28.7.–4.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

DeChambeau jyräsi voittoon Detroitissa – "Tiedän, että jotkut tulevat yrittämään samanlaista konstia"

Oman tiensä kulkija Bryson DeChambeau on siirtynyt huippugolfissa kuskin paikalle. Kuva: Getty Images

Merkittävää etua valtavista lyönneistään saava DeChambeau on jäänyt tämän vuoden turnauksissaan vain kahdesti top 8:n ulkopuolelle.

Takaa-ajoasemasta Rocket Mortgage Classicin päätöspäivään lähtenyt Bryson DeChambeau (-23) pelasi sopivassa paikassa kilpailun parhaan kierroksensa. Tulos 65 takasi hänelle sunnuntaina voiton kolmen lyönnin marginaalilla ennen Matthew Wolffia.

DeChambeau kuroi Wolffin kolmen lyönnin johdon kiinni heti kierroksen alussa, ja paineli itse samanlaiselle karkumatkalle tehtyään päivän viidennen birdiensä 10. reiällä. Takaysillä rennommin pelannut Wolff sai kavennettua eron parhaimmillaan yhteen lyöntiin, mutta DeChambeau kiristi loppusuoralla uudelleen ruuvia.

Kohuttu pelaaja päätti kierroksensa kolmeen peräkkäiseen birdieen, ja otti vastustamattomasti jo pidemmän aikaa ilmassa roikkuneen voiton.

Ykköstila oli DeChambeaulle, 26, uran kuudes PGA Tourilla, ja ensimmäinen yli 1,5 vuoteen. Pelaaja, joka edellisen kerran nosteli pokaalia Las Vegasissa marraskuussa 2018 ei tosin muistuta erityisen paljon ulkoiselta olemukseltaan sitä pelaajaa, joka juhli tuoretta saavutustaan Detroit Golf Clubilla.

Hän ilmoitti viime syksynä samaisen Las Vegasin turnauksen jälkeen tekevänsä itsestään isomman ja vahvemman, ja kertoi palaavansa takaisin muuttuneena. Silminnähden lihaksikkaampi ja tukevampi pelaaja piti sanansa, ja käyttää nyt kahta kokoa isompia paitoja.

”Tämä on hieman tunteellista, koska olen tehnyt jotain erilaista. Muutin kroppani ja ajattelutapani, ja pystyin ottamaan voiton pelaamalla täysin toisenlaista golfia. Se on aika mahtavaa”, DeChambeau sanoi.

Mielestäni tärkein asia, jonka olen osoittanut ihmisille on se, että on olemassa toinenkin tapa tehdä asioita.

DeChambeau on noussut tämän hetken luotettavimmaksi huippupelaajaksi seitsemällä peräkkäisellä top 10 -sijoituksellaan. Olennaisin pelillinen muutos liittyy hänen käsittämättömän pitkiin lyönteihinsä, jotka antavat huomattavaa etua lähestymisissä. Näistä monet ovat vaihtuneet par-nelosilla pitcheihin tai chippeihin.

”Mielestäni tärkein asia, jonka olen osoittanut ihmisille on se, että on olemassa toinenkin tapa tehdä asioita. Tiedän, että jotkut pelaajat tulevat yrittämään samanlaista konstia. Toisaalta tarvitaan yksi sukupolvi, että tämä kaikki muuttuisi erilaiseksi.”

Maailmanlistalla paikkaa top-kolmoseen kolkuttelevan DeChambeaun viime aikojen vire on ollut vakuuttava: hän on pitkän tauon jälkeen pelattuja neljää turnausta yhteensä 67 lyöntiä alle parin. Edellisten viikkojen sijoitukset olisivat voineet olla paremmalla puttityöskentelyllä korkeampiakin. Viikonvaihteessa DeChambeaun kulmarauta toimi mallikkaasti muistuttaen, ettei huipulla ole mahdollista voittaa keskinkertaisella puttipelillä.

Moittimista ei ole Wolffinkaan esityksestä Detroitissa, jossa hän kirjasi 30 birdieä tai parempaa reikätulosta. Nuorukainen ei vain saanut itsestään tärkeänä päivänä parastaan irti kokeneemman ja voimiensa tunnossa olevan DeChambeaun paineistaessa edellä pelanneessa ryhmässä. Oljenkortta oli vielä tarjolla lopussa, mutta hyvistä paikoista huolimatta kiri jäi h-hetkellä hieman piippuun.

Wolff ei ollut hyvästä tilaisuudestaan huolimatta lainkaan pettynyt kakkostilaansa, vaan kertoi ottavansa kaiken opin mukaansa matkalla kohti seuraavia koitoksia.

Eurooppalaisten panos turnauksessa oli hyvä: englantilaiset Danny Willett ja Tyrrell Hatton (-16) jakoivat neljättä sijaa ja myös Itävallan Sepp Straka (T8/-15) mahtui top 10:een.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)