18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Colsaertsin tykit tuottivat tulosta

Nicolas Colsaerts on piiskannut Kiinassa palloa pitkälle. © Getty Images

Vanajanlinnassa Challenge Tourin kisan toissakesänä voittaneella Nicolas Colsaertsilla on sunnuntaina hyvä tilaisuus avata voittotili myös Euroopan kiertueella. Hän pelasi Volvo China Openin kolmannella kierroksella tuloksen 66 siirtyen kisassa johtoon lyönnillä ennen nuorta korealaisyllättäjää.

Kaudella 2010 ET:n pisimmäksi draivaajaksi julistettu Colsaerts osasi hyödyntää lauantaina kanuunansa tuloksekkaasti. Hän pelasi Luxehills International Country Clubin kentän par-viitoset yhteensä viisi alle.

”Eagle ensimmäisellä reiällä oli paras alku mitä saatoin toivoa”, Colsaerts sanoi. ”En tiedä, olenko ainoa joka pystyy lyömään siinä joen yli avauksen, mutta tavoittelin vain lyhintä reittiä griinille.”

Colsaerts on kautta aikain toiseksi nuorin pelaaja, joka on selvittänyt Euroopan kiertueen karsinnoista paikan päätourille. Tämä tapahtui vuonna 2000 belgialaisen täytettyä karsintojen päätöspäivänä 18 vuotta. Sittemmin Colsaertsilla on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa paikkansa eurooppalaisessa ammattilaiseliitissä, kunnes viime kaudella tärppäsi. Hän sijoittui vuonna 2010 viisi kertaa top-viitoseen, ja ylsi Race to Dubai –listalla 67:nneksi.

Peter

Peter Lawrien caddie arvioi isäntänsä mailavalintaa China Openin tiimellyksessä. &copy Getty Images

Tilanteessa -18 olevaa Colsaertsia jahtaa lyönnin päässä Aasian entinen amatöörimestari Chang-won Han. Esikuvikseen K.J. Choin ja Y.E. Yangin mainitseva 19-vuotias korealainen pelasi lauantaina koko joukon parhaan kierrostuloksen 65 lyöntiä. Han tekee Colsaertsille seuraa finaalipäivän johtopallossa.

”En ole pelannut ammattilaisena aiemmin näin hyvin. Minulla on jonkun verran kokemusta isoista kisoista kun olin amatööri, siitä on täällä hyötyä”, Han sanoi vakuuttaen, ettei tunne itseään hermostuneeksi.

Kolmatta sijaa jakavat Peter Lawrie ja Grégory Havret. He ovat kärjestä kahden lyönnin päässä.

Edellisen päivän sankarin Jamie Donaldsonin (-15) ruuti oli perjantaihin verrattuna kosteaa, mutta hänkin on edelleen hyvin mukana voittotaistelussa. Myös kuudentena olevan Sören Kjeldsenin (-14) otteet ovat olleet Kiinassa pitkästä aikaa pirteitä.

Poimintoja:

9. Jeev Milkha Singh, -13 23. Sergio Garcia, -11 38. Chris Wood, -9 38. Stephen Gallacher, -9 56. Oliver Wilson, -6 68. Shane Lowry,-3 71. Rhys Davies, -2

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje