[14][27]
European Tour - Kilpagolf

Casey ja Hanson kärjestä Bahrainin viimeiseen päivään

Peter Hanson oli kuumana putterinsa kanssa Bahrainin kolmannella kierroksella.

Bahrainin ensimmäinen European Tour – kilpailu on sujunut erittäin tasaisena kolmen ensimmäisen kierroksen ajan. Parin ylityksiä leveällä kentällä ei ole juuri nähty. Kärkeen nousi kolmannen kierroksen jälkeen upean kierroksen pelannut Peter Hanson (-16). Putterinsa kanssa lämpimänä ollut ruotsalainen tavoittelee jälleen voittoa – kausi 2010 antoi kaksi täysosumaa. Kovasta kuumeesta kisan alla kärsinyt Hanson sai itsensä torstain kierrokselle melko puolikuntoisena. Hansson on aina tiedetty stedyksi pallonlyöjäksi, mutta lauantain pääroolissa oli putteri. Kierros 67 (-5) oli jatkoa tasaiselle sarjalle 66,67. Paul Casey (-16) lähtee samasta tuloksesta Hansonin kanssa viimeiseen ryhmään. Par-5 reikiä dominoinut Casey käytti jälleen momentum väylät hyväkseen. Perättäiset par-5 väylät 13 & 14 antoi Caseylle eaglen ja birdien. Englantilainen merkkautti kolmannen kierroksensa tulokseen 66 (-6).
Darren Clarke (-15) on tiedetty hyväksi pallon lyöjäksi myös jo vanhemmilla päivillään. Kylmän putterin johdosta paikat terävimmässä kärjessä ovat kuitenkin valuneet käsistä. Puttinsa kanssa paljon töitä tehnyt Clarke nautti kolmannesta kierroksesta täysin siemauksin. Ryhmässä mukana ollut amatööripelaaja sai Darrenin selkeästi rentoutumaan. Clarken viimeisen väylän birdie päätti kierroksen tulokseen 67 (-5). James Kingston jakaa Clarken kanssa kolmatta sijaa lyönnin kärkipari jäljessä. Jimenez (-14) löytyy kahden lyönnin päästä kärjestä. Ensimmäinen alle 30-vuotias pelaaja löytyy vasta kuudennelta sijalta , Italian 17-vuotias Matteo Manassero omaa jopa pienet mahdollisuudet voittoon . Mikko Ilosen kolmas kierros oli jälleen tasaista työtä. Vahvan tulostason kilpailussa kierrostulos 70 (-2) kuitenkin pudotti lahtelaista yhden sijan. Pakan ollessa hyvin tiivis voisi huipputulos nostaa Ilosta jopa parikymmentä sijaa. Ennen viimeistä kierrosta Ilosen sijoitus on 33:s.

Poulter kirittää Ilosta sunnuntaina

Mikkko Ilonen saa kivikovan kirittäjän Volvo Golf Champions kisan viimeiselle päivälle. Hallitseva reikäpelin maailmanmestari Ian Poulter on samassa tuloksessa seitsemän alle ja sijaluvulla 33:s. Parivaljakko lähtee liikenteeseen kello 8.41 Suomen aikaa. Kisaa johtavat Paul Casey ja Peter Hanson ovat yhdeksän lyöntiä edellä, yhdeksänteen sijaan on matkaa viisi lyöntiä. ’Pelasin Poulterin kanssa urani ensimmäisessä ET:n kisassa Loch Lomondissa, Skotlannissa heinäkuussa 2000’ , Ilonen muistaa. Lauantaina Ilosella oli peräti 17 viheriöosumaa, joka oli enemmän kuin kenelläkään muulla kärkitusinassa olevalla, sekä tuloksen 64 tehneellä Todd Hamiltonilla.

Ilonen puttasi 33 kertaa ja sai tuloksekseen 70. ”Oli paikat oikein hyvän tuloksen tekoon, nyt ei vaan uponnut. Kärsivällisesti jaksoin silti vääntää. Kierroksen jälkeen tein puttitreenin ja sain mielestäni jujua asiaan, sunnuntaina vien sen ajatuksen kentälle. Hyvää nousua tässä voi vielä tehdä,’ Ilonen suunnitteli. Ammattilaisen päivä oli jälleen pitkä, kentällä hän oli jo kello kuusi aamulla ja poistui sieltä 11 tuntia myöhemmin. Nikke Tyry