11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Cabrera-Bello kiilasi kärkeen Vilamourassa

Rafael Cabrera-Bello kiikaroi uran toista voittoa Euroopan kiertueella. © Getty Images

Portugal Masters tarjosi myös kisan kolmannella kierroksella mainion tulostason. Kuutosella alkavia tuloksia iskettiin lauantaina enemmän kuin miesmuistiin, Hennie Otton (63) vastattua päivän parhaasta noteerauksesta.

Kisan kärjessä 36 reiän jälkeen ollut Simon Khan (-14) ei yltänyt kahden aikaisemman pelipäivän tahtiin. Englantilainen täydensi 15 birdien saldoaan vain kolmella, pudoten Otton, Tom Lewisin ja James Kingston seuraksi jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Vilamouran turnauksen johtoon siirtyi Rafael Cabrera-Bello (-18). Kaksi vuotta sitten Austrian Openin voittanut espanjalainen muistetaan Itävallan kisan hurjasta finaalikierroksesta, jonka hän selvitti 60 lyönnillä.

”Olen pelannut viime päivät todella hyvin, tavoitteenani oli jatkaa tänään samaan malliin. Kaksi eaglea antoivat melkoista potkua pelille”, tuloksen 64 pelannut Cabrera-Bello sanoi.

”Kun starttaan päätöskierrokselle, monet ovat varmasti siinä vaiheessa menneet ohitseni. Siispä sunnuntaina on pelattava taas kova kierros.”

Cabrera-Bellon tavoin yhden kisan Euroopan kiertueella voittanut Christian Nilsson säilytti mahdollisuutensa isoon menestykseen. Hän on parhaillaan sijalla 89 Race to Dubai -listalla, joten ruotsalaisella on sunnuntaina kaikki avaimet varmistaa paikkansa joulukuussa pelattavaan kauden huipennukseen. Nilsson (-17) jakaa Portugal Mastersin kakkossijaa yhdessä Felipe Aguilarin kanssa.

Thomas

Thomas Björn tietää kuinka turnaukset päätetään menestyksekkäästi. &copy Getty Images

Vilamouran kisassa menestystä janoavat myös neljättä sijaa jakavat Peter Hanson ja ThomasBjörn (-16). Hanson ei ole ollut meneillään olevalla kaudella aivan parhaimmillaan, mutta luottaa kovan työnteon vielä palkitsevan: ”Olen ahertanut lujasti viimeisten viikkojen aikana, jokaisella osa-alueella on riittänyt hiottavaa.”

Kolme kisaa tällä kaudella voittanut Björn on ollut ajoittain ilmiömäinen, mutta epätasaisuus tekee yhä kiusaa. Tanskalainen on kuitenkin sunnuntain koittaessa sellaisella etäisyydellä, josta hän on niin useasti tottunut iskemään.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje