Brooks Koepka treenaa ja elää tunteella välittämättä muiden mielipiteistä tai Trackman-datasta - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt - Kilpagolf - PGA Tour

Brooks Koepka treenaa ja elää tunteella välittämättä muiden mielipiteistä tai Trackman-datasta

Brooks Koepka kallisteli voiton maljaa vapautuneesti Ryder Cup -voiton jälkimainingeissa. Kuva: Getty Images.

Yksi Brooks Koepkan vahvuuksista on se, ettei mies välitä siitä, mitä hänestä ajatellaan.

Ennen vuoden 2019 The Openia Brooks Koepka kertoi lehdistötilaisuudessa toimittajille harjoittelevansa oikeastaan vain majoreiden kynnyksellä. Kauden peruskisoja varten hän ei treenaa.

Lausunto oli tyypillistä Koepkaa. Mies nauttii silmin nähden saadessaan lehdistön edustajien päät pyörälle. Koepka ottaa usein lehdistötilaisuudet haltuun ja siirtyy puheenjohtajan paikalle. Pian tilaisuus eteneekin hänen agendansa mukaan.

Ylipäänsä Koepka ei juuri tunnun välittävän siitä, mitä hänestä ajatellaan. Mies ei ole allerginen sillekään, että mielikuvat eivät ole hyviä ja hänestä on kehittynyt golfin pahapoika tai joidenkin mielestä jopa **skiainen.

Kun Koepkalta kysyttiin Instagramissa, miksi hän toimii niin, oli vastaus paljon puhuva.

”Ihan vain **ttuillakseni teille, siksi.”

Ei siis ole ihme, että tällä viikolla pelattavan Mayakoban PGA Tour -kisan alla Koepka muutti täysin kertomustaan harjoittelustaan.

”Istun rangella koko päivän. Olen terve nyt ja pystyn tekemään kaikkea mitä haluan”, hän sanoi viitaten etenkin polvivammoihin, jotka ovat kiusanneet miestä pitkään. Oikea polvi on operoitu eikä vasenkaan kunnossa ole.

”Mutta en juuri käytä Trackmania. Ostin sellaisen vuosia sitten ja parin viikon päästä annoin sen veljelleni”, hän kertoi.

”Niin se toimii minulla. Menen liian syvälle numeroihin ja niistä monet ovat ihan tarpeetonta tietoa, joilla vain yritetään tehdä svingistä täydellinen. Sama juttu yardage bookin kanssa, tietoa on kaikesta liian paljon, kun yritetään olla täydellisiä. Mutta golfissa ei voi olla täydellinen. Sen olen oppinut ja siksi olen siirtänyt kaiken tiedon syvään”, Koepka kertoo.

Koepka siis lukeutuu klassisten fiilispelaajien joukkoon. Numeroita tärkeämpää on se, että tuntuma omaan tekemiseen on kohdallaan. Viime aikoina se ei ole ollut. Kuudessa viime startissaan Koepka ei ole yltänyt 20 parhaan joukkoon. Se ei ole kovin huolestuttavaa, mutta kun puhutaan nelinkertaisesta major-voittajasta, on se vähintäänkin yllättävää.

Koepka on kuitenkin sellainen pelaaja, että viimeistä sanaa ei olla kuultu. Ei kentällä, eikä sen ulkopuolella.

World Wide Technology Championship at Mayakoba -kisan Koepka käynnisti tuloksella 71 (par). Se riittää sijaan 92.

Lue seuraavaksi: Uskomatonta käytöstä – Koepka heitti vaihteeksi lisää vettä kiukaalle DeChambeaun ”draiveriepisodissa”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)