Uskomatonta käytöstä – Koepka heitti vaihteeksi lisää vettä kiukaalle DeChambeaun ”draiveriepisodissa” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Uskomatonta käytöstä – Koepka heitti vaihteeksi lisää vettä kiukaalle DeChambeaun ”draiveriepisodissa”

Erimielisyydet saa yleensä selvitettyä sopimalla. Brooks Koepkasta ei näytä siihen olevan. Kuva: Getty Images

Maailman kovimpien tähtipelaajien olettaisi antavan itsestään hieman paremman kuvan julkisuudessa.

Bryson DeChambeaun ja Brooks Koepkan keskinäiselle riitelylle ja nälvimiselle ei loppua näytä tulevan.

Koepka heitti välittömästi oman lusikkansa soppaan, kun DeChambeaun ja hänen välineyhteistyökumppaninsa Cobran keskinäinen episodi putkahti Open Championshipin ensimmäisen kierroksen jälkeen julkisuuteen.

Torstain kierroksella vain neljälle väylälle avauksillaan osunut ja pitkässä heinässä enimmäkseen tallustellut DeChambeau parjasi kentältä päästyään mailaansa ja manasi, ettei Cobra ole pystynyt valmistamaan hänelle sopivaa draiveria.

Cobra Golf hermostui DeChambeaun kommenteista ja antoi oman kärkevän vastineensa merkin tour-pelaajien yhteyshenkilön Ben Schominin suulla. DeChambeau pyysi sittemmin Cobralta sanomisiaan anteeksi ja tilanne rauhoittui ainakin tällä erää.

Koepka hyödynsi ”tilaisuutensa” The Openin toisen kierroksen jälkeisessä haastattelussa, jossa hän kertoi olleensa tyytyväinen avauksiinsa ja ”rakastavansa draiveriaan”.

Tilastoja vilkaistaessa muuten hienon kierroksen, 66, lyöneen Koepkan kommentti ihmetyttää, sillä kuusi väyläosumaa ei ole maailman eturivin pelaajalta erityisen hyvä suoritus. Tekaistun lausahduksen syykin on selvä, sillä draiverin mainitseminen ja sen ylistäminen haastattelussa oli suunnattu vain ja ainoastaan DeChambeaulle.

Samankaltainen tilanne koettiin reilut pari viikkoa sitten, kun DeChambeaun ja caddie Tim Tuckerin tiet erosivat yllättäen Detroitin turnauksen kynnyksellä. Koepka oli myös tuolloin ”valppaana” ja välitti sosiaalisessa mediassa postauksen, jossa hän vuolaasti kehui ja kiitteli – DeChambeaulle ilmiselvästi kohdistetuilla sanoilla – omaa caddietaan.

Kaksikon erimielisyydet ovat jatkuneet jo pidempään ja herättävät huippu-urheilua ja huippugolfia seuraavan maailman keskuudessa ihmetystä. On vaikea ymmärtää, miten lajinsa aivan terävimmässä kärjessä olevat urheilijat alentuvat näinkin luokattomaan kommunikointiin, eivätkä saa sovittua välejään.

Tällä on myös erittäin negatiivinen vaikutus USA:n Ryder Cup -joukkueen dynamiikkaan. Koepka ja DeChambeau ovat varmuudella Yhdysvaltain pelaavassa ryhmässä tuoden kapteeni Steve Strickerin arkeen ja syksyyn ylimääräistä huolta. Joukkueen mahdolliset sisäiset häiriötekijät satavatkin automaattisesti Team Europen laariin.

Pelit jatkuvat molempien osalta Open Championshipissä viikonloppuna. Koepka on Royal St George’s Golf Clubin kentäll pelattavan kisan puolivälissä jaetulla 12. sijalla kokonaistilanteessa -5. DeChambeau on pelannut kolmatta kierrostaan 11 reikää ollen yhteensä kolme yli parin.

Viaplay ja Viasat Golf -kanava välittävät kauden viimeisestä major-kilpailusta päivittäin pitkiä suoria lähetyksiä. Kärkiryhmä Louis Oosthuizen-Collin Morikawa aloittaa lauantain kierroksen kello 17.55 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: DeChambeau näytti caddielleen ovea – ”vihamies” Koepka kuittasi heti omalla tyylillään

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)