DeChambeau näytti caddielleen ovea – ”vihamies” Koepka kuittasi heti omalla tyylillään - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

DeChambeau näytti caddielleen ovea – ”vihamies” Koepka kuittasi heti omalla tyylillään

Tim Tucker ei enää availe Bryson DeChambeaun nuottivihkoa. Kuva: Getty Images

Bryson DeChambeaun armoton työetiikka pitää hänen tiiminsä lujilla. Tim Tucker kesti kyydissä yllättävänkin pitkään.  

Detroitin PGA Tour -kilpailun voittoa puolustava Bryson DeChambeaun leiri yllätti vain joitakin tunteja ennen Rocket Mortgage Classicin alkamista ilmoittamalla, että Tim Tucker ei jatka enää hänen caddienaan. Spekulaatiot kaksikon erimielisyyden syistä nousivat esille paitsi ilmoituksen ajankohdan, myös sen vuoksi, että Tucker toimi DeChambeaun caddiena vielä turnauksen harjoituskierroksilla.

DeChambeaun manageri Brett Falkoff pyöritteli, ettei kaksikon teiden eroamiseen liity dramatiikkaa, mutta rivien välistä voi tulkita, että kyse on vähintään jonkinlaisesta kyllästymisestä.

”He sopivat keskiviikkona iltapäivällä purkavansa yhteistyönsä. Brysonilla ja Timillä oli meneillään hyvä vaihe, mutta molemmat olivat myös väsyneitä (toisiinsa). Kuten kaikissa pelaaja-caddie-suhteissa, heilläkin oli omat hyvät ja huonot hetkensä. Yhteistyö ei päättynyt johonkin tiettyyn asiaan. Välit ovat kunnossa, ja he ovat tarvittaessa toistensa tukena.”

DeChambeau ja Tucker ajautuivat ensimmäisen kerran erilleen jo vuonna 2017, mutta jatkoivat yhteistyötään heti seuraavana vuonna. Tucker ehti kantaa työnantajansa bägiä tämän jokaisessa yhdeksässä voittoturnauksessa mukaan lukien viime syksyn U.S. Open.

Kevään Masters Tournamentin yhteydessä DeChambeaulta kysyttiin, millainen merkitys Tuckerila on ollut hänen menestyksessään, eikä pelaaja säästellyt kehujaan.

”Tim on ollut minulle kaikki kaikessa. Hän on ollut horjumaton jokaisessa tilanteessa, meni kentällä ja sen ulkopuolella sitten miten tahansa. Olemme vain yrittäneet tehdä kaiken koko ajan paremmin ja paremmin. Joskus on räiskynyt, mutta sehän on inhimillistä”, hän sanoi.

Yleisesti tiedetään, että ”hulluksi tiedemieheksi” kutsutun DeChambeaun analyyttinen lähestymistapa lajiinsa ja työetiikka ovat poikkeuksellisia. Jokainen pienempikin kivi ja kanto käännetään, jos niiden arvellaan vähänkään vaikuttavan pelilliseen suoritukseen.

Kaksikon yhteistyö kesti joka tapauksessa vuosia, joten Tucker on taatusti saanut pelaajien piireissä sulan hattuunsa pitkäjänteisyydestään.

DeChambeau on tunnetusti armoton, ellei säälimätön itseään kohtaan, ja hän usein turnausten(kin) aikana rehkii illan hämärässä tai lähes pilkkopimeällä driving rangella saadakseen hiottua hieman raiteiltaan olevan lyöntinsä takaisin iskuun tai yrittäessään saada jotain muuta mielenkiintoista ja tärkeää selville.

Piiruntarkka pelaaja on myös harvinaisen vaativa ja lähipiiriään − mitä ilmeisimmin − omalla jäljittelemättömällä tyylillään henkisesti kuluttava ”pomo”, jonka kelkassa pysyminen voi polttaa ajan kuluessa loppuun. Tälläkään tuskin on vähiten vaikutusta Tuckerin lähtöön.

Kaksikon yhteistyö kesti joka tapauksessa vuosia, joten Tucker on taatusti saanut pelaajien piireissä sulan hattuunsa pitkäjänteisyydestään. Tältä pohjalta kysyntää työmarkkinoilla tulee epäilemättä riittämään.

Dechambeau ja toinen tähtipelaaja Brooks Koepka ovat jo pidempään olleet keskenään huonoissa väleissä ja piikitelleet toisiaan mistä milloinkin. DeChambeaun ja Tuckerin yhteistyön päättymisen tultua julki, Koepka postasi sosiaalisessa mediassa ylistyssanoja omasta caddiestaan Ricky Elliotista selvänä kuittina ensin mainitun suuntaan.

Torstaina käynnistyneessä turnauksessa DeChambeaun väliaikaisena caddiena toimii Cobra Golfin tour-pelaajien yhteysmies Ben Schomin. Hänen mielessään saattoi vielä tapahtunut myllertää, sillä tulos 72 riittää vaatimattomaaan jaettuun 110. sijaan.

DeChambeau on sensaatiomaisesti kärkipaikan vasta kolmannessa PGA Tourin kilpailussaan ottanutta ja kenttäennätystä sivunnutta 22-vuotiasta Davis Thompsonia yhdeksän lyöntiä perässä. Eurooppalaisista Englannin Tom Lewis (65) jakaa toista ja Irlannin Seamus Power (66) viidettä sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje