11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Brier otti ohjat käsiinsä Qatarissa

Markus Brier ei sortunut perjantain kierroksellaan yhteenkään virheeseen. © Getty Images

Markus Brier nousi perjantaina loistavan 66 lyönnin kierroksensa siivittämänä Qatar Mastersin johtoon. Puolimatkan krouvissa toisena oleva Darren Fichardt on lyönnin jäljessä Brieriä, jolle viime kausi oli sysimusta: kun paikka ansiolistalla 115 ensimmäisen joukossa karkasi ulottumattomiin, joutui hän tavoittelemaan jatkoa työsopimukselleen Euroopan Tourin karsinnoista.

Sponsorin kutsulla Dohassa pelaava itävaltalainen näyttää tarttuneen tilaisuuteen väkevällä otteella. Torstain seiskaykköstä seurasi virheettömästi sujunut kierros kuuden birdien maustamana. Brier on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -7.

”Kun sää oli tyyntynyt aamuksi, uskoin parempaan tulokseen. Sain pidettyä pallon pelissä, ja upotin muutaman todella pitkän putin – siinä kaiketi hyvän ja erittäin hyvän kierroksen ero”, Brier sanoi.

Brier sijoittui kaudella 2010 Race to Dubai -listalla 137:nneksi, mikä oli 42-vuotiaan pelaajan heikoin noteeraus sitten vuoden 2000, jolloin hän nousi Euroopan kiertueelle. Pieni ”rypeminen” teki Brierin mielestä kuitenkin vain hyvää: ”Jouduin palaamaan juurilleni pelattuani karsinnoissa. Kaikki oli aloitettava tavallaan alusta, mutta onneksi selvitin karsinnat.”

”Onnistuin vuoden ensimmäisessä kisassa East Londonissa (8:s) hyvin, ja sain siitä kohennusta itseluottamukseeni. Nyt tuntuu mukavammalta, ja pystyn keskittymään täysillä golfiin kaikenlaisten muiden ikävien asioiden sijasta.”

Kolmatta sijaa jakavat Richard Finch, Thomas Björn sekä kisan viimevuotista voittoa puolustava Robert Karlsson. He ovat kärkeä kaksi lyöntiä jäljessä. Kolmikosta Björnin 65 oli koko perjantain paras kierrostulos.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat vielä mm. toiseksi viimeisellä reiällä töpeksinyt Retief Goosen (-4), Robert Rock (-3), Louis Oosthuizen (-2) sekä huippulupaava ranskalainen VictorDubuisson (-2). Myös kolmen skotlantilaisen (Lawrie, Drysdale, O’Hara) majailu top-kympissä on sikäläisen alavireessä olleen huippugolfin kannalta lupaava asia.

Lähtö laulukuoroon tuli sen sijaan maailman ykköselle Lee Westwoodille (+4) sekä edellisen kisan Bahrainissa voittaneelle Paul Caseylle (+5). Westwoodin putoaminen antaa täten MartinKaymerille pieniä mahdollisuuksia nousta World Rankingin kärkeen sunnuntaina, mutta saksalainen on Brieriä jo kymmenen lyöntiä jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje