18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Björnin peli kulkee Dohassa kuin vanhaan malliin

Thomas Björn jahtaa sunnuntaina uransa 11:ttä ET-voittoa Qatarin turnauksessa. © Getty Images

Thomas Björn oli pelinsä kanssa pidemmän aikaa pimennossa, mutta valoa on näkynyt tunnelin päässä jo jonkun aikaa. Takavuosien Ryder Cup -tähti sijoittui viime kaudella neljässä ET:n kisassa kymmenen parhaan joukkoon, joista Portugal Openin voitto oli ehdottomasti vuoden kohokohta.

Qatarissa Björn pelaa kauden 2011 kolmatta kisaansa. Edellisenä viikonloppuna hän sijoittui Bahrainissa 44:nneksi, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Tanskalainen esitti toisen kierroksen (65) tavoin lauantaina mestarillista golfia, ja hinasi itsensä kisan kärkeen ennen turnauksen päätöspäivää.

Björnin kolmannen kierroksen käsikirjoitus oli mielenkiintoinen. Hän oli päivän urakkaansa 13. reiän jälkeen kaksi alle, mutta esitti lopussa huiman loppukirin – viisi reikää, neljä birdietä. Tulos 66 nosti Silkeborgista kotoisin olevan pelaajan tilanteeseen -11.

Läheltä piti, että 36 reiän jälkeen kisaa johtanut Markus Brier olisi lähtenyt Björnin kanssa finaalikierrokselle samalta viivalta. Hän kuitenkin väsäsi viimeiselle reiällä bogin, ja silotti juutin yksinäistä tietä paalupaikalle.

”Tällaisen päivän jälkeen ei voi kuin kävellä tyytyväisenä kentältä pois. Olo tuntui aamulla eilisen onnistumisen jälkeen hyvältä ja luottamus omaan peliin on nyt kohdallaan”, parin viikon kuluttua 40 vuotta täyttävä Björn tiivisti tunnelmiaan.

Turnauksen voittoa puolustava Robert Karlsson oli jo kadottaa näköyhteyden kärkikaksikkoon, mutta seitsemän viimeisen reiän sisällä tulleet viisi birdietä toivat mieleen Björnin loppukirin. Karlsson on kolmantena, kärkeä kolme lyöntiä jäljessä. Thomas Aiken (-7) on seuraavana.

Potentiaalia voittotaisteluun voisi olla vielä vaikkapa Alvaro Quirosilla (-6) sekä Louis Oosthuizenilla (-5).

Poimintoja:

28. Martin Kaymer, -1 28. Sergio Garcia, -1 28. Retief Goosen, -1 47. Ian Poulter, +1 55. John Daly, +2 61. José Maria Olazábal, +3 67. Steve Stricker, +4 76. Miguel Angel Jiménez, +8

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje