21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Belekissä järjestetään iso European Tourin kisa

ET:n Keith Waters, Turkin Golfliiton puheenjohtaja Ahmet Agaoglu ja Chubby Chandler olivat syystäkin tyytyväisiä lanseeratessaan uuden kisan kiertueelle © Getty Images

Turkish Open niminen kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa marraskuun 7-10. päivinä Belekissä The Montgomerie Maxx Royal-kentällä joka avattiin vuonna 2004. Lähes hätkähdyttäväksi uutisen tekee se, että palkintopotti seitsemän miljoonaa dollaria on hyvin lähellä majorien ja World Tourin kisojen vastavia.

Ns. tavallisista kisoista se on suurin. European Tourin Keith Waters , kisaa promotoivan ISM:n pomo Chubby Chandler ja Turkin Golfliiton puheenjohtaja Ahmet Agaoglu, hymyilivät syystäkin kilpaa julkistamistilaisuudessa.

Kilpailuun otetaan mukaan 78 pelaajaa, kriteerit ilmoitetaan myöhemmin. Oletettavaa on, että järjestäjien tavoite on saada mukaan ET:n parhaimmiston lisäksi muutama valovoimainen tähti muualta.

Lee

Lee Westwood palaa suurella todennäköisyydellä Belekiin myös syksyllä 2013, jolloin hänen managerinsa Chubby Chandler järjestää Turkish Openin &copy Getty Images

Turkkilaisien peluuttaminen kisassa voi olla vielä kaukaa haettua, maalla ei ole yhtään ET:lla tai CT:lla kiertävää pelaajaa, amatöörien MM-kisoissa Turkki oli 36:s, jääden Suomelle yhden lyönnin.

Kisan nimeksi tuli ainakin toistaiseksi pelkistetysti Turkish Open. Selvää on, että budjetin täytyy olla reilusti yli kymmenen miljoonaa dollaria. Kentän välittömään läheisyyteen rakennettu Maxx Roayl-hotelli on yksi Belekin suurimmista ja ylellisimmistä.Asiakaskunnasta tavanomaista suurempi osa tulee Venäjältä, joka on saanut monet tahot jo kuiskuttelemaan, että kisan järjestämiseen tarvittavista miljoonista osa tuisi Venäjältä.

Turkki ja Belek on jo vuosia emännöinyt naisten ET:n kisaa, jonka palkintopotti on kuitenkin vain noin viisi prosenttia nyt julkaistun vastaavasta.

Ahmet Agaoglu sai tiistaina melkoisen kyseenalaista julkisuutta. Turkin Golfliiton puheenjohtaja näet kimmastui meneillään olevassa Turkish Airlines World Finalissa Tiger Woodsia seuranneelle kuvaajalle.Agaoglu löi tätä päähän ja rikkoi kuvaajan silmälasit. Varsinaista syytä hyökkäykselle ei hetimiten löydetty.

Teemu Tyry

Maxx Royal, Belek

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje