18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Azahara Munoz tekee läpimurtoa LPGA Tourilla

Euroopan seuraava supertähti? Azahara Munoz tavoittelee kakkostilaa LPGA Championshipissa © Getty Images

Päätöspäivästä naisten toisessa majorissa voittotaiston osalta tylsä, Cristie Kerr on repäissyt kahdeksan lyönnin johdon jota kokenut jenkkipelaajatar ei hukkaa. Seuraavista sijoista käydään mielenkiintoista kamppailua jossa suuri osa huomiosta kohdistuu Espanjan Azahara Munoziin, Tourin tulokkaaseen jolla on mielenkiintoinen tausta.

Munoz oli jo 2002 ja 2003 Minea Blomqvistin joukkuekaverina Solheim Cupin junioriotteluissa. Pikaisen ammattilaiseksi siirtymisen asemasta hän suuntasi opiskelemaan USA:han , Arizona State Uniiversityyn josta ovat maailmantähdiksi nousseet mm. Annika Sörenstam, Lorena Ochoa sekä Natalie Gulbis. Azahara voitti yliopistojen henkilkohtaisen mestaruuden, kiritti lisäksi Arizonan joukkuemestaruuteen. Syksyllä 2009 hän sai karsintojen kautta paikan LPGA Tourille ja on jo kerran sijoittunut kymmenen joukkoon. Kotimaassaan Espanjassa hän voitti LET:n Madrid Mastersin, joten näytöt ovat kovia.

Naisten Euroopan Tourin kisassa Portugalissa sensijaan pelataan totisesti ykköstilasta vielä sunnuntaina. 14 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä, johdossa jo vuonna 1992 LET:lla voittanut Italian konkari Stefania Crose (-8).

Suomalaiset jäivät sivuosiin, Jenni Kuosa 72-72 on sijaluvulla 41. , Hanna-Leena Salonen (75-72, Ursula Wikstöm 75-72 ja Riikka Hakkarainen 77-74 karsiutuivat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje