11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Andersson-Hed ja Martin pikahälytyksellä Royal Trophyyn

Fredrik Andersson-Hed on kovassa nousukiidossa ammattilaisurallaan. Uran 19:s kausi käynnistyy Royal Trophylla Thaimaassa © Getty Images

Fredrik Andersson-Hed on kovassa nousukiidossa ammattilaisurallaan. Uran 19:s kausi käynnistyy Royal Trophylla Thaimaassa &copy Getty Images

Viidettä kertaa pelattavassa Royal Trophyssa kahdeksasta pelaajasta neljä on ruotsalaisia.Johan Edfors,Henrik Stenson ja Peter Hanson ovat olleet kisassa aiemminkin, Fredrik Andersson-Hedin nousuun Euroopan joukkueeseen uskoi tuskin kukaan vuosi sitten, jolloin hän taisteli karsinnoissa itselleen työpaikan Tourille.

Andersson-Hed siirtyi ammattilaiseksi jo syksyllä 1992 amatöörien MM-kisojen jälkeen. Hän on vuosien varrella pelannut sekä ET:lla että CT:lla. Päätourillakin ruotsalaisella on ollut paikkoja voittaa kisoja, kokonaisuutena menestys on kuitenkin ollut vain keskinkertaista.Tästä kertoo sekin, että hän on joutunut karsintoihin peräti 14 kertaa, kortti taskussaan mies on poistunut kisoista kuudesti.

Kauden 2009 Andersson-Hed pelasi jälleen kerran Challenge Tourilla. Suoraa paikkaa isolle Tourille ei auennut, karsinnoissa kuitenkin onnisti. Vuosi 2010 oli sitten täysin uudenlainen luku hänen golfurallaan. Andersson-Hed voitti Italiassa, ja oli seuraavassa kisassaan BMW PGA Championshipissa upeasti kakkosena. Näistä kahdesta kilpailusta hän tiliytti itselleen yli 600.000. Kauden aikana hän sijoittui yhteensä seitsemän kertaa kymmenen joukkoon, ansaitsi 1,1 miljoonaa euroa ja oli rahalistalla 22:s. World Rankingilla hän on 71:s. Mikäli tammi-maaliskuussa kisat sujuvat hyvin, omaa Andersson-Hed mahdollisuuden nousta 50:n joukkoon ja Mastersiin.

Varsin hyvin parin viikon päästä 39 vuotta täyttävältä mieheltä, jonka katsottiin olevan jo uransa ehtoopuolella.

”Andersson-Hed on aina osannut lyödä palloa erittäin hyvin. Viimeisen parin vuoden aikana hän on tehnyt paljon töitä fysiikkansa eteen Pierre Johanssonin kanssa”, taustoittaa Timo Rauhala joka tuntee Andersson-Hedin jo tämän uran alkuvaiheilta.

Yksi erikoisuuskin hänenen liittyy. Euroopan Tourilla Andersson-Hed lienee ainoa pelaaja, joka on naimisiin mennessään ottanut vaimonsa sukunimen omansa jatkoksi.

Peter Hanson osallistuu Royal Trophyyn toista kertaa. &copy Getty Images

Pablo Martin korvaa Edoardo Molinarin

Royal Trophyn omat kotisivut päivittävät varsin verkkaiseen tahtiin muutoksista joukkueessa. Sivuston pelaajaesittelyissä Pablo Martin on jo liitetty mukaan, Thomas Björn sekä Edoardo Molinari poistettu. Fredrik Andersson-Hed ei ole saanut vielä nimeään mukaan, vaikka Ruotsin Golf.se sivusto uutisoi aiheesta jo tiistaina.

Pablo Martinin edellisestä voitosta on aikaa vain neljä viikkoa &copy Getty ImagesMartin osallistuu Royal Trophyyn toisen kerran, edellisvuonna hän otti kaksi tärkeää pistettä, joista jälkimmäisen kaksinpeleissä. Tuolloin kukistui Prayed Marksaeng 2/1. Martin loisti jo junioritähtenä voitettuaan British Boysin, yliopistopeleissään Oklahomassa hän oli niinikään suuri tähti.

24-vuotias mies on ehtinyt voittaa kolmasti ET:lla, Portugalin mestaruus 2007 tuli vielä amatöörinä pelaten, ensimmäisenä koko Tourilla.Joulukuussa Martin voitti toistamiseen Etelä-Afrikassa Alfred Dunhill Championshipin. Hän johtaa ET:n rahalistaa kahden kisan jälkeen, joten Colin Montgomerie sai joukkueeseensa varmasti tulisieluisen lähipelitaiturin.

Royal Trophy pelataan 7-9.1.2011 Black Mountainin kentällä Hua Hinissa. Eurooppa on voittanut neljästä aiemmasta ottelusta kolme.

Ottelu nähdään Suomessa suorina lähetyksinä vielä tammikuussa avoimella Nelonen Sport -kanavalla seuraavasti:

Pe 7.1. klo 6-11

La 8.1. klo 6-11

Su 9.1. klo 5.30-11

TEEMU TYRY

Matteo Manassero haluaa kohdata Ryo Ishikawan..

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje