Amatööripelaajat voivat ottaa jatkossa rahapalkintoja ja tehdä yhteistyösopimuksia - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Amatööripelaajat voivat ottaa jatkossa rahapalkintoja ja tehdä yhteistyösopimuksia

Amatööripelaaja voi ensi vuodesta lähtien vastaanottaa maksimissaan noin 830 euron suuruisen rahapalkinnon tasoituksettomassa kilpailussa. Kuva: SGL

Seurojen järjestämiin tasoituksettomiin kisoihin on odotettavissa aiempaa tasokkaampi osallistujakaarti, kun palkintopöydällä on pelkkää kahisevaa.

R&A ja Yhdysvaltain golfliitto (USGA) tekivät helmikuussa esityksen uusista amatöörisäännöistä. Alkuviikolla lajin hallintoelimet vahvistivat säännöt, joissa ei enää ilmennyt muotoseikkoja suurempia muutoksia.

Jatkossa amatöörit voivat ottaa vastaan korkeintaan 700 punnan eli noin 830 euron suuruisia rahapalkintoja, mutta vain tasoituksettomissa kilpailuissa. Tämä koskee myös muita golftapahtumia, joissa ei pelata palloa tiiltä reikään, kuten pituuslyöntikilpailuja.

Nähtäväksi jää, missä määrin rahapalkinnot tulevat korvaamaan seurojen järjestämissä tasoituksettomissa kilpailuissa tavarapalkintoja. Lienee kuitenkin selvää, että kun palkintopöydällä on pelkkää kahisevaa, ja vieläpä sääntöjen mukainen maksimimäärä, viivalla on järjestävän seuran ja ainakin lähiseudun kenttien ehdoton parhaimmisto.

Ammattilaisuuteen tähtääville pelaajille merkittävänä uudistuksena sponsorointi- ja mainostulorajoitukset poistetaan. Amatööri voi toisin sanoen tehdä yhteistyösopimuksen minkä tahansa yrityksen tai yhteisön kanssa, ja saada siitä rahallisen korvauksen menettämättä statustaan.

Pelaaja menettää amatöörioikeutensa, jos hän ottaa vastaan tasoituksettomassa kilpailussa määriteltyä summaa suuremman rahapalkinnon tai hyväksyy rahapalkinnon tasoituksellisessa kilpailussa.

Myös golfopetuksesta vastaanotettu rahapalkkio evää amatöörioikeuden, poikkeuksena oppilaitoksissa tapahtuva koulutus. Lisäksi klubiprona työskenteleminen tietää edelleen amatööristatuksen menetystä, samoin golfin ammattilaisjärjestön jäsenyyden hyväksyminen.

Uudet amatöörisäännöt astuvat voimaan ensi vuoden alussa.

Lue seuraavaksi: Näin golfin amatöörisäännöt muuttuvat – Golfliitto: ”Odotettu ratkaisu”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • Kolopalloilija53 says:

  Hyvä päätös, joka helpottaa tavoitteellisten amatöörien tilannetta selkeästi.

  Mitenköhän ensi kauden Finnish Tourilla tullaan asian kanssa menettelemään? Mielestäni naisten sarjaankin kuuluisi nyt laittaa jonkin verran rahaa linjalle, sillä muuten syntyy epätasa-arvoinen asema, jossa kenellä tahansa miehellä on mahdollisuus tienata 800e, mutta amatöörinaisilla ei. Kilpailumaksu on kuitenkin kaikille sama.

 • KL1 says:

  Maksimi nousi siis 500 -> 700 puntaa, siis 200 puntaa enemmän saa ottaa vastaan ensi vuonna. Aika kosmeettinen muutos mielestäni.

  Miten muuten on, jos esim. FT:n voittajan palkinto olisi 1500 euroa, niin saisiko amatööri voittaessaan ottaa tuosta vain ne sallitut 830 euroa vai pitääkö hänen kieltäytyä koko potista?

  • Kolopalloilija53 says:

   Aikaisemmin ei ole voinut rahaa ottaa vastaan ollenkaan. Amatööri on voinut ottaa vastaan lahjakortteja tai jälleenmyyntiarvoltaan alle 750 dollarin arvoisen tuotteen.

   Käsittääkseni säännön tarkoitus on kyllä mahdollistaa tuon maksimimäärän vastaanottamisen vaikka palkintosumma olisi sitä suurempi. Myönnettäköön, että sataprosenttista varmistusta en tälle tiedolle löytänyt.