[13][26]

[13][26]
Amatöörigolf

Sami Välimäki paras Portugalin avoimissa − "kova työ menestyksen taustalla"

Todellisen lentokelin löytänyt maajoukkuepelaaja otti kahden viikon sisällä jo toisen kansainvälisen voittonsa.

Nokia River Golfia edustava Sami Välimäki on löytänyt sydäntalvella erinomaisen iskukyvyn. Vastikään Espanjassa Gecko Tourin ammattilaiskilpailun voittanut Välimäki nousi viikonvaihteessa Portugalin avoimen amatöörimestaruuskilpailun ykköseksi pelattuaan finaalikierroksella tuloksen 68.

Välimäki (-7) osoitti päätöspäivänä hienoa venymiskykyä, sillä hän oli 54 reiän jälkeen kärkipaikkaa hallussaan pitänyttä Joshua McMahonia viisi lyöntiä perässä. Englantilainen sortui neljännellä kierroksella tulokseen 75, ja jäi suomalaisesta kahden lyönnin päähän.

Italian Luca Cianchetti (-4) oli kolmas.

”Pelasin koko kisan tasaisen hyvin, ja loppuun sain vielä turnauksen parhaan kierrokseni”, Välimäki sanoi.

”Sain pelata viimeisen päivän paineettomasti, koska tiesin että kärkeen on matkaa viisi lyöntiä, ja tein vielä ensimmäiselle reiälle tuplabogin. Sen jälkeen pelasin todella hyvän loppukierroksen. Keskivaihe oli loistavaa peliä, kun pelasin reiät 6−12 yhteensä viisi alle.”

Alkuvuosi 2017 on ollut Välimäelle yhtä juhlaa. Hän tuli tehneeksi tammikuun lopulla Gecko Tourin kisassa amatöörinä kilpagolfin suomalaista historiaa, sillä millä tahansa ammattilaiskiertueella ensimmäisenä suomalaisena voiton ottanut pelaaja on ollut statukseltaan ammattilainen.

”Vahvan vireen taustalla on kova työ ja varmasti myös se, että sain oman itseluottamuksen todella hyväksi. Iso kiitos myös Timolle (Karvinen) ja Pasille (Keskumäki) valmennuksen puolelle!”

Matias Honkala (+1) oli Lissabonin eteläpuolella Montado Golfissa pelatussa turnauksessa 23:s. Hän johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta epäonnistui kahtena seuraavana päivänä. Nevas Golfin pelaaja ryhdistäytyi päätöskierroksella (69) uudelleen, ja oli lopulta toiseksi paras suomalainen.

Kim Koivu jätti leikin sikseen 36 reiän jälkeen, Casper Simberg karsiutui neljänneltä kierrokselta.