26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

Linna ja Kytäjä isännöivät merkittäviä amatöörikisoja 2018

Kytäjä isännöi poikien Jacques Leglise Trophya. Kuva: Tomi Natri.

Manner-Euroopan ja Brittein saarten väliset amatöörien reikäpeliturnaukset kisataan Linna Golfissa ja Kytäjällä 2018. Molemmat kentät haluavat olla aktiivisesti mukana kilpagolfissa tulevaisuudessakin.

Linna Golf Hämeenlinnassa ja Kytäjä Golf Hyvinkäällä mielletään Suomessa vahvasti laadukkaina kilpakenttinä. Sellaisina molemmat haluavat profiloitua myös jatkossa.

Kenttien asemaa suomalaisen kilpagolfin näyttämöinä alleviivaa niiden valinta vuonna 2018 Suomessa pelattavien arvostettujen amatöörikilpailuiden, St. Andrews Trophyn ja Jacques Leglise Trophyn pelipaikoiksi.

Amatöörigolfin perinteiset manner-Euroopan ja Brittein saarten väliset reikäpeliottelut pelataan em. kentillä kesällä 2018. Linna Golf isännöi miesten St. Andrews Trohya ja Kytäjä poikien Jacques Leglise Trophya.

Kaksipäiväisissä kilpailuissa 9-henkiset joukkueet pelaavat kumpanakin pelipäivänä sekä foursome- että single-kierrokset. Kesällä 2016 miesten taistossa päädyttiin tasatulokseen, poikien kilpailu päättyi manner-Euroopan voittoon.

Suomalaiselle golfyleisölle hieman tuntemattomilla tapahtumilla on kansainvälisesti pitkät ja vahvat perinteet. Kilpailuissa on esiintynyt monia tämän päivän huippupelaajia. Suomesta mukana on nähty Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Antti Ahokas, Tapio Pulkkanen, Toni Hakula ja Albert Eckhardt.

Linna satsaa kilpagolfiin jatkossakin

Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo on iloinen siitä, että Linna Golf sai jälleen kerran kontolleen merkittävän kilpailun järjestämisen. Hänen mukaansa Linnassa on aktiivisesti haluttu olla mukana kilpagolfissa, hirttäytymättä kuitenkaan yhteen kisaan tai konseptiin.

”Haluamme järjestää kisoja aktiivisesti, mutta meille ei ole kynnyskysymys, että onko joka vuosi jotain isoa tapahtumaa. Etsimme erilaisia näkökulmia ja tapahtumia ja haluamme olla tekemässä jotain uutta. Se oli tärkeää, kun neuvoteltiin tämän kisan järjestämisestä, sillä Suomessa ei ole aikaisemmin tällaista kisaa ollut”, Keskitalo sanoo.

Keskitalo allekirjoittaa väitteen, että Linna Golf on monella tapaa maineensa vanki. Hän pitää kuitenkin lähtökohtaa ainoastaan positiivisena, sillä se pakottaa organisaation tekemään asiat jatkuvasti korkealla laatutasolla.

”Mainetta on kolmenlaista. Linna Golfin brändin vahvuus on loistava kunto vuodesta toiseen. Sen eteen on kuitenkin tehtävä joka päivä töitä. Esimerkiksi jonkun työvaiheen jälkeen kentän kunto on priimaa ehkä viikon, sen jälkeen on taas tehtävä uutta”, hän sanoo.

”Toisaalta myös palvelukykymme mitataan joka päivä uudestaan. Kolmantena on kilpagolf, jossa olemme olleet aktiivisesti mukana. Haluamme jatkossakin olla tekemässä mielenkiintoisia tapahtumia, joilla on lisäarvoa Linna Golfille, Hämeenlinnalle ja koko lajille Suomessa”, Keskitalo näkee.

Kuva: <a href=Lassi Pekka Tilander." width="630" height="416" />

Kuva: Lassi Pekka Tilander.

Linna Golf ei ole halunnut roikkua kynsin hampain kiinni Challenge Tourin kilpailussa, joka viime vuosina on pelattu Kytäjällä, Aura Golfissa ja viimeisimpänä Vierumäellä. Keskitalo on kuitenkin erittäin iloinen siitä, että kisa on saatu jatkuvasti järjestettyä Suomessa.

St. Andrews Trophyn lisäksi Linnassa on suunnitelmia muidenkin merkittävien kisojen varalle.

”Sehän on vain hieno asia, että on suunnitelmia, jotkut niistä sitten aikanaan toteutuvat. Tärkeintä on aktiivisuus, mutta tehdään asiat samalla pitkäjänteisesti eikä ryntäillä. Erilaisia ja erittäinkin mielenkiintoisia suunnitelmia on vireillä, mutta ei mennä asioiden edelle”, Keskitalo päättää.

Kytäjällä kilpagolf on osa brändiä

Kytäjä Golfin organisaation ja kentän taso mitattiin vuosina 2012–2014 Challenge Tour -tasolla. Toiminnanjohtaja Sari Tanin mukaan tapahtuman järjestämisestä on koko yhteisöllä lämpimiä muistoja, eikä hän sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että CT:n kisa vielä joskus pelattaisiin Kytäjän kentillä.

”Kilpagolf on meille tärkeä osa brändiä, sillä Kytäjä mielletään nimenomaan kilpakentäksi. Tavoitteena on järjestää joka vuosi vähintään yksi merkittävämpi valtakunnallinen kisa”, Tani sanoo.

Hänen mukaansa on vain luontevaa, että Kytäjä tarjoutui olemaan mukana myös Jacques Leglise Trophyssa 2018.

”Kisa tuo aina elämää kentälle, eivätkä ne jäsenistössä juurikaan herätä soraääniä. Varsinaisesti me emme tänne kisoja haali, mutta tarjoamme mielellämme käyttöön laadukkaan kisakentän. Kun nyt on kyse junnukisasta, tuo se mukanaan omat haasteensa”, Tani kuvailee.

Tani uskoo, että kisan näyttämönä tulee toimiaan South East -kenttä, joka on kisakäyttöön North Westiä sopivampi.

Kytäjällä on pidetty hengissä myös haave entistä merkittävämmän kisan järjestämisestä.

”Meillä on rima korkealla. Jonain päivänä haluamme tänne European Tourin kisan”, Tani täräyttää.

Kytäjästä on viime vuosien aikana kehittynyt yhä keskeisempi harjoituskeskus maamme kilpapelaajille. Huiput Mikko Ilosesta lähtien harjoittelevat Kytäjällä yhä enenevässä määrin. Myös juniori-ikäiset kilpagolfarit käyvät Kytäjällä saamassa oppia Timo Rauhalalta ja Antti Vaalakselta.

”Se on meille iso arvo”, Tani vahvistaa.

Golfliitolle mieluisa ponnistus

Suomen Golfliitolle kansainvälisten tapahtumien järjestäminen on aina mieluisa haaste. Kilpailupäällikkö Juha Juvonen nostaa esille kansainvälisten tapahtumien merkityksen koko lajille, ei ainoastaan pelaajille.

”Kovatasoinen kansainvälinen kilpailu luo positiivista säpinää monella eri tasolla. Kenttäyhteisöt panostavat olosuhteiden kehittämiseen, jäsenistö aktivoituu kilpagolfin ympärille. Yhteistyökumppanit saavat merkittäviä sopimusvastineita ja laji saa positiivista julkkisuutta eri medioissa. Myös Golfliiton rooli ja osaaminen tapahtumajärjestäjänä punnitaan”, Juvonen sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje