18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Alvaro Quiros suosikkina Malagassa

Alvaro Quiros tavoittelee Andalucian mestaruutta. Hän on myös hallitseva Espanjan mestari kaudelta 2010 © Getty Images

Alvaro

Espanja isännöi kauden 2011 aikana ennätyksellisesti peräti seitsemää Euroopan Tourin kilpailua. Näistä ensimmäinen pelataan Espanjan Aurinkorannikolla, Paradorin kentällä jolle leimallista on jatkuva lentomelu koneiden ollessa pahimmillaan vajaan 200 metrin korkeudessa laskeutuessaan tai noustessaan viereiseltä Malagan kentältä.

Suuret tähdet ovat samanaikaisesti Orlandossa Arnold Palmerin kutsukisaa, edellisvuoden voittaja Louis Oosthuizenkin joutui jäämään pois sairastumisen vuoksi. Espanjalaisilla on tarjota yleisölle kiinnostavimpina pelaajina Dubaissa helmikuussa voittanut Alvaro Quiros, kilpailun isännän rooliin asettunut Miguel Angel Jimenez, Sören Hansen, Sören Kjeldsen, Darren Clarke sekä Simon Dyson. Tasokkaita tourin konkareita ja nuoria pelaajia on osallistujalistalla totutusti täysi kentällinen. Colin Montgomerie ja Jose-Maria Olazabal kiinnostavat myös katsojia, kärkipään uhkaajiksi heistä tuskin on nykykunnossaan.

Quiros on voittanut ET:lla jo viisi kertaa. Tasaisuuden puuttuminen otteista on toistaiseksi jarruttanut hänen nousemistaan supertähtien joukkoon. Karismaattisen spanjoorin peli on näyttävää, Euroopan Tourilla hän on koko uransa ajan lukeutunut pitkälyöntisimpien joukkoon.

”Tulin varsin mielelläni mukaan tukeakseni Miguel Angelin organisoimaa kilpailua. Hän on auttanut erittäin paljon Espanjan golfia, siksikin espanjalaispelaajat haluavat olla mukana”, Quiros perusteli päätöstään jäädä kotimaahan muiden maailmantähtien pelatessa Orlandossa.

Miguel

Jimenezin hyvä vire ei ole taittunut ikävuosien karttuessa. Tammikuussa 47-vuotta täyttänyt entinen Torrequebradan kentän caddie voitti vuonna 2010 kolme kertaa ( Dubai, Ranskan avoimet ja Sveitsi). Helmikuussa hän sijoittui toiseksi Bahrainin osakilpailussa, World Tourin reikäpelimestaruudessakin veteraani venyi viidenneksi. Yleinen mielipide on, että Jimenez pelasi syksyllä uransa viimeisen Ryder Cupin, tämä käsitys saattaa muuttua jos esitykset pysyvät nähdyllä tasolla.

Mikko Ilosella uusi startti kauteen

Mikko Ilonen palaa kisakentille kahden kuukauden tauon jälkeen. Vatsavaivat johtivat helmikuun alussa umpilisäkkeen poistoon ja tästä aiheutuneeseen harjoitustaukoon.

”Käynnistin treenit fysiikkavalmentajani Pierre Johanssonin johdolla Vierumäellä viikon mittaisella leirillä. Lajituntumaa sain kymmenen päivän mittaisella Hua Hinin lajileirillä joka sujui oikein hyvin Joonas Granbergin kanssa. Pelituntumaa on kuitenkin tavallista vähemmän alla, joten nyt mennään askel kerrallaan eteenpäin. Into on piukassa, tämä on kuin toinen startti kauteen”, Ilonen kertoi kisan ennakkotunnelmistaan.

Mikko

Edellisvuonna hän karsiutui samassa kisassa, mutta kunnostautui muissa vastaavaan aikaan pelatuissa kolmessa kisassa sijoittuen Marokossa (3.), Kiinassa (4.) ja Koreassa (9.) kymmenen joukkoon.

”Pelasimme tiistaina Korhosen Mikon kanssa harjoituskierroksen kovassa tuulessa . Vastaavaa ilmaa on ennustettu kisapäivillekin. Paradorin kenttä on edellisvuotta paremmassa kunnossa, viheriöt varsinkin. Ne ovat kovia ja ajoittain erittäin nopeita”.

Suomalaisilla on torstaina aamustartit kisaan. Ilonen saa klo 9.00 Suomen aikaa tutut ja rutiinoidut kirittäjät ryhmäänsä.Stephen Dodd on voittanut mm. World Cupin, Niclas Fasth pelannut Ryder Cupissa 2002.

Mikko Korhoselle kisa on kuluvalla kaudella ET:lla neljäs. Hän pelasi avauskisassaan lopun ripsumista lukuunottamatta varsin hyvin, kolmessa viimeisessä nimen perään on piirretty kirjaimet MC. Korhosen startti on klo 10.00.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje