25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Alex Noren ykkönen Celtic Manorissa

Alexander Noreniin kohdistuu toisen voiton jälkeen entistä suurempia odotuksia. Reilun viikon kuluttua hän osallistuu US Openiin © Getty Images

Alexander

Walesin avoimet mestaruuskisat kulkivat toisesta kierroksesta eteenpäin Alex Norenin (67-67-70-71) tahtiin. Noren oli sunnuntaina kuin itse varmuus. Hyvät alkutahdit voitontavoitteluille antoi pahimpien uhkaajien Anders Hansenin ja Peter Hansonin vaisu peli kierrroksen alkuvaiheilla. Noren pääsi 3-4 lyönnin johtoon jota hän ei enää menettänyt, kuten tapahtui aiemmin keväällä Malesiassa.

Voitto oli Norenin toinen, ensimmäisen hän saavutti Sveitsissä 2009. Hän saa 344.000 euron palkintoshekin ja nousee samalla maailmanlistalla takaisin sadan joukkoon.

”Hieno viikko, pelasin järkevästi ja hyvät avaukset olivat pelin kulmakiviä ratkaisuvaiheilla”, Noren summasi kisaa. Viittaus koko viikkoon lähtee siitä, että maanantaina hän selvitti itsensä US Openiin Walton Heathin kentällä pidettyjen karsintojen kautta.

Maanantaina on uusi kova testi edessä. Walesin mestari osallistuu 95 muun pelaajan tavoin British Openin karsintoihin Sunningdalessa. Kun sekin on kahden kierroksen mittainen, tulee Norenin urakaksi kahdeksan päivän aikana kahdeksan kisakierrosta+ harjoituskierrokset Celtic Manorin 2010 -kentällä.

Anders Hansen ja Gregory Bourdy jakoivat toisen tilan. Ruotsalaismenestys oli ennätyksellisen hyvää, Johan Edfors ja Peter Hanson jakoivat neljättä sijaa, kahdeksannelta sijalta löytyvät Joel Sjöholm ja Magnus A. Carlsson.

Ilosella vaikeaa puttien kanssa Mikko Ilonen (69-74-78-74) nousi yhden sijan 56:ksi . Raha hän kuittaa Walesista noin 6600 euroa.Kärki karkasi suomalaiselta jo toisella kierroksella hienon avauspäivän jälkeen. Jatkoonpääsy oli kauden viides Mikko

Sunnuntaina Ilonen aloitti lupaavasti, oli kolmen reiän jälkeen yhden alle. Kuuden seuraavan reiän jakso tuotti viisi bogeyta, edellytykset nousulle tyrehtyivät. ”’Aamun peli oli ihan kelpo tavaraa, varsinkin pallonlyöminen. Se on myönnettävä, että ennen kisaa olin vielä melkoisen pihalla pelieni kanssa. Vaikeudet tulivat esiin viimeisillä kolmella kierroksella nimenomaan tuulisissa olosuhteissa. Griineihin en tottunut koko aikana, enkä ollut ainoa. Illalla reissaamme Newportista Lontooseen ja aamulla sitten pirteänä taas viivalla hakemassa paikkaa Openiin,” Ilonen suunnitteli viitaten maanantaina Sunningdalessa 36 reiän mittaisina pidettävään karsintaan. Karsinnassa on mukana 96 pelaajaa. Ennakkotiedon mukaan kymmenen parasta saa paikan heinäkuun puolivälin jälkeen pelattavaan kauden kolmanteen majoriin. Viimeksi Ilonen on pelannut Openissa vuonna 2006. Colin

Karsintojen osallistujalista on kivikova. Sieltä löytyvät mm. Alexander Noren, Colin Montgomerie, Paul McGinley, Chris Wood, NIclas Fasth, Jeev Milkha Singh, David Howell ja Johan Edfors. Arvalla heittäen todennäköisyysprosentti varsinaiseen kisaan on siis noin 10 % (10/96). Sunningdalen 36 reiän karsinnan jälkeen Iloselle ei jää lepoaikaa. Hän osallistuu torstaina Torinosssa käynnistyviin Italian mestaruuskisoihin kuten tekee myös Mikko Korhonen. Vaikka Ilonen karsiutui BMW PGA Championshipissa, tulee hänelle 18 päivän aikana peräti 13 kisakierrosta, tähän pääle vielä yksi yhteistyökumppanin asiakaspäivä sekä Italian ja Walesin harjoituskierrokset.

Teemu Tyry

British Openin karsinnat,

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje