18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla henki päällä karsinnoissa

Antti Ahokas teki viisi birdietä putkeen ja nousi 15:ksi. © Getty Images

ET:n karsintafinaalin kolmas päivä oli odotettuakin selkeämmin Tour-kentällä pelanneiden tulosiloittelua, vaikeamman Stadium Coursen kiertäneet jäivät tuloslistalla häntäpäähän.

Lähes uskomatonta on se, että 156 pelaajan kisassa 73:sta ensimmäisestä neljää lukuunottamatta kaikki muut 69 ovat ryhmässä joka on toistaiseksi pelannut kahdesti Tour Coursella ja vain kerran Stadiumilla. Osat vaihtuvat tiistaina, jolloin myös tulokset ovat taas vertailukelpoisia.

Tour Coursella paras tulos oli 62, Stadiumilla 70 lyönnin alittajia oli vain neljä.Mikäli tulosten vaihtelut pysyvät samanlaisiina myös tiistaina, tuloslista elää taas vahvasti.

Antti Ahokas sai hengen päälle kierroksen keskivaiheilla tehden viisi perättäistä birdietä. Kuudes tuli viimeisellä, yhteistulos 64 oli päivän kolmanneksi paras ja se nosti lappeenrantalaisen 49 sijaa 15:ksi. Eroa kisaa johtaavan Sam Hutsbyhun on seitsemän lyöntiä., vastaavasti sijalla 39:s olevat pelaajat ovat vain kahden lyönnin päässä Ahokkaasta. Tiistaina hän pelaa siis vaikeampaa Stadium Coursea.

Jarmo Sandelin (68) oli toinen supernousija, sijoitus on nyt 60. Painoarvoa Stadium Coursella tehdylle tulokselle kertyy siitä, että se oli päivän paras. Tiiistaina Sandelin pääsee tykittämään lyhyemmälle Tour Courselle.

Pannuhatuistaan

Pannuhatuistaan tunnetty Peter Gustafsson kävi ammattilaisuransa alkuvaiheilla voitttamassa yhden kisan myös Katinkullassa. &copy Getty Images

Skandinaaveista paras on valmentajaa äskettäin vaihtanut Peter Gustafsson (-13, 3.). Hän on pelannut viisi edellistä vuotta Challenge Tourilla. Päättyneellä Gustafsson pääsi kahdesti kehiin ET:lla, Saint Omer Openissa hän oli hienosti toinen. Karsintafinali pelataan kuuden kierroksen mittaisena, se päättyy siis torstaina.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje