11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ahokas mukaan karsintafinaaliin

Antti Ahokas valmistautumassa Las Colinaksen päätösreiällä eagleputtiinsai. Tuloksena helppo birdie. Italialaiscaddie Marco Délia avittaa Ahokasta myös torstaina käynnistyvässä karsintafinaalissa.

Antti

Euroopan Tourin karsintojen toisessa vaiheessa Antti Ahokas esitti varmaa peruspeliä kaikki neljä kierrosta Espanjassa. Las Colinaksen uudella ja modernilla kentällä pelasi Antti lopulta 6 alle parin ja sillä irtosi jaettu sija 12. Kaksi lyöntiä heikompikin yhteistulos olisi vienyt ilman uusintaa finaaliin. Kisan ykkönen Hollannin Tim Sluiter oli kymmenen lyöntiä Ahokas edellä.

Antti jatkaa karsintojen kolmanteen vaiheeseen, joka käynnistyy jo torstaina PGA Catalonian kentällä Gironan kupeessa.

Ahokas oli syystäkin i iloinen ja tyytyväinen Colinaksen esitykseen.

”Kenttä oli hyvin selkeä. Pitkälyöntisenä sain useilla väylillä paljon etumatkaa muihin verrattuna. Draivi toimi hyvin koko viikon kuten myös pitkät raudat. Kokonaisuus toimi kaikki neljä päivää hyvin”, kommentoi Antti.

Kierrostulokset 66-73-70-69 kertovat varmasta peruspelistä. ”Avauspäivän tulos selittyy myös sillä, että pari pitkää puttia upposi. Muuten peli oli hyvin hallinnassa ja pelaaminen oli helppoa”.

Hän jakeli myös kiitoksia suomalaiskatsojille, jotka kannustivat miestä Las Colinaksen kentällä. Vaikka Antti Ahokas viihtyikin hyvin Las Colinaksen kentällä, niin viheriöt saivat mieheltä myös hieman kritiikkiä. ”Tuoreen kentän kohdalla ymmärtää sen, että griinit vaihtelivat aika paljon päivittäin. Kallistukset tuottivat paljon tuskaa pelaajille. Minulle takaysi tuotti eniten haasteita ja tänään päätöskierroksella pääsin senkin kanssa jo paremmin sinuiksi”, lisää Antti pelattuaan takaysin kolme alle parin.

Antti Ahokas siirtyy välittömästi Las Colinaksesta kohti Barcelonaa. Edessä on kolme päivää treenikierroksia ja valmistautuminen kuuteen finaalikierrokseen.

”Tämä karsintojen toinen vaihe on aina ollut minulle vaikein. Nyt edessä on kuusi päivää finaalia. Pelaamisen luonne hieman muuttuu. Miehestä otetaan mittaa”, päättää Antti Ahokas. PGA Catalonian finaalissa saa 30 parasta täyden kortin vuoden 2012 Euroopan Tourille. Osallistujia on yli 150, joten pelin on oltava tikissään.

Ahokas on jäänyt lyönnin päähän täydestä pelioikeudesta sekä kauden 2006 ja 2010 karsintafinaalissa.Vuonna 2009 hänellä oli Challenge Tourilta ansaittu pelioikeus ET:lle. Tuolloin Ahokas kuitenkin siirtyi vapaaehtoisesti kesken kauden CT:lle.

Korhosen kausi päättyi pettymykseen

Mikko

Euroopan Tourilla hyvällä prosentilla jatkopaikkoja napsineen Mikko Korhosen (72-73-69-69) peli käynnistyi hitaasti Las Colinaksessa. Toinen puolisko karsinnasta sujui jo mainiosti, kohtalona oli silti katkera karsiutuminen finaalista. Kaksi lyöntiä parempi tulos olisi vienyt hänet uusintaan. Kaudella 2012 Korhosen päätyöpaikka on taas Challenge Tour.

Peter Erofejeffilla oli hyvä avauskierros Costa Ballenassa pelatussa karsinnassa, hänen kuten myös Miro Veijalaisen taival päättyi kuitenkin ennen finaalivaihetta. Erofejeffilla oli kolme lyöntiä liikaa, kaksi tuplaa viimeisenä päivänä tehneellä Veijalaisella kuusi.

Ensimmmäisessä karsintavaiheessa loistanut Jaakko Mäkitalo aloitti El Vallessa hyvin hyytyen kisan edetessä seitsemän lyöntiä karsintarajan väärälle puolelle.

Maailman parhaaksi amatööriksi hetken aikaa rankattu USA:n Peter Uihlein osallistui La Mangassa pidettyyn karsintaan. Päätöskierroksen esitys oli ponneton, karsintaraja jäi häneltäkin seitsemän lyönnin päähän.

Jarkko Jolkkonen / Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje