Traineriina pisti pojat harjoittelemaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Traineriina pisti pojat harjoittelemaan

Kimmo, Atte ja Juha työn touhussa, Iina Markkanen lukee tahtia ja kannustaa.

Varhainen tiistaiaamu espoolaisesssa liikuntakeskuksessa. Viisi miestä ja yksi nainen kiertävät rastilta toiselle. Ohjaaja Iina Markkanen on suunnitellut liikkuvuutta ja lihaskuntoa kehittäviä treenejä, joita tehdään 30-45 sekunnin jaksoissa. Markkanen kannustaa ja ohjaa liikkeiden tekemisessä. Kaikilla osallistujilla on tavoitteena fysiikan kehittäminen, sen myötä myös paremmat tulokset golfkentällä. Iina Markkanen toimii personal trainerina ja on itsekin pelannut lajia jo usean vuoden ajan miehensä innostamana. Asiakaskunnassa on paljon golfareita, tästä hän sai idean pienryhmien treenauttamiselle aamuisin. Päättyneen talvikauden aikana GolfFIT-treeneissä Move Wellness Centerin tiloissa hikoili ensimmäinen Markkasen kokoama ryhmä tiistaisin kello 7.45-8.30 välisenä aikana. ”Olen kiinnostunut golfareiden fysiikkatreenaamisesta, sillä monella golfarilla fyysisten valmiuksien kehittäminen avaa peliin aivan uusia mahdollisuuksia. Suomen pitkä talvi on siihen oiva aika ja golfarit ovat tottuneempia käyttämään valmentajia, kuin muiden lajien harrastajat keskimäärin”, Markkanen taustoittaa ryhmän syntyä.

Harjoituskerrat alkoivat aina yhteisellä kevyellä vetreyttävällä osiolla.

”Ohjaajana pyrin aina kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että liikkeet suoritetaan oikein, siksi tällaisessa ryhmässä voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerrallaan. Lopuksi pienet venyttelyt vielä ennen töihin menoa. Suihkun jälkeen olo on varsin energinen ja palvelus omalle hyvälle ololle on tullut jo tehtyä ”, Markkanen perustelee aamutreenin etuja.

Tulokset mitattavissa

Markkanen teki ryhmälleen testejä jakson alkaessa sekä sen loputtua.

”Jo muutaman kuukauden mittainen säännöllinen treeni auttaa eteenpäin. Kaikilla osallistujilla kirjattiin edistymistä niillä osa-alueilla jotka alkukartoituksessa kirjattiin tärkeiksi”.

Juha

Juha kehittää keskivartalon lihaksistoa harjoitteella jonka voi vaivatta tehdä myös kotona.

Juha Kukko on singel-tasoituksella kiertävä golffriikki, jonka harjoittelua on rajoittanut perheeseen syntynyt esikoinen.

”Tämä aamutreeni on ollut monella tavalla henkireikä. Ryhmässä ja hyvän ohjaajan vetämänä saa itsestään paljon enemmän irti, yksin ei tule tehtyä, näin se vaan on. Iina on vetänyt ammattitaitoisesti ja loistavalla asenteella, hänen työlleen annan täydet pisteet”, Kukko kehui koutsiaan kevään päätöstreeneissä.

”Juhalla on parantunut huomattavasti mm. punnerrustesti, joka mittaa keskivartalon ja käsien voimaa. Muita kehittyneitä osasia ovat mm. kylkien venyvyys ja hartianseudun sekä lonkan koukistajien liikkuvuus. Uskon, että hän tulee huomaamaan näiden vaikutukset kauden aikana”, Iina Markkanen listaa talvikauden saavutuksia.

GolfFIT pitää taukoa kesän ajan, mutta jatkoa seuraavalla talvikaudella on luvassa. Tällöin myöskin ryhmäkokoa pyritään kasvattamaan, ehkä lisäämään tarjontaan myös toinen viikottainen treeni, jolle olisi selvästi ollut kysyntää jo nyt.

”Olen evästänyt oppilaita omatoimiseen tekemiseen, lihaskuntoa ja liikkuvuutta ylläpitävää jumppaa voi tehdä kotioloissakin. Syksyllä golfkauden jälkeen siirrytään taas sisätiloihin, ja tarkoitus olisi vetää entistä intensiivisemmin. Samoja ideoita ja liikkeitä käytetään varmasti jatkossakin, koska kehittymistä tapahtui jokaisella niin hyvin. Uskoin toki fyysisten ominaisuuksien paranemiseen, mutta silti joidenkin testitulokset ylittivät odotukset huimasti”, Iina Markkanen iloitsee ryhmänsä puolesta.

Atte

Atte venyttelee testin jälkeen, Iina valvoo, että suoritukset tehdään huolella.

Itse mukana olleena nostan peukun pystyyn, ammattitaitoinen vetäjä loi hyvän fiiliksen ryhmään ja innosti omatoimiseen tekemiseen. Tällaisia treeniryhmiä soisi olevan enemmänkin. Golfvalmentajana olen väsymykseen asti toistanut fraasia, ”jos meillä olisi puoli vuotta aikaa ja puoli miljoonaa golfisi kehittämiseen, olisimme aamupäivät salilla ja loppupäivän kentillä”.

Tämän kokemuksen jälkeen olen entistä vankemmin tämän lausahduksen takana. Golfin fyysisen puolen kehittäminen pienryhmässä on hinta-laatusuhteessa lisäksi varsin kohtuuhintaista toimintaa.

Teemu Tyry

Traineriina, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje