14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Mikko Ilonen miljoonan euron päässä Ryder Cup-joukkueesta

Mikko Ilosen peli oli mallillaan Jejun saarella. Kuva Singaporesta

Kun tilastoja katsotaan oikeasta kulmasta, on Mikko Ilonen Euroopan Tourin toiseksi kuumin pelaaja juuri tällähetkellä. Englannin nuori Oliver Fisher, joka floppasi pahasti edelliskaudella on ollut ET:n neljässä viimeisessä kisassaan top-ten listalla. Ilosella on samassa jaksossa sijoitukset kolmas, MC, neljäs ja yhdeksäs.

Molemmat sarjat ovat huipuillekin huomattavasti tavanomaista parempia, ilman kunnon pelioikeutta kauteen lähteneelle Fisherille sekä Iloselle uran kohokohtia.

Ilonen nousi Korean kisan jälkeen maailmanlistalla 12 sijaa 188:ksi, eurooppalaisia hänen edellään on edelleen yli 50. Voittaja Marcus Fraser singahti peräti 134 sijaa 98:ksi. Ilonenkin on tehnyt reilun puolenn vuoden aikana isoja loikkia, kesäkaudella 2009 WR:lla hänen nimensä oli 300:n heikommalla puolella.

Rohkeimmissa suomalaisspekulaatioissa on jo pohdittu Ilosen mahdollisuuksia nousta Ryder Cup-joukkueeseen. Tuorein listaus osoittaa, että listoista ”helpommalla”, Euroopan Tourin rahalistalla Ilonen on karsinnassa 24:s ( 469.000 euroa). Italian Francesco Molinari (875.000, 8:s) on juuri nyt viimeinen pelaaja rajan oikealla puolella.

Karsintaa pelataan elokuun lopulle asti. Mutkias suoristaen, Ilosen pitäisi ansaita vielä arviolta miljoona euroa saavuttaakseen paikan Colin Montgomerien kipparoimaan joukkueeseen. Tämä edellyttäisi käytännössä kahta voittoa, yksikin voisi riittää jos sen tueksi kertyisi muutama vahva top-5 sijoitus isoissa kilpailuissa. Käytännössä on lähes selvää, että päästäkseen Euroopan Ryder Cup-joukkueeseen pelaajan on oltava menestyksekkäästi mukana kesän kolmessa major-kilpailussa sekä elokuisessa World Tourin kisassa USA:ssa.

Kaudella 2007 Ilonen ansaits i koko kaudella 833.000 euroa, oli rahalistan 34:s ja vuoden päättyessä World Rankingilla 62:s. Seuraanvan kisansa hän pelaa tulevana viikonloppuna Sevillassa jossa pelataan Espanjan mestaruudesta.

Teemu Tyry

Ryder Cup, pistetilanteet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje