23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Virvikin kassa tasapainoon jäsenten talkoilla

Virvikin jäsenistöltä kerättiin kesällä ylimääräinen maksu yhdistyksen talouden turvaamiseksi. Myös muita sopeuttamistoimia tarvittiin.

Yhdistyspohjaisesti toimivan Virvik Golfin kausi on ollut taloudellisesti synkkä. Kun iso joukko jäsenistöstä jättäytyi passiiveiksi ilman pelikausimaksua, kehnot kelit pelottivat vieraspelaajia ja yt-neuvotteluiden värittämä Suomen taloustilanne vaikutti yritystapahtumapuolella, oltiin kesällä tilanteessa, jossa kirstun pohja näkyi jo. ”Heinäkuussa laskimme, että kassa alkoi olla tyhjä eivätkä arvioidut tulot riitä millään toiminnan pyörittämiseksi vuoden loppuun asti. Kyse oli noin 100 000 euron käpistä”, Virvik Golfin hallituksen puheenjohtaja Olavi Kailari kertoo. Oli aika tehdä kovia ratkaisuja, joista Kailari käyttää termiä ”sopeuttaminen”. ”Toiminnanjohtaja pantiin pois ja hänen tehtävänsä jaettiin hallituksen jäsenille. Kentänhoito ulkoistettiin kenttämestarimme ja pitkäaikaisen kentänhoitajamme perustamalle yhtiölle. Lisäksi jouduimme keräämään jäseniltämme ylimääräistä rahaa”, Kailari kertoo. ”Näillä toimilla saimme tilanteen tasapainoon. Tuosta 100 000 eurosta puolet saatiin kuluja karsimalla, puolet jäsenistöltä keräämällä.” Jäsenet pelastivat Virvikin jäsenistöltä kerätty ylimääräinen maksu taloustilanteen tasapainottamiseksi oli vapaaehtoinen. Kailari kiittelee sitä, kuinka hyvin jäsenistö osallistui rahankeruuseen. ”Virvikissä vallitseva hyvä talkooperinne näkyi”, Kailari sanoo. Eikä jäsenistön talkoilu kenttänsä hyväksi ole jäänyt vain lompakon avaamiseen. Virvikiin on perustettu työpooli, johon vapaaehtoistyötä tekemään haluavat jäsenet ovat voineet ilmoittautua mukaan. ”Se on toiminut hyvin ja siitä on ollut iso apu. Olemme saanet tehtyä vapaaehtoisvoimin hirveän paljon erilaisia, esimerkiksi kentänhoitoon tai ylläpitoon liittyviä töitä ja samalla vähennettyä rahalla maksettavia kuluja. Talkoolaiset ovat saaneet hyvitykseksi kahvit ja ruuat”, Kailari kertoo.

Virvik Golf sijaitsee Itä-Uudellamaalla, missä golfkentillä on kova kilpailutilanne. Kenttiä on useita ja ne joutuvat houkuttelemaan pelaajia pääsääntöisesti hinnoilla.

Virvik Golf sijaitsee Itä-Uudellamaalla, missä golfkentillä on kova kilpailutilanne. Kenttiä on useita ja ne joutuvat houkuttelemaan pelaajia pääsääntöisesti hinnoilla.

Muutoksia ensi vuonna On sanomattakin selvää, että Virvik Golfissa kaivataan kipeästi muutoksia. Jäsenistön kukkarolla ei voida käydä vuodesta toiseen eikä sopeuttamistoimiakaan voi tehdä määräänsä enempää. Olavi Kailarin mukaan suunnitelmat ensi vuodeksi alkavat jo hahmottua. ”Olemme ymmärtäneet, että meidän täytyy jollain tavalla poiketa muista ja olla houkuttelevampi kuin muut, jotta ihmiset tulisivat tänne”, hän aloittaa. ”Hinta on yksi houkutteleva tekijä, samoin erilaiset pakettitarjoukset. Itse asiassa pelaamisen hinnasta on tullut aika iso tekijä nykygolfissa. Ihmiset eivät enää hirveästi ajattele, että maksetaan maksuja siksi, että oma yhteisö voisi toimia. Sen sijaan pelataan siellä, missä se on edullista.” Suomen golfin isosta kuvasta Kailari kääntää katseensa takaisin Virvikin omaan jäsenistöön. ”Jäsenmäärämme on OK, vaikka voisi sitä vähän kasvattaakin, mutta ongelma on se, ettei jäsenistöstä ole saatu tarpeeksi ihmisiä maksamaan koko kauden pelimaksua. Olemmekin päättäneet, että ensi kaudeksi pelimaksua alennetaan ja kaikenmaailman rönsyt, kuten räätälöidyt pelioikeudet, karsitaan pois.” Janne Knuuti

Virvik Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje