25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Virojoella juhlittiin avajaisia toisen kerran

Virojoen seitsemäs väylä kulkee oikealle kaartuvana joenvartta pitkin.

Vuosi sitten juhannuksena Kaakon Golfin kentällä vietettiin näyttäviä avajaisia. Paikalla avauskisassa oli useita golf- ja muidenkin alojen vaikuttajia elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen johdolla, olivathan kyseessä ainoat uuden kentän avajaiset koko vuonna. Tuolloin pelaajien käytössä oli kuitenkin vain viisi reikää, eikä koko viime kaudella päästy pelaamaan kuutta reikää enempää. Tänä juhannuksena Virojoen kentällä pelattiin jo toiset avajaiskisat, kun kaikki yhdeksän reikää saatiin vihdoin ja viimein pelikuntoon. ”Ja näissä avajaisissa lyötiin ihan suoraan nurmelta. Vuosi sitten väylien heinä oli vielä niin hentoa, että lyöntialustana käytettiin ruohomattoa. Itse asiassa mattoja jouduttiin käyttämään koko viime kesän ajan”, Kaakon Golfin toimitusjohtaja Jaakko Talsi kertoo. ”Tänä talvena myös väylille asennettiin automaattinen kastelujärjestelmä ja nyt väylätkin alkavat olla kunnossa. Griinit ja griinialueet ovat sen sijaan jo ihan huippukunnossa”, Talsi jatkaa. Alunperin kaikki yhdeksän reikää piti saada auki jo viime syksynä, mutta luontoäiti päätti toisin. Virojoella alkoi elokuussa sellainen sadekausi, ettei väylille ollut työkoneilla mitään asiaa. Ja kun sadetta jatkui alkutalveen asti, kolme keskeneräistä väylää jäi tuolloin avaamatta. Viime vuoden avajaiskisassa jouduttiin lyömään ruohomatolta. Tässä ministeri Häkämiehen tyylinäyte.Luonnonkaunis kenttä Virojoen kentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander. Talsin mukaan yhdeksänreikäinen kokonaisuus on saanut pelaajilta ”tosi hyviä kommentteja”. Kiitosta ovat keränneet etenkin griinit ja griinialueet. Myös kaunis ympäristö, johon kenttä istuu mukavasti, on saanut kehuja. ”Esimerkiksi 8. väylä on tosi miellyttävä, paikkana lienee kenttämme upeimpia. Griinin vieressä on kymmenen metriä syvä kanjoni, jonka pohjalla kohisee Toukosenkoski”, Talsi hehkuttaa. Varsinaisena signature-väylänä hän pitää kuitenkin seiskaa, 281 metriä pitkää par nelosta, joka lähtee Tiilikkalan Satuvuorelta vanhojen havupuiden keskeltä ja kulkee pitkin oikealle kaartuvaa joenrantaa. 9-reikäisen kentän kokonaispituus keltaisilta tiiltä on 2700 metriä. Par on 35.

Laskeva aurinko tuo esille griinien muotoilun. Kuvassa Virojoen 8. viheriö, jolla puttaamista säestää Toukosenkosken kohina.

Laskeva aurinko tuo esille griinien muotoilun. Kuvassa Virojoen 8. viheriö, jolla puttaamista säestää Toukosenkosken kohina.

Paljon pelaajia pääkaupunkiseudulta Virolahden kunnassa, jossa Virojoen kenttä sijaitsee, on vajaat 3500 asukasta. Naapurikunta Miehikkälässä 2200. Kaakon Golfin jäsenistön vahvan tukijalan muodostavatkin kesäasukkaat, joita alueella riittää. Jaakko Talsin mukaan seuran noin 350 jäsenestä puolet on kesäasukkaita. Paikalliset, eli virolahtelaiset ja miehikkäläläiset muodostavat noin kolmasosan jäsenistöstä, loput tulevat lähialueen asuinkeskuksista, kuten Kotkasta ja Haminasta. ”Huomionarvoista on, että noin kolmasosalla jäsenistöstä varsinainen osoite on pääkaupunkiseudulla ja osakkaista yli kolmasosa on sieltä”, Talsi kertoo. Kaakon Golf Oy:n osakkeita on tähän mennessä merkitty 113 kappaletta. Kovana tavoitteena on, että vuoden lopussa osakkeita olisi merkitty 250. ”Taloutemme on vakaa, mutta totta kai pidämme jokaista osakemerkintää todella tärkeänä. Kentän rakentamisen vaikutukset ovat meillä kuitenkin yhä varsin suuria”, Talsi sanoo. Janne Knuuti

Kaakon Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje