18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tawast Golf teetti kentälleen peruskorjaussuunnitelman

Myös Tawast Golfin 17:s reikä tulee kokemaan olennaisia muutoksia, mikäli se on Jari Rasinkankaan ehdotuksesta kiinni. Kuva: Tawast Golf

Vuonna 1989 avattu Tawast Golf on tullut ajan saatossa pelaajille tutuksi mukavasta kenttäilmeestään ja maisemastaan. Silti ennemmin tai myöhemmin kelpokin vaatii ehostusta. Tämän johdosta kenttäyhtiö tilasi kenttäarkkitehti Jari Rasinkankaalta peruskorjaussuunnitelman, jonka tiimoilta osakkaille ja jäsenille järjestetään lähiaikoina keskustelutilaisuus.

Tawast Golfin vahvimmiksi valteiksi on tämän tästä määritelty mielenkiintoinen lay-out ja heleä hämäläismaisema, mutta vanhoilla meriiteillä ravaava hevonenkin tulee joskus tiensä päähän. Ainakin tätä mieltä ollaan oltu kenttäyhtiössä, joka tilasi oululaiselta kenttäarkkitehdiltä Jari Rasinkankaalta pitkän tähtäimen master planin.

Se mitä Rasinkankaan raportti sisältää, on luonnollisesti vain ehdotus, jota Tawast Golfin eri toimikunnat ovat jo keskuudessaan ruotineet. Tämän lisäksi kenttäyhtiö järjestää marraskuun alkupuolella osakkaille ja jäsenille keskustelutilaisuuden, jonka annin toivotaan valaisevan Paavolankulman isäntiä siitä, minkälaisia muutoksia tawastgolfilaiset suunnitelman pohjalta kentälleen haluavat.

Rasinkankaan suunnitelma sisältää kentän jokaista reikää koskevan peruskorjaus- tai muutosehdotuksen, joista radikaaleimmat liittyvät takayhdeksikköön; arkkitehti olisi valmis saattamaan väylille 14 ja 15 täysin uuden ilmeen.

Ehdotukset käsittelevät pääpiirteittäin lyöntipaikkoihin, bunkkereihin sekä puuston harvennuksiin liittyviä muutoksia. Osansa Rasinkankaan paperilla saavat myös monet viheriöt, vesiesteet, väylämuodot ja lyöntipaikkojen pelilinjat, joiden parantamiseksi moottorisahalla saattaa jatkossa olla Tawast Golfissa enemmänkin käyttöä.

Pallo on viuhunut Hämeenlinnassa sijaitsevan Tawast Golfin väylillä jo 21 vuotta. Katumajärven rantamiljöössä kulkevan kentän suunnittelusta on vastannut Reijo Hillberg, joka tunnetaan myös mm. Pickalan Park- ja Seaside-kenttien isänä.

Se minkälaisen kädenjäljen Rasinkangas onnistuu jättämään Hillbergin luomukseen on kaikin puolin vielä hämärän peitossa. Toimikunnilta saatu palaute suunnitelman sisällöstä on Golfpisteen tietojen mukaan ollut joka tapauksessa varsin kaksijakoista.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje