Tahkovuoren maisemointi parani puustoa karsimalla - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tahkovuoren maisemointi parani puustoa karsimalla

Tahkon kentät saivat sopivasti lisää happea kun niiden laitamilta poistettiin yhteensä 500 puuta. Lomasesongin aikaankin Tahkolta löytyy peli-ja majoitustilaa vieraspelaajille.

Tahko Golfin New Coursella pelattiin juhannuksen alla joukkueiden SM-mitaleista. Puitteiden osalta New Course on kuin tehty suurkisoja varten. Korkeatasoista ja hinta-laatusuhteessa edullista majoitustilaa on kentän laitamilla runsaasti, harjoitusalueet ovat ensiluokkaisia, klubitalo on palveluiltaan monipuolisimpia koko Suomessa.

Nokia oli paras miesten sarjassa, Aura Golf ylsi ykköseksi naisten kisassa. Kenttä ei ollut vaikean talven johdosta vielä etenkään viheriöiden osalta parhaassa terässään. Tästä huolimatta Tahkon kahdella kentällä ollaan normaalivauhdista edellä kierrosmäärissä.

Suurin syy tähän oli etenkin toukokuu, jolloin naapurikentillä pelattiin vielä talviviheriöille.

NeW Coursella on enemmän tilaa, mutta myös komeat näkymät. Kuvassa kentän kahdeksas.

NeW Coursella on enemmän tilaa, mutta myös komeat näkymät. Kuvassa kentän kahdeksas.

Sijaintinsa ja etenkin kauniiden järvimaisemien johdosta Old Course on edelleen suositumpi, vaikka uudempi on useimmilla mittareilla täyspainoisempi kokonaisuus.

Yhteenlasketut kierrosmäärät  kautta kohden ovat olleet noin 30 000. Ennen New Coursen valmistumista parhaina vuosina pelaajia oli yhdellä kentällä 27 000-28 000, joten koviin  kasvuodotuksiin ei ole päästy.

Taloudellisesti yhtälö on kenttäyhtiölle ja osakkaille raskas.  Pelikausimaksu on 750 euroa, pääosakkaalla, golftoiminnan aloittaneella Pentin suvulla on hallussaan noin 300 osaketta.

Tahkon oman osakaskunnan ikääntyessä heidän kierrosmääränsä eivät ole kasvussa.  Golfkentän avaaminen vuosituhannen vaihteessa oli ratkaiseva askel Tahkon kehittymisessä kesän lomakohteeksi. Alueen tapahtumakalenterissa on nykyään kesäisin valtavasti muiden lajien aktiviteettejä, infrastruktuuria on kehitetty viimeisten vuosien aikana mm. konserttialueen käyttöönotolla, lasten liikuntapuistolla ja frisbeekentällä.

”Golfyhtiölle on tärkeää se, että Tahkolla tapahtuu läpi kauden. Vieraspelaajien ja uusien osakkaiden sekä pelioikeuden vuokraajien saaminen on kuitenkin työlästä. Näkyvissä ei ole suurta kierrosmäärän kasvua lähitulevaisuudessa. Operatiivisessa toiminnassa ja hallitustyöskentelyssä pidämme jatkuvasti katseen tulevaisuudessa. Golfmarkkinan muutokseen ja talouden realiteetteihin meidänkin on reagoitava ajoissa”, näkee tilanteen kenttäyhtiön toimitusjohtaja Jukka Ilva.

Maisemat entistäkin upeampia

Tahkon yhdeksikön viheriöltä on lähes estoton näkymä rinteille.

Tahkon yhdeksikön viheriöltä on lähes estoton näkymä rinteille.

Kentänhoidon ja kehittämisen osalta Tahkolla edetään täydellä höyryllä. Näkyvin uudistus on puuston karsiminen ja tämän johdosta maisemoinnin parantaminen.

Jari Rasinkangas teki molemmille kentille väyläkohtaisen ja tarkan katselmuksen, jossa jokainen puu käytiin läpi. Poistettavia puita tuli lopulta hieman vajaat 500″, Jukka Ilva jatkaa. Rasinkangas sai aiemmin Laukaalle tekemästään samanlaisesta operaatiosta syystäkin kiitosta. Peurungan kentän näkymät saatiin puuston harvennuksella huomattavasti aiempaa kiehtovimmiksi.

Pelattavuuden kannalta näkyvin helpotus tulee vastaan heti Old Coursen ykkösen avauksessa. Muitakin toimivia ja pelaamista helpottavia kohteita on löydetty. Merkittävä parannus on alueen ilmavuuden ja maisemien parantuminen. Old Coursea kiertävillä Syväri on selkeämmin näkyvissä, puunkaadot ovat parantaneet myös New Coursen pelattavuutta ja näkymiä.

Teatteria ja viihdettä koko perheelle

Heinäkuu on Tahkolla kuuminta sesonkia. Tilaa vieraspelaajille kuitenkin on, kentillä mahdollinen ruuhka painottuu aamupäivään ja aikaiseen iltapäivään. Iltaa kohden mentäessä starttaajia on yleensä harvassa.

 

Alamäkeen lyötävä Old Coursen seitsemäs on syystäkin valittu Golf Digestin Dream 18- reikien joukkoon.

Alamäkeen lyötävä Old Coursen seitsemäs on syystäkin valittu Golf Digestin Dream 18- reikien joukkoon.

Kahden kentän yhdistelmänä Tahko on Suomen ehdotonta eliittiä. Old Coursen pelaaminen on pelkästään maisemien johdosta melkoista ilotulitusta jokaiseen makuun. New Coursen liittäminen vierailuun on suositeltavaa, sillä monipuolisuutensa ja pelattavuutensa osalta se on hyvää keskitasoa miellyttävämpi kokemus.

Viheriöiden hitaus leikkuukorkeudesta johtuen on usein syystäkin vieraspelaajien puheenaiheena. New Coursella pelaavien kannattaa varautua myös keittiön aukioloaikoihin. Lämmintä ruokaa saa heinäkuussakin hulppean kokoisessa klubitalossa vain kello 11-15 välisenä aikana.

Kauempaa saapuville majoittuminen Tahkolla on suosittu ja hinta-laatusuhteessa heinäkuussakin edullinen vaihtoehto. Liikuntaan liittyviä aktiviteettejä löytyy moneen makuun Tahko Spassa . Yöpyvien vieraspelaajien houkuttelemiseksi on tarjolla PopUp-kesäteatteria  (7.7-21.7) erikseen aikuisille ja lapsille. Heinäkuun huipentaa rocklegenda Scorpionsin esiintyminen Tahko-festivaaleilla 30.7.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje