27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Skottikentällä on ykköstii, jossa kukaan ei halua lyödä divotia

Dumbarnie Linksin ykköstii on liukkaampi kuin monen kentän viheriöt. Kuva Getty Images

Dumbarnie Linksille kierrokselle lämmittävä puttiharjoittelu on tehty pelaajalle helpoksi.

Jos griinin liukkautta mittaava niin sanottu stimpmeter-lukema on kymmenen paikkeilla, puhutaan jo nopeasta viheriöstä. Hurjaksi luku muuttuu, jos sen yhteydessä puhutaankin tiiauspaikasta.

Skotlannin Fifessa sijaitseva Dumbarnie Links on tehnyt ennen kierrosta tapahtuvan puttiharjoittelun pelaajalle mahdollisimman helpoksi. Viimeiset putit voi nimittäin ottaa kentän ykköstiillä, joka toimii myös harjoitusgriininä. Stimp-lukema on kymmenen paikkeilla, suurempi kuin suurimmalla osalla griineistä, joten tiiauspaikan pinta on todella tasainen ja liukas.

Vaikka treenimahdollisuus voikin saadakin viritettyä putin iskuun kierrokselle, toisin voi käydä draivipelille. ”Griinitiiltä” tuskin kukaan haluaa kuokkia suurta turvetta – varsinkaan suoraan klubin terassin edessä avautuvalla ykköstiillä. Dumbarnieen onkin syytä ottaa mukaan tavallistakin korkeampia tiitä.

Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä St Andrewsista etelään sijaitseva Dumbarnie on Skotlannin uusin links-kenttä. Toukokuussa 2020 avattu kenttä on ehtinyt jo niittää laajaa mainetta erinomaisesta pelikunnostaan.

Lue seuraavaksi: Kingsbarns ja Dumbarnie – Skotlannin modernit mestariteokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)