Paikallisesta rakennusalan yrityksestä Eke Golfin omistaja - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Paikallisesta rakennusalan yrityksestä Eke Golfin omistaja

Lähes koko osakekannan hankkinut yritys tarjoutui kauppaan sillä ehdolla, että osakkaat maksavat osan kenttäyhtiön veloista.

Valtaosa Raaseporissa Tammisaaressa sijaitsevan Eke Golfin osakkeista on myyty paikalliselle rakennusalalla toimivalle K.Jousmaa Oy:lle. Kauppa käsittää muun muassa kaikki Eke Golf ry:n omistuksessa olleet 80 kenttäyhtiön osaketta. Kun myös suurin osa yksittäisistä osakkaista päätti myydä osakkeensa yritykselle, on uudella omistajalla hallusssaan nyt noin 90 prosenttia Ab Eke Golf Oy:n osakekannasta.

Kuvion taustalla on vuosien varrella nihkeästi sujunut osakemyynti, minkä vuoksi kenttäyhtiöllä on ollut taloudellisia haasteita.

”Kaikki laskumme olemme joka tapauksessa pystyneet tähän asti maksamaan”, kenttäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Johan Törnqvist sanoi.

K.Jousmaa tarjoutui kauppaan sillä ehdolla, että osakkeenomistajat suostuisivat maksamaan osan kenttäyhtiön veloista. Toisin sanoen osakkeestaan pääsee eroon maksamalla 1600 euroa osaketta kohden. Tällä tavalla kootaan summa, millä katetaan 60 prosenttia yhtiötä rasittaneesta velkapääomasta.

”Kertynyt summa käytetään kokonaisuudessaan lainojen maksamiseen.”

Raja tuli vastaan

Törnqvist kertoi, että osakkeen omistaminen Eke Golfissa on koitunut pienelle 230 hengen osakasjoukolle kalliiksi. Hoito- ja rahoitusvastike ovat kustantaneet yhteensä 1350 euroa.

”Se on aika paljon ja nyt tuli raja vastaan.”

Kun hoitovastike ja käytännössä myös osakkeenomistaminen poistuvat, pelataan kentällä jatkossa kenttäyhtiön nimeämällä vuosigreenfeellä. Hinta on aikaisemmille osakkeenomistajille 650 euroa ja muille 750 euroa.

Eke Golfissa on totuttu hoitamaan asioita – olosuhteidenkin pakosta – kustannustehokkaalla tavalla.

Eke Golfissa on 550 jäsentä. Raaseporin kaupungin omistamalla maapohjalla toimivalla kentällä pelattiin viime vuonna 11 000 kierrosta.

Monitoimimies golftoimenjohtajaksi

Eke Golfissa on alkamassa monessakin mielessä uusi aika, sillä kenttäyhtiö valitsi pari kuukautta sitten golftoimenjohtajakseen Henrik Sarajaksen.

Myynti- ja markkinointialalla vaikuttanut Sarajas on tuttu nimi golfpiireistä, sillä hän on toiminut pitkään golfvälinetukkurin ja pron tehtävissä. Sarajas on lisäksi työskennellyt golfkentän toimitusjohtajana kotimaassa ja ulkomailla.

Henrik Sarajas allekirjoitti tammikuussa työsopimuksen Eke Golfin kanssa. Taustalla kenttäyhtiön puheenjohtaja Johan Törnqvist. Kuva: Eke Golf

”Eke Golfissa on totuttu hoitamaan asioita – olosuhteidenkin pakosta – kustannustehokkaalla tavalla. Samalla tavalla pyrimme jatkamaan, se luo hyvän pohjan toiminnalle”, Sarajas kertoi.

”Itselläni on sellainen visio, että tarvitsisimme tänne paljon uusia junioreita ja kaikkiaan 700 jäsentä. Tavoitteenamme on innostaa seudun ihmisiä ja kesäasukkaita lajin pariin aktiivisen kurssitarjonnan ja hyväntuulisen toiminnan kautta.”

Pitkäjänteisellä otteella

Kantatie 51:llä liikkuu paljon golfin harrastajia seudun eri kentille. Heitä Sarajas pyrkii houkuttelemaan jatkossa enemmän myös Gammelbodan 18-reikäiselle kentälle vahvan markkinoinnin avulla.

”Eke Golfin kenttä on kaunis, eikä ihan helppokaan. Meillä on lähivuosina tarvetta pieniin korjauksiin, joita teemme pelaajien viihtyvyyden parantamiseksi.”, Ruotsin golfliiton organisoiman golfjohtaja- ja kenttämestaritutkinnon suorittanut moniosaaja sanoi.

”Mikään ei silti tapahdu hetkessä, toimintaa on kehitettävä pitkäjänteisesti. Sen verran haluaisin tänne lisää trafiikkia, että kentän kierrosmäärä nousisi lähitulevaisuudessa 15 000:n paikkeille.”

Sarajas huolehtii jatkossa oman yrityksensä kautta myös Eke Golfin caddiemaster-, opetus-, shop- ja kahvilatoiminnoista.

”Monenlaiset nyörit on hallussa, ja olen toisinaan valmis tarttumaan vaikka griinileikkurin ohjaimiin.”

Kevät tekee tuloaan, mutta vielä saadaan Tammisaaressakin odottaa hetken aikaa kauden alkua.

”Metsäkenttänä täällä on paljon varjoisia paikkoja, mikä jonkin verran hidastaa lumen sulamista. Toivottavasti pääsemme kuitenkin pääsiäisenä pelaamaan.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje