Oppaana Kenttäranking: Lounais-Suomi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kenttäranking

Oppaana Kenttäranking: Lounais-Suomi

Aura Golf on Lounais-Suomen alueen parhaimmistoa.

Lounais-Suomen alueen kenttämäärä ei ole suuri, mutta kenttien taso on erinomainen.

Lounais-Suomen alueeseen kuuluu Golfliiton jaon mukaan 18 golfklubia Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan alueella. Kolmea alueen kentistä Kenttärankigista ei kuitenkaan löydy. Ålands Golfklubbin Slottsbanan oli rankingin tekohetkellä remontissa, eikä sitä siksi otettu mukaan arvioihin. Eckerö Golf taas ei ollut 2019 toiminnassa, eikä Bjärkas Golf lukeudu Golfliiton virallisten jäsenseurojen listalle, eikä sitä näin ollen arvioitu.

Lounais-Suomen alueen ylivoimainen ykkönen oli vielä vuonna 2017 Ålands Golfklubbenin Slottsbanan. Sittemmin remontoitu kenttä tulee palaamaan kärkikahinoihin seuraavassa Kenttärankingissa, mutta sen poissa ollessa sisarkenttä Kungsbanan piti ÅGK:n mainetta yllä pokkaamalla Lounais-Suomen ykköskentän tittelin tosin hyvin pienellä erolla ennen Aura Golfia. Kokonaiskilvassa Kungsbanan sijoittui 23. sijalle ja Aura Golf oli 25:s.

Kungsbanan menestyy erinomaisesti kaikissa kenttää arvioivissa arviointikokonaisuuksissa. Parhaat pisteet se saa esteettisyydestään. Jykevien mäntyjen reunustamat väylät kiemurtelevat yllättävän mäkisessä maastossa ja paikoitellen kentän maisemat ovat hurmaavia.

Vuonna 2017 kenttä menestyi viime vuotta paremmin. Viime kaudella hienoiset ongelmat kentän kunnossa sekä ravintolan ja palvelun tasossa heijastuivat pisteisiin. Kaikkinensa pisteet ovat silti edelleen huipputasolla läpi linjan, joten pienellä hienosäädöllä ÅGK pystyy hinaamaan molemmat kenttänsä erittäin korkealle seuraavassa rankingissa. Slottsbanan on jo avattu uudistuksen jälkeen ja arviot ovat olleet ylistäviä.

Kultaranta Golfin merelliset maisemat ja kentän pelattavuus saavat kiitosta.

Yli 80 pisteen rajan ylsivät Lounais-Suomen alueen kentistä myös Aura Golf, Kankaisten Golf, Kultaranta Golf ja Yyteri Golf. Niistä Aura Golf nousi haastamaan Kungsbanania. Perinteikkäällä kentällä on vankkumattomat kannattajansa ja kenttä kerää upeat pisteet läpi linjan. Viihtyvyys on pieni särö kiiltävässä kuoressa, eikä pelattavuus osin hieman ahtaalla ja suunnittelultaan iäkkäällä kentällä nouse aivan kirkkaimman kärjen tasolle. Toisaalta ainutlaatuinen ja historiaa henkivä miljöö ihastuttaa ja esteettisyyden osalta kenttä arvioidaan Suomen 17. parhaaksi. Myös kunnon sekä klubitalon ja palveluiden osalta Aura on priimaa.

Kankaisten Golfissa taas on Lounais-Suomen alueen paras hinta-laatusuhde. Pieni hienosäätö kauneusarvoihin, kentän kuntoon ja ravintolatoimintaan – jotka toki nytkin ovat hyvällä tasolla – voisi auttaa nostamaan kentän kokonaisrankingissa jo 20 parhaan joukkoon. Uusi Klubitalo ja 27 pelattavaa reikää huolehtivat siitä, että vieraspelaajatkin viihtyvät.

Kahdeksan pykälää Kankaisten Golfin alapuolelle sijoittuneessa Kultarannassa (kokonaisrankingin 35.) olosuhteet ovat klubitalon ja fasiliteettien suhteen korkealla tasolla. Viihtyisyydessä ja myös hinta-laatusuhteessa on kuitenkin hieman parantamisen varaa. Paikoin varsin kauniissa rantamaisemissa kulkeva kenttä on leppoisa, mutta jää kaikissa arvioitavissa kategorioissa hieman Suomen parhaimmistosta, vaikka nappaakin korkeat pisteet läpi linjan.

Sekä yli 80 pisteen kivunneella Yyterillä että aivan 80 pisteen pintaan yltäneellä Wiurilalla olisi täydet mahdollisuudet kiilata alueensa parhaimmistoon laastaroimalla kipupisteet kuntoon. Yyterin kompastuskivi on ollut kentän kunto, joka jäi todella alhaiseksi ja tiputti kokonaisarvosanaa roimasti. Kaikilta muilta osin porilaiskenttä saa erittäin korkeat pisteet. Ravintola arvioidaan Suomen 11. parhaaksi.

Kankaisten Golf on nostanut profiiliaan uuden klubitalon ja yhdeksän uuden reiän ansiosta merkittävästi.

Wiurilassa, Salon kupeessa parannettavaa löytyy ravintolatoiminnasta sekä klubitalosta ja oheispalveluista. Pelaajaystävällinen, jopa helppo kenttä saa kiitosta kaikilta osin. Paikalliskilpailija Salo Golfin vahvuus on sijainti, kenttänsä osalta se ei yllä Wiurilan tasolle. Uudenkaupungin ongelma on kentän kunto, Harjattulassa, Aurinkogolfissa ja Alastarossa kauneusarvoissa on kohentamisen varaa.

Keskimäärin Lounais-Suomen kentät keräävät 75,69 pistettä. Keskiarvoinen sijoitus on 71,5, eli tuntuvasti parempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudun kentillä. 50 parhaan joukkoon yltää kuusi kenttää, sadan heikommalle puolelle jää niin ikään kuusi kenttää.

Lounais-Suomen golfkentät Kenttärankingissa 2019

23. Ålands Golfklubb Kungsbanan 81,94
25. Aura Golf 81,78
27. Kankaisten Golf 81,22
35. Kultaranta Golf Club 80,28
38. Yyteri Golf 80,16
44. Wiurila Golf & Country Club 79,74
77. Uudenkaupungin GolfKlubi 76,95
88. Harjattula Golf & Country Club 76,06
98. Aurinko Golf – par 72 74,92
99. Alastaro Golf 74,80
109. Salo Golf 72,66
112. Rauma Golf 72,38
114. Porin Golfkerho 71,36
115. Archipelagia Golf Club 71,22
128. Nakkila Golf 67,78
129. Meri-Teijo Golf 67,73

Alueen kentät, jotka eivät mukana Kenttärankingissa: Bjärkas Golf (Kemiö), Eckerö Golf/ Kyrkoby Golfklubb (Ahvenanmaa), Ålands Golfklubb Slottsbana (Ahvenanmaa) sijoittui 2017 Kenttärankingissa toiseksi ja keräsi 87,68 pistettä.

Lue seuraavaksi: Oppaana Kenttäranking: Uusimaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje