23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nostalgikko herätti Kymen Golfin vanhan kentän uudelleen henkiin 

Vuoden suljettuna olleelle Koivulan kentälle pääsee taas tänä keväänä pelaamaan. Kuva: Kymen Golf

Par 3 -kentän vuokrannut Osmo Kuivainen lupaa, että Koivulaan pääsee jatkossakin pelaamaan edullisesti.

Kotkalainen golfin harrastaja Osmo Kuivainen on vuokrannut kaupungilta maa-alueen, jossa sijaitsee Kymen Golfin entinen kenttä. Kuusireikäisellä kentällä ei ollut viime vuonna toimintaa, koska Kotkan Golf oy luopui Koivulan kaupunginosassa sijaitsevan kentän hoidosta kauden 2022 päätteeksi.

”Yksi pelikaveri kertoi viime vuonna, että Koivula loppuu, ja kun olen sellainen kaveri, jonka pitää tehdä koko ajan jotain, ajattelin, että voinhan minä sitä jatkaa”, Kuivainen kertoi Kymen Sanomissa.Kymijoen rannassa oleva kenttä on joulun alla tehdyn vuokrasopimuksen mukaisesti seuraavat viisi vuotta Kuivaisen, 75, hallussa. Par 3 -kentälle on päässyt aiemmin pelaamaan hyvin edullisesti, ja samalla linjalla on hänen mukaansa tarkoitus jatkaa vastakin.

Tuottoa tulee päivä- ja kausimaksuista. Osa kuluista pyritään kattamaan mainoksilla.

”Eihän tästä saa mitään bisnestä tehtyä. Enemmän tämä on sellainen nostalgikon kulttuuriteko”, sanoi Kuivainen, joka aloitti golfuransa Koivulassa yli 40 vuotta sitten.

Toimintaa pyörittämään on perustettu seura

Koivulan kentän lyöntipaikoille ja viheriöille on mahdollisesti tulossa keinonurmipinnat, mikä vähentäisi huomattavasti hoitotarvetta. Suunnitteilla on myös harjoitusalue sekä futisgolf. Lisäksi kilpailu- ja opetustoimintaa aiotaan käynnistellä. Toimintaa pyörittämään on perustettu Koivula Park Golf -niminen seura.

”Hommat kentällä lähtee käyntiin heti, kun talvi vaihtuu kevääksi ja lumet sulavat”, Kuivainen sanoi.

Osmo Kuivainen (vas.) vuokrasi Koivulan kentän viideksi vuodeksi. Kuva: Jenni Kuivainen

Tiedon Koivulan kentän toiminnan uudelleenkäynnistämisestä ottavat myönteisesti vastaan monet Kymen Golfin varttuneemmat pelaajat, jotka eivät jaksa enää kiertää pitkää kenttää. Koivula tarjoaa myös nuoremmille hienon mahdollisuuden tutustua lajiin, ja nousee tärkeään rooliin muun muassa junioripelaajien määrän kasvattamisessa Kotkan seudulla.

Vuonna 1975 avattu Koivulan kenttä toimi pitkään Kymen Golfin kotikenttänä, kunnes Mussaloon rakennettiin 80-luvun lopulla Kosti Kurosen suunnittelema 18-reikäinen luomus.

Kymen Golfin kenttäyhtiö Kotkan Golf oy uudisti Koivulassa viheriöt 2000-luvun alussa, ja otti samalla taloudellisen vastuun kentän hoidosta. Kenttää ehdittiin pelata vuosikaudet yhdeksänreikäisenä, mutta se palautettiin remontin yhteydessä kuusireikäiseksi.

Kenttäyhtiö ei nähnyt ylläpitoa enää järkevänä Koivulan tappiolliseksi kääntyneen toiminnan vuoksi. Kymen Golf esitti toissa kesänä kaupungille, että kentästä olisi tehty ilmainen liikuntapaikka. Samalla KG ehdotti, että kustannusvastuu olisi siirtynyt osittain Kotkalle. Tähän kaupunki ei kuitenkaan suostunut.

Kymen Golfista kerrottiin kesällä 2022 kentän hoitokulujen liikuskelleen vuositasolla 8000–9000 euron tuntumassa. Tuotot olivat parin tuhannen euron luokkaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje