25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lakisto sai uuden ilmeen

Lakiston neljäs väylä on täysin uusi. Hyvämuotoinen viheriö on yksi kentän miellyttävimmistä kokemuksista.

Lakiston

Edesmennyt viihde-jat TV-alan taituri Ere Kokkonen johti lamavuosien alla 1990-luvun taitteessa puhetta SHG:ssa ja toimi veturina Lakiston kentän synnyttämisessä. Ere myös suunnitteli kentän joka purki alkuperäisen Luukin kentän ruuhkaa.

Lassi-Pekka Tilander kutsuttiin tekemään suunnitelmaa Lakiston kentän uudistamisesta. Ensimmäisen yhdeksikön osalta työt valmistuivat alkukesästä, työn tulosta voidaan pitää onnistuneena. Toisen yhdeksikön osalta töitä ei vielä ole aloitettu, suunnitelmat ovat kuitenkin olemassa. Lakistossa on edelleen ensimmäisellä yhdeksiköllä kovin vähän tilaa, mutta se on tehokkaammassa käytössä.

Ykkönen ja kakkonen ovat alkuperäisessä muodossaan. Kolmannelle (aiemmin viides) rakennettiin uusi, erittäin toimivan mutta yksinkertaisen oloinen viheriö.

Kaksi alkuperäistä väylää on jäänyt pois ( kolmas ja neljäs) Niiden tilalle tulleet ( neljä ja viisi) lukeutuvat ehdottomasti mieleenjäävimpiin.. Nelosen pelilinja kulkee vastakkaiseen suuntaan kolmannen kanssa.Pelilinjat ovat lähekkäin, eikä ristiinpelaamiselta varmasti vältytä.

Neljännen lähestymislyönnin maisema ja varsinkin viheriö ovat todella kauniita ja istuisivat hyvin mille tahansa huippukentälle.

Pituuskontrolli koetuksella

Viides

Viides väylä, miesten tiiltä vain 260 metrinen par-nelonen pelataan ylämäkeen. Viheriölle ei ole käytännössä avauksella asiaa, puita on edessä ja viheriön ympäristössä alueita joilta lyöminen on hyvin vaikeaa.

Viheriö on alueen korkemimmalla kohdalla, entisessä kapeassa aukossa jonka läpi lyötiin neljännen reiän toista lyöntiä.

Viheriö on pitkulainen ja kapea. vaikka lähestyminen lyödään lyhyeltä matkalta, koettelee tämä suoritus kaikentasoisten pelaajien osaamista, myös pinnan kestävyyttä. Hyvän pituuskontrollin omaavalle lyönti on haastava, tavalliselle harrastelijalle ja vähemmän osaavalle iso mittari.

Puttaamaan päästessään pelaaja kokee toisen, lähes yhtä vaikean rastin. Tasaisia kohtia ei ole, alamäkiputit valuvat helposti pitkäksi. Tilander on lyhyiden par-nelosten fani. Lakiston viides nousee varmasti puhutuimpien joukkoon. Oletettavasti tulevien vuosien aikana viheriön ympäristöä tullaan siivoamaan. Nyt väylä on monella tavalla erinomainen, vähemmän osaavalle se kohta kenttää jossa isosti mitataan osaamista.

Ulosmenon loppuosan muutokset ovat pienempiä. Kuudes (par-3) lyödään rotkon yli. Hyvä perusreikä jolla on suuri viheriö. Seiskalle Tilander on piirtänyt uuden viheriön. Kahdeksikon muutokset viheriön ympäristössä ovat pieniä. Viimeinen on alunperinkin ollut pieneen tilaan ahdettu par-viitonen joka kääntyy tiukasti oikealle. Väylää on avausten alastuloalueella levennetty ja naisten tiiauspaikkaa siirretty.

Kaikki muutostyöt vievät Lakiston kenttää parempaan suuntaan. Heinäkuun lopulla kenttä oli myös uusien viheriöiden ja väylien osalta mainiossa kunnossa. Niillekin jota ovat Lakiston pelanneet sen vanhassa muodossa, kenttä tarjoaa ensimmäisen yhdeksikön osalta runsaasti uudenlaisia kokemuksia.

Teemu Tyry

Suur-Helsingin Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

  Kimmo Hiltunen says:

  Lakiston uudistus on ok, niillä resursseilla mitä oli ja on käytettävissä. Se onko väylä 5 signature-juttu onkin eri asia. Minusta se viheriö on malliesimerkki siitä mitä ei koskaan pitäisi tehdä. Lipun paikkoja ei ole montaa ja kuitenkin griiniä on suht hyvin se keski uoma on käsittämätön , lähestymisen pitää olla pro luokkaa jos mielii ko. väylällä paarin saada. Uudistus oli tarkoitus houkuttaa palaajia käyttämään Lakiston kenttää, kun se koettiin liian raskaaksi liikkua. Nyt tuo yksi pöhkö griini riittää tuhoamaan kierroksen joten se voi myös kääntyä toivottua tavoitetta vastaan.Aika näyttää, miten käy, toivottavasti hyvin ?!

  Ilkka Yli-Ojanperä says:

  Olen Kimmo Hiltusen kanssa hieman eri mieltä 5-väylän suhteen. Minusta se on hieno ja antaa haastetta mukavasti. On esimekiksi Fream suunnitellut paljon ”pirullisempia” viheriöitä. Odotan innolla mitä mielenkiintoista saadaan takaysille.

  Harri Nyman says:

  Hienoa että uudistus onnistui. Itse kehuisin myös kuudetta väylää, hieno par-kolmonen kunhan johonkin vielä pistetään droppialue.

  Jyrki Hämäläinen says:

  Vanhaa Lakistoa en ole koskaan pelannut, mutta uuden kentän olen kiertänyt nyt kahteen kertaan. Reiät 5 ja 6 ovat todella hienoja ja haastavia molemmat. Ensimmäisellä kerralla tein vitosella parin ja toisellakin bogin – chipin pitää vain olla kunnossa, niin birkkukin on täysin realistinen. Kutosen osalta droppialue olisi kyllä todella tarpeen, jos avaus jää Lakistonjokeen.

  Robert Rasmus says:

  Vanhaa ja uutta pelanneena pidän muutoksia selkeänä parannuksena. Lakiston etuysi on saanut aivan uuden ilmeen ja pelattavuus on parantunut paljon. Vitosen kohdalta on myös mukavasti mahdollisuudet silmäillä tilannetta muilla väylillä. Lakiston vuosi toisensa jälkeen huippukunnossa olevat griinit tekevät siitä yhden suosikkikentistäni (n. 30 kentän kokemuksella).