Kenttätentissä Porvoo Golf - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Porvoo Golf

Golfpisteen kenttätentti-sarjaa jatkaa Porvoo Golf. Miten Porvoo Golfin etuysi ja takaysi eroavat toisistaan ja minkälaiset harjoitusalueet kentältä löytyy?

Porvoo Golfin toimitusjohtaja Esa Palosaari, onko sauna lämmin?

Klubilla on aina sauna lämmin. Naisille ja miehille on omat saunat ja erittäin hyvät saunat onkin. Molemmista on myös näköala suoraan kentälle.

Minkälaiset harjoitusalueet kentältänne löytyy?

Meillä on 40-paikkainen range, chippi- ja puttialue aivan klubitalon vieressä ja lisäksi meiltä löytyy lähipelialue. Tilaa ja mahdollisuuksia lämmittelyyn ja harjoitteluun löytyy siis oikein hyvin.

Miten etu- ja takaysinne eroavat toisistaan?

Etuysimme on rakennettu 90-luvulla ja se on huomattavasti takaysiä lyhyempi. Etuysillä on peltoväyliä ja muodokkaita griinejä. Takaysi on valmistunut vuonna 2003 ja se on pitkä ja haastava, mutta ehkä Suomen kaunein takaysi. Siellä on paljon vesiesteitä ja klubitalo näkyy kaikille väylille. Eli meiltä löytyy kaksi melko erityyppistä ysiä, puistomainen etuysi ja haastava takaysi.

Minkälaiseksi asiakkaat yleensä luonnehtivat kenttäänne?

Yleinen kommentti on, että kentän slope hämää todella paljon. Kenttä on slopattu alas, eli kun meillä pelaa omaan tasoitukseen, niin pelaa hyvin. Harva tosin pelaa omaan tasoitukseen, koska slope ei kerro totuutta. Toinen asia, mikä nousee esille, on hinta-laatusuhde, jota kehutaan jopa Suomen parhaaksi. Meillä pelaa maanantaisin ja perjantaisin 30 eurolla, muutoin arkisin 40 eurolla, viikonloppuisin kello 13 jälkeen 35 eurolla ja muina aikoina viikonloppuna 50 eurolla.

Mitä kannattaa tankata ravintolassa ennen kierrosta?

Ennen kierrosta kannattaa ravintolasta ottaa juomista, sämpylää ja vaikka pullakahvit.

Entä mitä kannattaa nauttia kierroksen päätteeksi?

Ehdottomasti joko talon salaatti tai klubiburger Tammisen rotukarjalihasta ja ranskalaisilla. Molemmat maksavat 13 euroa.

Mikä on erikoisin muistosi kentältänne?

Täytyy mennä alkuajoille aikaan, jolloin kentällämme pelattiin naamiaisgolf-kilpailu. Se tulee ensimmäisenä mieleen erikoisena muistona. Erityisesti mieleeni on jäänyt kaksikko, joka oli pukeutunut Asterixin ja Obelixin asuihin. Heidän pukunsa olivat aivan loistavat ja tapahtuma oli muutenkin älyttömän hauska, kun ihmiset heittäytyivät täysillä mukaan. Olipa siellä pelaamassa joku myös pipo päässä ja uimahousut jalassa. Tarkoituksenamme on herättää kilpailu uudestaan henkiin.

Riossa on meneillään miesten golfin olympiaturnaus. Seurataanko klubillanne olympiagolfia?

Kyllä varmasti seurataan. Torstaiaamunakin yritystapahtuman yhteydessä paljon puhuttiin olympiagolfista ja pohdittiin Ilosen ja Kakon lähtöaikoja. Toivottavasti olympiagolf toimisi golfille piristysruiskeena ja toisi mukanaan uusia pelaajia kentille.

Miltä tämän vuoden kävijämääränne näyttävät viime vuoteen verrattuna?

Meillä on ollut tänä kesänä hieman enemmän pelaajia kuin viime vuonna, ehkä noin viiden prosentin kasvu. Yleisesti ottaen meillä ei ole ollut suuria vaihteluita vuosien välillä ja pelaajamäärämme on pysynyt melko samana. Aina mahtuu lisää pelaajia ja vieraspelaajia myös tietenkin. Pelaajamäärät tippuvat Suomessa ja tähän pitäisi kyllä jotain lääkettä keksiä. Golf on hieno laji ja toivottavasti sen pariin löytäisi myös uusia harrastajia.

Porvoo on suosittu matkailukaupunki ja kesäkaupunki, teettekö yhteistyötä Porvoon matkailun kanssa?

Totta kai teemme. Meillä on tarjolla esimerkiksi erilaisia hotellipaketteja, joihin kuuluu myös green fee. Meillä käy Porvoon matkailijoita pelaamassa ja hotellipaketteja menee myös.

Muista myös aiemmat kenttätentit, joissa saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: millä nimellä kutsutaan Hirvihaaran Golfin junioreita, miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä, mistä Archipelagia Golfin nimi tulee ja millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa?

Mikä kenttä laitetaan seuraavaksi tenttiin? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje