Kenttätentissä Arctic Golf - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Arctic Golf

Minkä pituinen golfkausi on Rovaniemen Arctic Golfissa? Entä miten porot on huomioitu paikallissäännöissä?

Kenttätentin kolmantena kenttänä on lukijan toiveesta Rovaniemellä, Ounasvaaran pohjoisrinteellä sijaitseva Arctic Golf.

Arctic Golfin toimitusjohtaja Pia Lillberg, milloin kenttänne on kauneimmillaan?

Täytyy varmaan sanoa, että se on juuri nyt heinä-elokuun aikaan parhaimmillaan, vaikka on se tosin talvellakin kaunis, kun on paljon lunta (nauraa). Talvella kentällä kulkevat hiihtoladut.

Kuinka paljon vesipullo maksaa?

Pienempi vesipullo on 2,50 ja isompi puolilitrainen on 3,50.

Mikä on kenttänne haastavin väylä?

Kyllä se on väylä 12, joka on myös hcp 1. Se on samalla myös kenttämme näyttävin väylä, koska väylän viheriö on kenttämme korkein kohta Ounasvaaralla. Väylä nousee koko ajan ylöspäin ja sen lisäksi on vettä, bunkkereita, outtia sekä kaltevuutta. Ja vielä tämän kaiken päälle se on par vitonen.

Onko teillä taukoa puolessa välissä kierrosta?

Meillä on taukokioski kymppiväylän jälkeen. Se on hyvä väli tankata, koska kun kiskalta lähtee, niin on paljon ylämäkeä edessä. Tapsalla on siellä grilli kuumana ja on lohilättyjä, makeita lättyjä, pororyynäriä, hodareita ja a-oikeudet.

Mikä on erikoisin paikallissääntönne?

Poron jäljet. Ne ovat meillä erikseen paikallissäännöissä, kun poroja kentällä paljon liikkuu ja ne jättävät aikamoisia jälkiä jälkeensä. Lainaus paikallissäännöistä: ”Hiekkaesteessä olevassa poron jäljessä olevan pallon saa nostaa, puhdistaa ja asettaa rangaistuksetta mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintikohtaa. Greenillä olevan poron jäljen saa myös puttilinjalta korjata.”

Porot jättävät jälkensä Arctic Golfin kentälle.

Porot jättävät jälkensä Arctic Golfin kentälle. Pelaajien onneksi tämä on huomioitu kentän paikallissäännöissä. Kuva: Arctic Golf

Minkä pituinen kautenne yleensä on?

Sanotaan, että perinteisesti se kestää kesäkuun alusta syyskuun loppuun, mutta kyllä se joustaa aika paljon molemmista päistä. Esimerkiksi viime vuonna olimme auki vielä lokakuun ensimmäisellä viikolla ja tänä vuonna pääsimme avaamaan kentän toukokuun puolivälissä.

Milloin pääsette yleensä kesägriineille?

Kesäkuussa. Se riippuu tietenkin siitä, minkälainen talvi on ollut. Jos griineille tulee vain lunta, niin se on hyvä, mutta jos niille tulee jäätä tukahduttamaan niitä, niin se on huono. Tänä vuonna kesägriineille siirryttiin koko kentällä 14. kesäkuuta, mutta puolet griineistä olivat jo heti valmiina kesägriineille, kun avasimme kentän. Eli aika hyvin meni tänä vuonna.

Ovatko porot yleisin kentällänne näkyvä eläin?

Poro on varmasti se näkyvin eläin. Sitten jänöjusseja pyörii ja kettu, jolla on poikanen. Lisäksi nuori hirvi on käynyt uimassa vesiesteissä, että kyllä meillä täällä on aikamoinen eläintarha ja monenmoista kulkijaa löytyy. Sorsia on tietenkin lammissa ja lintuja meiltä löytyy myös todella paljon. Seuramme seniorit tempaisivat tänä vuonna junioreiden hyväksi laittamalla 221 linnunpönttöä puihin. Pöntöt myytiin yksityisille henkilöille ja yrityksille ja kaikki tuotot menivät junioritoimintaan. Kaikki pöntöt on numeroitu ja teemme niistä kartan, jotta pönttökummit näkevät missä oma pönttö on. Kaikissa ei välttämättä vielä ole asukkaita, mutta eiköhän niihin asukkaat löydy.

Myydäänkö klubillanne hyttyskarkoitetta?

Kyllä myydään. Offin teho on kaikista parasta ja sitä meillä myös myydään. Nyt on ollut poikkeuksellinen kesä ja kiusanhenkiä on ollut todella vähän. Linnut tietenkin auttavat aina asian kanssa, ja ehkä uudet linnunpönttömme ovat voineet auttaa tässä tänä kesänä (nauraa).

Onko teillä vieraspelaajille jokin tasoitusraja?

Ryhmän osalta tasoitusrajana on 110, mutta yksittäisille pelaajille ei ole mitään rajaa, joten kaikki pääsevät kyllä meillä pelaamaan!

Muista myös aiemmat kenttätentit! Olemme pirauttaneet jo Lomijoki Golfiin ja Archipelagia Golf Clubille. Mutta minne soitamme seuraavaksi? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje