Kenttätentissä Archipelagia Golf Club - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Archipelagia Golf Club

Mistä tulee Archipelagia Golfin nimi? Entä millä väylällä on syntynyt eniten holareita?

Loimijoki Golf avasi viime viikolla Golfpisteen kymmenen kysymyksen kenttätentin. Tällä viikolla tenttiin laitettiin Paraisilla sijaitseva Archipelagia Golf Club.

Archipelagia Golf Clubin toimitusjohtaja Nina Katajainen miltä kentällä näyttää?

Kiitos vain, meillä näyttää oikein vihreältä, bunkkerit ovat ruskeita ja vesi sinistä. Tällä alueella oli todella hyvä talvi, kuten monilta lähikentiltäkin olen kuullut, ja siitä hyvästä kenttä on oikein hienossa kunnossa, jopa ennätyshyvässä kunnossa. Raffit ovat mahdollisimman alhaalla, joten pallotkin löytyvät. Pelialustan puolesta asiakkaille on tarjolla todella hyvä kenttä.

Kenttänne sijaitsee saaristossa, pääseekö sinne veneellä?

Parainen on veden ympäröimä saaristo, mutta me olemme sen verran keskellä saarta, että aivan klubille ei veneellä pääse. Lähimpään rantaan on noin kilometri matkaa ja vierasvenesatamaan noin kaksi kilometriä. Eli lähelle kyllä pääsee. Kesäisin meille tulee jonkin verran venevieraita, jotka tulevat vierasvenesatamasta taksilla tai muulla kyydillä kentälle pelaamaan. Autolla tullaan sitten sillan yli, kun saaressa ollaan.

Mistä Archipelagia Golfin nimi tulee?

Seura oli vuodesta 1980 lähtien Skärgårdens golf – Saariston Golf, kunnes vuoden 1998 jälkeen nimi muutettiin Archipelagia Golfiksi. En osaa sanoa kuka uuden nimen keksi, mutta siihen päädyttiin hieman kompromissina siinä mielessä, että siinä yhdistyy eri kieliä, kun olemme kaksikielinen kenttä. Archipelagia-sana juontaa juurensa latinasta, archipelagus tarkoittaa saaristoa ja siitä nimi syntyi.

Mikä on paras ajankohta tulla pelaamaan kentällenne?

Ihan milloin vain! Lauantaisin meillä on jonkin verran kilpailuja, mutta lauantaisin iltapäivisin ja iltaisin on hyvä aika tulla pelaamaan, kuten myös perjantai-iltaisin. Myös arkisin keskellä päivää löytyy yleensä tilaa. Kantapelaajat tykkäävät lähteä heti aamusella liikkeelle, ja kyllä niihinkin lähtöihin voi hyvinkin mukaan mahtua.

Mikä on kenttänne kaunein siirtymä?

Sanoisin, että kaunein siirtymämme on väylältä viisi väylälle kuusi. Vitosen griiniltä noustaan ylös mäelle ja sieltä on hieno näkymä. Sieltä voi ihailla niin vesistöä, metsää kuin peltoakin. Siirtymä ei ole mitenkään pitkä, mutta näkymä on todella kaunis ja monipuolinen.

Paljon sateenvarjo maksaa?

Sateenvarjo lähtee mukaan 25 eurolla. Meillä on tosin aika vähän sateenvarjoa tänä kesänä tarvittu, ja jos on tullut vettä, niin sitä on tullut sitten todella paljon. Ja jos sattuu kastumaan, niin kuivia ja pehmeitä pyyhkeitä löytyy aina klubilta!

Missä sijaitsee lähin Otto-automaatti?

Paraisten keskustassa, rantatiellä. Jos tulee kentälle veneellä tai autolla, niin tulee todennäköisesti sen ohi. Mikäli tulee saaristosta päin, niin Nauvosta löytyy automaatti.

Mitä eläimiä kentällänne liikkuu?

Meillä liikkuu vaikka mitä! Meriharakoita on, piisameja on myös näkynyt aina välillä, sitten on pesiviä lintuja kuten sorsia ja telkkiä. Kettu on näkynyt myös täällä silloin tällöin ja ympäröivistä taloista saattaa välillä vaeltaa kissoja kentälle. Bunkkereissa on talvisin näkynyt ilveksen jälkiä, mutta sitä en ole itse koskaan nähnyt. Hirviä ei myöskään ole näkynyt, mutta kauriita kyllä. Lisäksi isommat petolinnut liitelevät tästä välillä ohi, kuten sääkset ja merikotkat. Emme kuitenkaan ole kuulleet, että niitä asustelisi missään lähistöllä. Jonkin verran on myös tarhakäärmeitä näkynyt, mutta kyitä ei.

Meriharakat ovat lemppareitamme. Niitä kulkee yläväylillä parvissa, joissa on kuudesta seitsemään yksilöä ja alaväylillä saman verran. Ne näyttävät hauskoilta, kun niiden oranssien pitkien nokkien päät ovat mudassa, kun ovat pistelleet reikiä kenttään. Kenttämestari käykin kiittelemässä niitä ilmastointiavusta.

Millä väylällänne on tehty eniten holareita?

Väylällä kolme. Siinä lyödään avaus hiemaan ylempää, miehillä matkaa on noin 130 ja naisilla 100. Se on osa vanhaa kenttää, laajennuimme vuonna 2000 9-reikäisestä 18-reikäiseksi. Viime viikolla taisi tulla jo kesän 11. hole in one kentällämme. Kolmen viikon sisään täysosumia on tullut yhdeksän. Olemme jo alkaneet miettiä, että ovatkohan meidän reikämme liian isoja (nauraa). Ihan ennätysmäärissä liikutaan nimittäin nyt.

Kuinka paljon pallot maksavat rangella?

Kahden euron kolikolla saa hyvän mukillisen palloja. Poletti maksaa kolme euroa. Rangen lisäksi meillä on myös loistavat lähipelialueet.

Minne soitamme seuraavaksi? Entä mitä haluaisit että kysymme? Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Ensi perjantaina tentissä jälleen uusi kenttä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje