Kari Piippo tarttui isoon haasteeseen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kari Piippo tarttui isoon haasteeseen

Kari Piipolla on suuri haaste Hill Siden golfkeskuksen pelaajamäärän kasvattamisessa.

Hill Sidessa etsitään kuumeisesti malleja, joilla kenttäyhtiän talous saataisiin kuntoon. Tuore toimitusjohtaja Kari Piippo uskoo , että kahdelle kentälle tarvitaan ja mahtuu hyvin jopa 50 prosenttia nykyistä suurempi pelaajamäärä.

Alkuun lyhyt taustoitus Vihdin kahdesta golfkeskuksesta..

Vihdissä on kaksi toisistaan poikkeavaa golfkenttäyhtiötä , vuosituhannen vaihteessa ripeästi, vuodessa rakennettu Vihti Golf Club, sekä Hill Side Golf & Country Club, joka sijaitsee Vihdin Jokikunnassa.

VGC on profiloitunut huokean pelimahdollisuuden tarjoavaksi keskukseksi, jäsenmäärältään se on Suomen suurin. Laskettelukeskusta Vihdissä pyörittänyt Juhani Uotila näki aikoinaan tyhjiön golfkenttien tarjonnassa. Toiminnan mies sai kenttänsä pystyyn vuodessa rakentamispäätöksestä. Kulut on pidetty rakentamisen jälkeenkin kurissa, VGC:n mallillle, huokeiden jäsenyyksien ja greenfeepakettien myymisen kautta on pysyvä tilauksensa.

Pelikausi on kevään varhaisen aloituksen vuoksi varsin pitkä. Edellistalvena kentän omistava Uotilan perhe ilahdutti pelihaluisia avaamalla kelien oltua suotuisat kenttänsä uudelleen joulukuussa. Yllättävä talvisesonki kesti loppiaiseen.

Jorma Erikssonin suunnittelemat Valley-kentän viheriöt ovat saaneet syystäkin positiivista palautetta paitsi kunnon, myös muotoilun osalta.

Jorma Erikssonin suunnittelemat Valley-kentän viheriöt ovat saaneet syystäkin positiivista palautetta paitsi kunnon, myös muotoilun osalta.

Hill Side Golf & Country Club tuli markkinoille muutaman vuoden myöhemmin. Nimensä mukaisesti se on tarjonnut palvelujaan laatua arvostaville osakkaille, sekä vieraspelaajille. 2005 avattu Hill Course on saanut rinnalleen Valley Coursen, joka laajeni 2011 täysmittaiseksi.

Samalla luotiin kahdet markkinat. Hill-kenttä rauhoitettiin pitkälti osakkaiden ja heidän vieraidensa käyttöön, Valley-kenttä vieraspelaajille. Vieläpä niin, että kenttä on avoinna pay&play-pohjalta myös niille, joilla ei vielä ole minkään seuran jäsenyyttä tai greencardia.

Hill on asettunut mainiosti maisemaan kymmenen ensimmäisen käyttövuoden aikana. Osittain mäkisessa maisemassa sijaitsevaa rataa voi luonnehtia hyväksi peruskentäksi, jossa maaston muotojenkin johdosta useimmat väylät jäävät mieleen.

Valley-kenttä kulkee pitkulaisen muotoisena tasaisessa maastossa laaksossa. 18-reiän kokonaisuus rakennettiin pienellä budjetilla, joka näkyy osittain väylien ja reuna-alueiden pohjissa. Lay-out ja viheriöt ovat jopa tasokkaita. Kyseessä on varsin toimiva kokonaisuus, joka mittaa pelaajan osaamista, sekä antaa joitain pelillisesti upeita maisemia kenttää kiertävän eteen.

Varsinkin avausväylä, alamäkeen lyötävä par-kolmonen, sekä kierroksen toisen puoliskon useat par-neloset ovat varsin vaativia, silti reiluja yksinkertaisi testejä kaikentasoisille pelaajille.

Kolme kertaa pelatun LETAS-kiertueen kisan osallistujilta tullut reilu positiivine palaute on osoitus siitä, että Valley Course kestää vertailussa arvostettujen kenttienkin joukossa.

Lisää kierroksia

Hill Siden talous on ollut piukilla käytännössä koko sen olemassaolon ajan. Kiinnostus Hill Sidea kohtaan ei ole noussut toivotulle tasolle. Klubitalo ja muut puitteet rakennettiin mittaviksi, kiinteät kulut ovat olleet suuria ja vastike sen mukainen. Valley-kentän laajennuksen myötä toivottiin vieraspelaajien kansoittavan Jokikunnan alakentän väylät.

Rohkeimmissa visioissa Hill Sidessa maalailtiin jopa Valley-kentän greenfeetulojen johtavan siihen, että osakkaiden vastikkeesta tulisi nimellinen.

Vaikka ensimmäinen kenttä ja keskuksen palvelut arvioitiin ensimmäisinä vuosina hyviksi, Nämä ajatukset eivät ole toteutuneet. Viimeisten vuosien aikana kahdella kentällä on pelattu noin 31.000-32.000 kierrosta. Kuluvalla kaudella Hill Sidessa ollaan merkittävästi jäljessä budjetoidusta liikevaihdosta ja pelaajamäärästä.

Kari Piippo astui ruoriin elokuussa. Hän korvasi Ville Nurmen, jonka toimitusjohtajuus päättyi aiemmin kesällä hänen tultuaan julkisuuteen yhtenä Vantaan Golfpuiston puuhamiehistä.

Piippo on pitkän linjan golfmies jonka ura käynnistyi Nurmijärvellä. Juniorien koulutuksessa ansioitunut Piippo siirtyi 1999 Virvikin toiminnanjohtajaksi, sieltä kirjapainoalan yrityksen toimitusjohtajuuden jälkeen Peuramaalle. Molemmissa golfkeskuksissa hänen työtään on arvioitu jälkeenpäin erittän hyväksi, mikä ei kuulu kaikkien golfjohtajien luontaisetuihin.

Piippo on ottanut työpaikkojensa välissä kunnolliset tauot itsensä lataamiseen. Hän vietti jo 2007 pitkän jakson Karibialla purjehtimassa. Lopetettuaan Peuramaalla kauden 2011 jälkeen, Piippo vietti puolisonsa kanssa 2,5 vuotta purjeveneessä purjehtien ympäri maailmaa.

”Seurasin kuitenkin sitä, mitä Suomessa alalla tapahtuu. Palattuani kotimaahan Hill Sidessa etsittiin uutta veturia. Löysimme saman sävelen varsin nopeasti hallituksen kanssa”, Piippo kertoo.

”Meillä on moni asia hyvin. Kentät ovat mainiossa kunnossa, samoin muut rakenteet ja konekanta. Sisääntulevan rahan määrä on vain liian vähäinen. Minun visioissani päällimmäisenä on pelaajamäärän kasvattaminen. Valley-kenttä on huomattavasti mainettaan parempi. Tietoisuutta tästä pitää lisätä markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Samoin on hyvä miettiä sitä, olisiko meillä syytä avata Hill Coursea laajemmalle pelaajajoukolle”, Piippo piirtelee.

Loppukaudella ohjelmaan on lisätty avoimia kisoja.

”Uskon, että yksi mahdollisuutemme on myös pidentää kautta ja hankkia sitäkautta lisätuloja”.

Selvitäkseen tämän kauden takaiskuista Hill Side on kutsunut ylimääräisen yhtiökokouksen kokoon syyskuuun viimeiselle viikolle. Oletettavaa on, että osakkailta kerätään ylimääräinen kolehti kulujen kattamiseksi.

Ruotsin Emma Westin saavutti toisen kolmesta voitostaan Letas-kiertueella Hill Sidessa. Kaudella 2015 hän kiertää pääkiertueella.

Ruotsin Emma Westin saavutti toisen kolmesta voitostaan Letas-kiertueella Hill Sidessa. Kaudella 2015 hän kiertää pääkiertueella.

Hill Side Golf & Country Club, Hanna-Leena Ronkainen Golf Academy ja Golfliitto tekivät hyvän työn LETAS-kisan järjestämisessä kolmen vuoden ajan.

Suunnitelmissa oleva LET-kilpailun saaminen Suomeen ja Hill Sideen on vuoden 2015 osalta epävarmaa. Piippo liputtaa arvokilpailun järjestämisen puolesta mikäli rahoitus järjestyy.

”Olemme osoittaneet pystyvämme järjestämään isommankin tapahtuman. Uskon, että jo pidetyt kilpailut ovat olleet osaltaan nostamassa profiiliamme ja arvostusta. Nyt on vaan työskenneltävä lujasti sen eteen, että osakkaat ja vieraspelaajat löytäisivät palvelumme aiempaa useammin”, Kari Piippo määrittää lopuksi.

Teemu Tyry

Hill Side Golf & Country Club

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Huhhuh taas kerran says:

  Miksiköhän ns Golfjohtajat ja ns ”päätöksentekijät” kuvittelevat niin Hillissä, Lohjalla Nudikassa kun muuallakin, että kisojen pitäminen ”osakkaiden kustannuksella” nostaa jollain tavalla kentän ”profiilia” ja arvoa maksajien keskuudessa. Kaikkien Suomessa tärkeitä (PGA) kisoja järjästävien kenttien osakkeita saa ilmaiseksi tai jopa rahaa mukaan. Eikö se jo osoita että pieleen mennään. Helposti voi todetta että golf toimialana on huolella ajettu liiton ja muutaman muun toimijan ansiosta syvälle suohon. Korjaavat toimenpiteet pitää laittaa käyntiin. Kunnon rysäys kerralla sensijaan että iso kitinä jatkuvasti.

 • Analyytikko says:

  Eipä sillä ole mitään merkitystä pelataanko kisoja kentillä tai ei. Osakkeiden rahallisen arvon määrittää markkina ja se on monella kentällä nollissa kaikesta huolimatta. Pelataan niitä kisoja tai ei. Kyse on enemmänkin profiilinnostosta ja markkinoinnillisesta hyödystä. Eikä millään kentällä kisoja pelattaisi, jos enemmistö niitä vastustaisi. Arvostan suuresti kisojen järjestämistä, itse olen osakkeenomistaja eri kentällä, mutta meilläkin pelataan kisoja, ei haittaa pätkääkään, päinvastoin, ylpeä saa olla. Kyllä meillä osakkeenomistajilla on varaa tähän jatkossakin. Ken osakkeen ostaa, se kulut kestäköön, sanoo vanha suomalainen golfosakkeenomistajan viisaus.

 • Jarmo M. says:

  Paljonkohan pojilla paloi tulevien vuosien vastikerahoja oikeudenkäyntikuluihin ? Kyl tää ossakkeenomistaminen on Suomesa halppa lystiä, vai mitä.

 • Artturi says:

  Eipäs tulisi mieleenikään ostaa osaketta tai vuokrata pelioikeutta tällaiselta kentältä, jotka sulkevat kentän viikoksi osakkailta järjestelemällä tällaisia vilttiketjun läpsygolfkisoja kentällä. Puhumattakaan, että pitäisi vielä osallistua niitten maksamisiin. Kentän laitto kisakuntoon kaikkine talkookustannuksineen maksaa maltaita ja ne koituvat aina osakkaitten maksettaviksi. Ei ole ihme, jos ei hillissäkään osakekauppa käy ja hinta on negatiivinen.