Hirsala ja Peuramaa tutkivat fuusioitumisen mahdollisuutta - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hirsala ja Peuramaa tutkivat fuusioitumisen mahdollisuutta

Hirsalan kentän on suunnitellut European Tourilla pelannut David Jones. Kuva Esa Hukkanen.

Peuramaalla järjestetään joulukuun ensimmäisenä päivänä osakasilta, jossaesitetään Peuramaan ja Hirsalan yhteisen esiselvitystyön tulokset.

Tarkoituksena on ollut kartoittaa Hirsala Golf Oy:n ja Oy Peuramaa Golf Hjortlandet Golf Ab:n mahdollisen yhdistymisen hyödyt ja vaikutukset osakkeenomistajille.

Vastaavanlainen keskustelutilaisuus osakkaille pidetään Hirsalassa seuraavana päivänä.

Peuramaan kentät ovat olleet alkukauden haasteiden jälkeen hyvässä kunnossa.

Peuramaan kentät ovat olleet alkukauden haasteiden jälkeen hyvässä kunnossa.

Selvitystyö on teetetty yritysfuusioihin perehtyneellä konsulttifirmalla, jonka laatiman esityksen molempien golfyhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet esitettäviksi osakkailleen.

”Golfala on ollut vahvassa murroksessa jo vuosia ja sama kehitys tulee jatkumaan vielä pitkään. Tulevaisuuteen on varauduttava ja etsittävä toimivampia malleja tuottaa palveluita ja samalla vahvistaa osakkaan asemaa”, taustoittaa Henrik Lindfors, joka on Hirsalan perustajajäseniä ja ollut mukana toiminnassa alusta asti.

Vuodenvaihteessa 2014-2015 Långvik South Oy ja sen tytäryhtiö Kirkkonummen Kiinteistökehitys Oy hankkivat noin 25 % Peuramaan osakekannasta Länsi-Uudenmaan Osuuspankilta. Lindfors on yrityksissä toimitusjohtaja, toinen osakas Mika Lehto hallituksen puheenjohtaja.

Pian tämän jälkeen Peuramaalla nostettiin keskustelunaiheeksi ajatus osakkeiden pakkovastikkeesta poistamisesta ja liiketoimintamallin uudistamisesta. Aihe herätti luonnollisesti vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan, sen valmistelua on jatkettu hallituksen asettaman työryhmän voimin.

Lindfors on ollut Hirsalan ja Peuramaan yhteistyöneuvotteluissa mukana ideoimassa suomalaisessa golfissa vielä ainutlaatuista fuusiomallia kahden osakeyhtiön välillä.

”Tahtotila kehittää asioita on molemmissa yhtiöissä erittäin vahva. Emmekä me Hirsalassa ja Peuramaalla ole suinkaan ainoita, jotka hakevat uusia toimintamalleja omin voimin tai kumppanuuksien kautta. Golfosakeyhtiöiden yhtiöjärjestykset peilaavat monesti kovin huonosti tulevaisuuden tarpeisiin. Joskus on parempi luoda kokonaan uusi yhtiöjärjestys, kuin yrittää muuttaa vanhaa”, Lindfors muistuttaa jatkuvasti esiin nousevasta haasteesta golfyhtiöiden osalta

Peuramaalla ja Hirsalassa osakkaat vuokraavat ulos reilusti yli puolet osakkeiden tuomista pelioikeuksista.

Pakkovastike pois, osinkoa osakkaille

Lindfors näkee mahdollisen fuusion synergiaetuina paitsi organisaatioiden tehokkuuden parantamisen, nimenomaan osakkaiden saamat hyödyt.

”Aktiivisesti pelaavien osakkaiden edut on kyettävä säilyttämään. Pakollisen vastikkeen poisto toisi pitkässä juoksussa arvoa osakkeelle. Pelioikeuksia ja muita pelipaketteja myytäisiin yhdestä paikasta ajankohdasta riippuen porrastetuin hinnoin. Osakeyhtiön tavoitteeksi nousisi taloudellisen tuloksen tekeminen ja tämä mahdollistaisi jopa osingon maksamisen osakkaille”, Lindfors visioi golfyhtiöiden tulevaisuutta Suomessa yleisemminkin.

Malleja kymmeniä, jopa satoja golfkenttiä hallinnoivista yrityksistä on maailmalla runsaasti. Ruotsin suurin, Unipeg Ab, pyörittää palveluja 17 eri kentällä.

Hirsalan ja Peuramaan fuusion kohdalla tapaillaan vielä ensiaskelia. Konsulttiyrityksen esitykset golfosakeyhtiöiden antamien faktojen ja visioiden pohjalta ovat esillä ja arvioitavina.

”Yhteinen etu on päästä kertomaan mistä on kysymys ja saada osakkailta kommentteja, arvokasta palautetta jatkoa varten”, Lindfors kiteyttää tilanteen.

Osakeyhtiölain mukaan fuusio edellyttää 2/3 määräenemmistöä yhdistymisen mahdollistamiseksi. Mikäli hanke saa kannatusta ja se viedään Hirsalassa sekä Peuramaalla yhtiökokousten päätettäväksi ja tulisi hyväksyttyä, voisi perustettava yritys aloittaa toimintansa Lindforsin arvion mukaan kaudella 2017.

Teemu Tyry

Hirsala ja Peuramaa yhteenlaskettuina:

-Kolme 18-reikäistä kenttää

-Kaksi rangea lähipelialueineen

-Yksi par-3 kenttä

-Kaksi klubitaloa

-Kaudella 2015 noin 74000 pelikierrosta

-2600 osaketta, 1500 eri osakkeenomistajaa

-2800 jäsentä

-Liiikevaihto noin 2,6 miljoonaa euroa

-Maaomistusta 226 hehtaaria

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (103 kpl)

 • Marko Peurala says:

  Ei tule onnistumaan. Suomalainen kateus pitää siitä huolen. Ja miksi pitäisi fuusioida. Kentällä voi pelata ilman fuusiotakin.

 • Peuramaalaisille says:

  Hirsala teki viime vuonna tappiota 281 000 euroa! Viime vuosina tehnyt yli 600 000 euroa tappiota. Tässä ei ole pienintäkään järkeä Peuramaalaisten kannalta. Meillä jo on kaksi hyvää kenttää ja terve talous, miksi lähteä ristiretkelle pelastamaan muita?

 • Jouni Kesseli says:

  Täällä taas joku järjen jättiläinen Peurikselta hutkimassa ennenkuin asiaa yhtään ollaan tutkittu. Olisiko järkevää kuunnella ensin, mitä selvitysryhmällä on asiaa? Itse olen ainakin lähtökohtaisesti kiinnostunut väljentämään Peurista ja maksamaan hieman enemmän, jos saadaan upea Hirsala mukaan pakettiin. Tuskin tuota yhdistymistä sen takia tehdään, että Peuris Hirsalan pelastetaisi.

 • Single says:

  Monikohan hirsalalainen haluaisi pelata Peuramaan kenttiä…? Kenttien luonne niin erilainen, samoin kuin pelaajaporukan koostumus.

 • Jussi A says:

  Loistavaa, että jossain golfyhtiöissä edes mietitään tulevaisuutta ja vaihtoehtoja. Etelä-Suomessa on useita yhtiöitä, joissa hallitukset istuvat tekemättä mitään, tai vähintään tyrmäävät tehdyt aloitteet. Yhtenä esimerkkinä Lohja, jossa ei ole vuosiin tapahtunut toiminnan kehitystä.

 • Jussi J says:

  Etelä-Suomessa on myös yhtiöitä joissa yksi ”jäärä” hallituksessa ilmottaa ykskantaan ettei ”koskaan” hyväksy esim pelilippujen poistoa tai ”pakkovastikkeesta ” luopumista. Siinä tapauksessa että katsotaan yhtiöjärjästysmuutoksen tarvitsevan kaikkien hyväksynnän, se ei edes lähde liikkeelle. !! Sellaista se on golfyhtiöissä ja niiden hallinnossa, Olisikohan aika tulla puusta (kaapista-ulos) alas ja kohdata nykyaikainen golfosakmarkkina sellaisena kun se on ja tulee olemaan lähitulevaisuudessa. Muuten alkaa osakkeita valumaan ”ulkomaille” tai muuten epämääräisille ostajille enenevissä määrin – ja sieltä ei pakkovastikemaksuja ole tulossa.. PS Pelilippuja voidaan myös toteuttaa sarjakortilla joista on kohtuullisia kokemuksia Etelä-Suomalaisessakin yhteisössä.

 • Tavallinen Taavi says:

  Ollaanko siellä ihan satavarmoja että 3/4 osaa riittää päättämään noinkin mittavan muutoksen. Sehän tulee satavarmasti vaikuttamaan osakkaiden maksuihin, todennäköisesti korottavasti. Eräällä Etelä-Suomen kentällä yhtiön hallituksessa ”istuva” juristi kertoi pelilipuista ja/tai pakkovastikkeesta luopumisen vaativan jokaisen osakkaan hyväksymisen. Vai oliko tuo vaan ”pelottelua” tavallisen osakasTaavin suuntaan, tai hänen oman intressin vahvistamista, kun ei itse halua kumpaakaan muutosta. Vedettiinkö meitä Taaveja huolella höplästi, kun ei ole lakiasiaosaamista.

 • onnistumaan says:

  Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä! Taas ollaan Peuramaan hyvällä toiminnalla ratsastamassa. Kentät, yhtiöt yms. täysin erilaisia, ei mitään järkeä koko ehdotuksessa rivi jäsenille! Nyt taas ajetaan Peuramaan PELAAVILLE osakkeenomistajille lisäkustannuksia! Tämä täysin epäreilu hanke ei vaan voi toteutua.

 • Peuramaan osakas says:

  Miksi meidän pienosakkaiden tulee maksaa suurosakkaiden kulut? Tuon ehdotuksen jälkeen tulee pelaavien osakkaiden pelioikeuden hinta olemaan yli tuhat euroa. Tässä ei ole mitään järkeä. Toivoisin nyt todella, että tilanne palautuisi Peuramaalla ennalleen, energia laitettaisiin tämän markkinahömpötyksen sijaan omaan golfyhteisöön!

 • Olkaa tarkkoina says:

  Katsokaa tämä lause Teemun jutusta: -2600 osaketta, 1500 eri osakkeenomistajaa Pienellä justeerauksella ja yksittäiset osakkeenomistajat ovat vähemmistössä- suuromistajien ollessa enemmistö. Sitten heitä viedään kuin litran mittaa. Kannattaa olla tarkkana tämän keissin kanssa ja miettiä oikeasti tulevaisuutta! Kun pienomistajat joutuvat vähemmistöön tässä fuusiossa, niin pulassa olevat!

 • Keijo says:

  Ei tarvitse olla mikään einstein, että näkee, mikä tässä on takana. Lehto ja Lindfors haluaa omasta isosta peuriksen pakkovastikepotista, joka heitä vuosittain rassaa eroon. He haluavat viedä toimintaa kohti mallia ja aktiivinen ja ei aktiivinen osake ja maksattaa tulevaisuudessa pelihommat muilla. Kuinka paljon kaksikolla on äänivaltaa peuramaalla? jos pienosakkaat hyväksyy tämän ja hommat menee vituiks (tod.näk) niin paluutahan ei ole. Miettikää ihmiset tarkkaan.

 • Pienosakkaille says:

  Muistakaa, että pieni määrä ihmisiä tulee saamaan enemmistön tällä systeemillä ja pienosakkaiden kaikki ääni katoaa. Varokaa tätä järjestely todella. Miksei Peuramaa voi palata pankin aikaiseen rauhaan, nyt tuntuu että koko toimivajohtokin ja hallitus vaan hakevat erinäisiä tapoja, millä yllämainitut henkilöt vain pääsevät maksuvelvoitteestaan. Todella vaarallista Peuramaan pienosakkaille, olkaa tarkkana nyt! Tämä fuusio on jopa pahempi kuin vastikevelvottomuus, sillä tällä pienosakkaat menettävät äänivaltansa!

 • kuka maksoi? says:

  Kukakohan on maksanut tämän koko fuusiorakentelun alkujärjestelyn? Toivottavasti ei ainakaan Peuramaa Golf Oy – kenttähenkilökunnalla ei ollut edes syksyllä varaa polttoaineisiin, toivottavasti ei nämä rahat mennyt herrojen yritysjärjestelyiden suunnitteluun….

 • Laakkoset says:

  Kytäjällä eivät toimi näin epäreilusti, he maksavat joka vuosi vastikkeensa, ilman mitään jatkuvaa vuosittaista keplotteluyritystä päästä eroon vastikkeesta. Kytäjällä homma toimii, miksi ottaa Peuramaalla mitään riskiä nyt toimivan asian suhteen, vain kahden herran eduksi! Maksajiahan tulevaisuudessa ovat vain pienosakkaat, jotka vielä fuusiossa oikeasti menettävät äänivaltansakin!

 • Kovin says:

  Ei varmaan Pankin hintapyyntö noista peuriksen osakkeista huimannut. Tällä kuviollahan ne olisivatkin sitten vastikevelvoitteettomina aivan käypää paperia.

 • Oikein says:

  Koko golfnbusiness on täydessä käymistilassa ja kaipaa vakavaa uusiutumista. Pöljintä olisi jatkaa samalla tavalla ja kieltää koko ongelman olemassaolo. Pakkovastikkeen, huoltsikan baareissa myytävien pelilippujen, ja satojen vuosittain peliloikeuksia myyvien aika on tullut päätökseensä. Vain ääliöt jatkavat samalla mallilla aivan kuin mitään ongelmaa ei olisikaan. Surullista on ollut seurata eri kenttien päätöksiä ja itsepintaista kiinnipitoa vanhoista menetelmistä ja toimintamalleista. Sen seuraus on hidas näivettyminen. Ihan lähivuosina tulemme näkemään kenttien yhdistymismalleja (vrt. Ruotsi), mutta myös konkurssiin meneviä kenttiä. Vanha tottuus pätee tässäkin; jollet ole osa rakaisua – olet osa ongelmaa.

 • Jatkoaika says:

  —Vanha tottuus pätee tässäkin; jollet ole osa rakaisua – olet osa ongelmaa.— Lisää totuuksia: 1. Lokki pelaa, osakkeenomistaja maksaa 2. pakkovastikemallista ei ole paluuta kuin konkurssin kautta 3. kun Mustanaamio laulaa, lokki pelaa halvalla 4. Peuris on ongelmissa, Hirsala ei voi auttaa

 • Peuramaa says:

  Näin ne markkinavoimat jylläävät ja jyräävät kaiken alleen. Muutoksia varmasti tarvitaan kriisiyhtiöissä, mutta ei Peuramaan tapaisissa, missä hommat toiminut hyvin. Sääliksi käy Peuramaan pienosakkaat, jotka jäävät nyt business-miesten jyräämiksi.

 • Suurosakas (ei peuhamaassa) says:

  Miksi meidfän suuromistajien pitää maksaa teidän pienosakkaiden pelaamisesta – vaikkei meidän osakkeilla pelata ollenkaan.. Siinäpä kysymys. Oliko ensin muna vai kana..

 • Pienosakas (ei peuhamaassa) says:

  Koska osakeyhtiöLAKI ja yhtiöJÄRJESTYS niin sanoo! Luitko kyseisiä papereita suurosakkuutta ostaessasi? Jos et, olet idiootti kuten minäkin, koska omistan osakkeen. Jos olit tästä tietoinen, olet idiootti, kun sijoitit osakkeisiin, kuten minäkin idioottina tein. Olen lokeille (viisaat pelurit) kateellinen. Nyt sitten kaikille maailmankaikkeuden tärkein viisaus ja oppi. Saa ja pitää jakaa! ÄLÄ OSTA OSAKETTA!

 • tulevaisuus says:

  On ymmärrettävä ja tiedostettava muutos, joka on jo tapahtunut siihen miten nykygolfari haluaa pelata. Kun se ymmärrys on saavutettu, kannattaa asiakkaille tarjota sitä mitä hän haluaa ostaa, eikä Nokiamaisesti työntää ulos sellaista tuotetta, joka ei enää tahdo mennä kaupaksi – ja mikä tärkeintä – sellaista, jolla ei ole tulevaisuutta.

 • Kerralla kuntoon says:

  Nykygolffari haluaa sitä ja haluaa tätä. Nyt pitäisi tehdä päätös ja sulkea kaikki kentät pelioikeudettomilta muutamaksi vuodeksi. Liiton jäsenmäärä saattaaisi pudota – mutta entä sitten. Tervehdyttäminen on aina kipeää. on kyse YT neuvotteluista, konkurssiata SOTEsta tai muusta tervehdyttämisestä. Parempi kerralla kunnon itku kun ainainen kitinä. Osakkaat päättää ja pelaa ja lokit pelaa jos osakkaat päättää ja millä hinnalla.

 • Jatkoaika says:

  —Osakkaat päättää ja pelaa ja lokit pelaa jos osakkaat päättää ja millä hinnalla.— Näinhän se on nytkin. Keksisitkö jotain uutta?

 • Pelkokerroin says:

  Mielenkiinnolla odotan Peuramaan tiedotus-/keskustelutilaisuutta. Vaikka tämä hanke vaikuttaa hieman epäilyttävältä, kannattaa silti kuunnella mitä selvitys tuo tullessaan ja sitten vasta aloittaa lopullisen mielipiteen rakentaminen. Tässä on jo kovin moni tuominnut homman hornaan mikä on kyllä kovin lyhytnäköistä. Jos homma näyttää 1.12. illan jälkeen typerältä, liityn joukkoon.

 • Jatkoaika says:

  —Nykygolffari haluaa sitä ja haluaa tätä. Nyt pitäisi tehdä päätös ja sulkea kaikki kentät pelioikeudettomilta muutamaksi vuodeksi.— Tätä SGKY on yrittänyt jo pitkään. Ei onnistu koska se ei ole taloudellisesti mahdollista kentille. Osakkaat ei tätä halua ja SGKY on muutaman pikkukentän yhdistys jolla ei ole todellista valtaa. Asia ei myöskään kuulu liitolle. Liitto hoitaa seurojen asioita, ei yhtiöiden. Jotain uutta?

 • Osakas says:

  Pakkovastikkeet tulee poistumaan ennemmin tai myöhemmin. Peuramaan ja Hirsalan fuusio on todella mielenkiintoinen yhdistelmä. Odotan infotilaisuutta innolla.

 • Pakkopaita says:

  Osakas on hassuna. Kuvittelee poistamansa yhdessä luomamme pakkovastikemallin. Lueppas osakeyhtiölaki ja yhtiöjärjestyssäännöt uudestaan ja hyväksy kohtalosi. There will be always one. Ja se yksi riittää.

 • Maija Saisse says:

  kaapataan hirsala ja kolmella kentällä voidaankin yksi rakentaa täyteen taloa. Loppu onkin historiaa pankkiin kävellessä avoimesti pienosakkeille nauraen.

 • Lokki tisekin says:

  Kumma että se markkinavoima voi muuttaa ihan kaiken joka on ”lokeille” eduksi . – esim markkinahinnat, GF:t, vuokrapelioikeushinnat, peliliput – alennuskauppiaat (Super, Go Piste yms). Mutta kun tulee kyse osakkaiden oikeuksien/velvoteiden muuttamiseen niin jo vedotaan lakiin ja yhtiöjärjästyksiin. Eikö nekin ole ihmisen tekemät joita toiset ihmiset voi muuttaa, kunhan yhteisymmärrys löytyy vai onko se jotenkin ”pyhä” asia jolla osakkaat ja perikunnat on hölmöyttään naulattu ristlle loppuiäksi.

 • Peuramaalle! says:

  Jos tässä oikeasti mietittäisiin pelaajia, että saataisiin yksi kenttä lisää ja kustannussäästöjä, niin tuo kolmas kenttä tulisi tehdä Peuramaalle. Tästähän takavuosina oli kaavailujakin. Peuramaalle se kolmas kenttä kuuluisi. Tällöin saataisiin synenergiaa ja oikeita kustannussäästöjä ja klubitaloakin tehokkaampaan käyttöön. Selittelee tätä nyt ihan miten vaan niin sokeakin näkee mistä oikeasti on kyse. Toki tämä ehdotus naamioidaan pienosakkaille hienoksi ja selitellään kolmannella kentällä ja kustannussäästöillä. Ainoa joka näitä toisi olisi kolmas kenttä Peuramaalle. Pääsisi pitkässä juoksussa paljon halvemmalla yms.yms

 • Arto K says:

  On tietysti valitettavaa, kun osa sammaloituneista osakkaista ei näe metsää puilta. Kaikki kehityshankkeet pitää torpedoida jo alkumetreille periaatteesta. Meillä kun on kaikki jo niin hyvin…! Pitäisikö uskaltaa katsoa vähän kauemmaksi tulevaisuuteen! Meillä täällä pienessä Suomen golflandiassa on paljon kiikun kaakun golfyhteisöjä jotka voisivat miettiä asioita uusista näkökulmista ja yhteistyöstä lähikenttien kanssa.

 • Pakollinen paita says:

  ” There will be always one. Ja se yksi riittää. ” Entä kun se yksi sattuu olemaan koulutukseltaan lakimies ja istuu yhtiön hallituksessa, Ajaako hän omaa (ilmoitti ykskantaan yhtiökokouksessa ei koskaan hyväksyvänsä muutoksia) vai yhtiön etua pelilippu ja pakkovastikeasiassa. olisiko aika katsoa peiliin ja tehdä omat johtopäätökset yhtiön edun nimissä..

 • Valtaa kaikille says:

  ” Tätä SGKY on yrittänyt jo pitkään. Ei onnistu koska se ei ole taloudellisesti mahdollista kentille. Osakkaat ei tätä halua ja SGKY on muutaman pikkukentän yhdistys jolla ei ole todellista valtaa. ” Minkälaaisia ne ISOT kentät on- VGC esim melkein 8000 jäsentä kolme muuta eniten jäseniä omaavaa kenttää mukana. . Reikämäärissä taas esim. GT 36 9 reikää. Stlgc 36 6 reikää HillSide 36 6 reikäiset. Millä mitalla noita arvotaan isoihin ja pieniin. Taitaa ”isoista” puuttua Pikkala ja Sarhviikki listalta. http://www.sgky.fi/jasenkentat.html Se ettei ry:llä ole valtaa on toinen juttu. toivottavasti vaikutusvaltaa kuitenkin.

 • Kari K says:

  On todella hienoa että joku on osakkeenomistajien asialla. Mielenkiinnolla odotan esitystä ennen kuin muodostan oman lopullisen kannan, lähtökohtaiseti olen avoimen positiivinen että joku tekee uudistusehdotuksia. Ottaen huomioon että esityksen takana on kuitenkin mittavan osakemäärän omaava taho, niin en voi uskoa että he eivät esittäisi osakkeenomistajien kannalta myönteistä esitystä. Olisi hyvä että osakkaat (eikä varsinkaan jäsenet ilman osakkuutta) ottaisi kielteistä asennetta ennen kuin on kuultu esitys. Uskon että osakkeenomistajat ovat fiksuja ihmisä ja osaavat sitten päättää oikein.

 • Jukka says:

  Hei kaikki, luin monta teidän kommenteista ja huomaan heti tyypillisen suomalaisen kateuden. Monet kirjoittajat näkevät ainoastaan negatiivisen puolen asiassa erityisesti Peuramaan puolelta. Onkohan kukaan kommentoijista ajatellut että tämä fuusioituminen tuottaa enemmän jäseniä ja jäsenien kavereita kentälle. Monta kertaa suomen golf kulttuuri on niin itsekeskeistä että vieraspelaajia katsotaan kaltoin että ne ei osaa pelata kentän mukaisesti ja liikkua oikein. Herätkää osakkeen omistajat, vieraspelaajat on juuri ne jotka tuovat rahaa klubille. Tämä fuusio on ainoastaan positiivinen molempien kenttien tulevaisuudelle. Itse olen osakas mutta asun ulkomailla ja olen nähnyt monenlaisia malleja. Tulevaisuus on muutoksen aika ja kun tämä fuusio tapahtuu muut klubit tulevat seuraamaan esimerkkiä.

 • Antti Peuramaalta says:

  Olet varmasti oikeassa, että osakkeenomistajat fiksuja ja osaavat muodostaa oman käsityksensä! Ongelmana vain, että jos esitetään ”tietyt” faktat, niin osa jää pimentoon. Eli informaation puutettahan tässä eniten pelätään. 1. Kustannussäästöjä jos halutaan 3. kentän kautta, saadaan säästöt vain tekemällä se Peuramaalle (mikä siis täysin mahdollista, vaikka muuta väittävät, siis se kentän teko, jos halutaan). Samalla saadaan se 3. kenttä millä nyt mukamas ratsastetaan. 2. Käykää kunnolla läpi Peuramaan ja Hirsalan pääomistajat ja heidän omistus – ennen ja jälkeen fuusion. Haiskahtaa, että tietty osa janoaa yli 50% omistusta haltuunsa (huom. haltuun, eri asia mitä edes omistaa). 3. Eikö jo maalaisjärjelläkin ajatellen ole outoa, että nämä herrat osti osuutensa tammikuussa ja jo saman vuoden aikana tulee outoja ehdotuksia kuin liukuhihnalta. Vielä kun tiedetään kundien historia Hirsalassa – niin sokeakin näkee, että joku ketunhäntä kainalossa tässä ollaan. Toki sitä hurskastellaan ja esitellään asioita varmasti vakuuttavasti Peuramaan pienosakkaiden suuntaan. 4. Hirsalassa on hirveästi osakkaita, jotka vain ja ainoastaan haluavat osakkeistaan eroon. Eli he varmasti suostuvat tähän ja jonkun lunastus pykälän pääomistajathan tähän tulevat ehdottamaan. 5. Aikoinaan Hirsala perustettiin ja osakkeet myytin motolla: ei seuratoimintaa, vain yritystapahtumia yms. yms. Täysin erilainen golfyhteisö! Eli kyllä tässä kaksi niin epähomogeenistä jäsenkuntaa ovat liittymässä yhteen (paitsi omistajien tasolta) ettei tähän järjellistä selitystä ole. Fuusioida kannattaisi saman henkisiä ja saman tyyppisiä kenttiä jäseniltään – ei vain pääomistajiltaan. Oma näkemykseni on kuitenkin, että saavat vakuutettua Peuramaan hallituksen, operatiivisen johdon ja pienosakkaat mukaan tähän. Hirsalalaisethan lähtevät tähän juhlien mukaan. Samalla pienellä osakeselkkauksella pidetään huoli, että enemmistö jää pienen piirin haltuun! Harmi että legendaarisen, kunnollisen ja päivänvaloa kestävän Peuramaan tarina loppui tällä tavalla – ahneiden pääomistajien omien etujen ajamiseen!

 • Hirsala says:

  Liiton sääntöjen mukaan yksi seura per kenttäyhtiö. Fuusion jälkeen en todella halua edustaa Mitään Perunamaata. Ehdoton ehdotukseni, että Hirsala jatkaa seurana ja Perunamaa lopetetaan. Olemmehan me sentään aivan eri luokan klubi!

 • pitää paikkaansa! says:

  Kuulin huhun että Peuramaa Golf Ry lakkautetaan fuusion yhteydessä. Eihän kaikkea valtaa vaan voida antaa Hirsalaan ja lakkauttaa meidän toimintaa? Nyt oikeasti toivon, että pienosakkaat kokoontuvat ja puuttuvat tähän!

 • Jokke says:

  Aika sisäsiittoiseen tapaan täällä puhutaan vieras-/pelioikeuspelaajista. Ilman heitä Peuramaallakin olisimme pulassa. Vaikkei sitä täällä kommentteja lukiessa huomaakaan, niin jotkut meistä osakkaista ymmärtää myös edellämainitun faktan, joten tervetuloa vieraspelaajat myös tulevaisuudessa! Sen verran monta vuotta olen Peuramaalla pelannut, niin en laittaisi pahitteeksi kolmatta kenttää, eli en ainakaan kuulematta tyrmäisi yhteistyötä. Toki vastike varmaan nousisi, mutta ei se haittaa, jos sillä saan enemmän.

 • TapaniV says:

  Antti Peuramaalta kirjoitti ”Käykää kunnolla läpi Peuramaan ja Hirsalan pääomistajat ja heidän omistus – ennen ja jälkeen fuusion. Haiskahtaa, että tietty osa janoaa yli 50% omistusta haltuunsa (huom. haltuun, eri asia mitä edes omistaa).” Siis Lindfors & co omistaa Peuramaan osakekannasta 25% oli joku todennut. Onko Hirsalassa mitään vastaavaa omistuksen keskittymää? Jos tuollainen kytkös on, haisee koko hanke.

 • Osakas says:

  Uskomattomia tinahattuscenarioita täällä kirjoitellaan. Etsimällä koitetaan etsiä jotain salaliittoa. Kyse on yksinkertaisesti osakkeenomistajan edusta. Tämä toimenpide nostaa osakkeen arvoa, jolloin siitä halutessaan pääsee eroon (itse tai kuolinpesä), vuokraaminen helpottuu, kun ei ole mitään tarvetta vuorata alle vastikkeen, jota hyvin monessa paikassa tehdään. Esim Lohjalla tämä on suurin ongelma. Kentät ja fasiliteetit kunnossa, mutta osakkeella ei ole mitään arvoa, kukaan ei halua ostaa, kaikki paikat täynnä pelilippuja ja vuokraamalla ei saa edes vastiketta. Onko tämä se tilanne johon myös Peuramaa halutaan ajaa pitämällä itsepintaisesti kiinni vanhoista menetelmistä ja toimintatavoista? Käykää kuuntelemassa mitä ehdotuksen tekijöillä on sanottavana, ajatelkaa hetki ja tehkää fiksut ratkaisut. Älkää hölmöilkö kuten Lohjalla tehdään. Toistan; Lohjan osakkeesta ei pääse eroon edes ilmaiseksi (= arvoton), pelilippuja myydään alle puolet gf-hinnasta, vuokraamalla saa noin 200 € vähemmän kuin mitä joutuu pakkovastiketta maksamaan. Kaikesta tästä huolimatta mitään muutoksia ei siellä tehdä, vaan pää pidetään pensaassa. Älytöntä. Älää helkkarisBJWsa ajako Peurista ja Hirsalaa samaan tilaan.

 • keijo says:

  Kari K, faktat kuntoon. Hirsalan alkuperäinen ajatus oli myydä ainoastaan yritysosakkeita. Tuohan ei toteutunut, koska ajat muuttu. Yritystapahtumia hirsalassa järjestää ainoastaan osakasyritykset, yritystapahtumia ei myydä ulos, koska niille ei ole tarvetta, vaan osakkaat saa pelata ruuhkattomasti lähes aina ja superkuntoiselle kentälle. Mitä noihin homogeenisyyskysymyksiin tulee, eiköhän kaikki golfarit ole samassa homogeenisyyskorissa.

 • Toinen osakas says:

  Et voi verrata Lohjaa ja Peuramaata – sijainti ja asiakaskunta ovat täysin eri. Peuramaa on lähellä ja Espoossa ja Kirkkonummella on hyvätuloisia ja fiksua jengiä. Lohja kuuluu auttamatta näivettyviin maakuntakenttiin ja paikkakunta on muutenkin slummi, jonne varakkaat ei muuta. Golf-kenttien kahtiajako on käynnissä, suurin jakaja on sijainti. Turha yrittää tehdä Peuramaasta kriisi kenttää, koska se kuuluu niihin tulevaisuuden voittajiin, kunhan fuusio ei toteudu

 • Osakas says:

  Kysymys ei ole palkästä sijannista (tosin auttaa ja paljon), vaan kyse on muuttuneesta markkinasta ja muutoksesta siitä miten pelaajat haluavat pelata ja pelaamisestaan maksaa. Muutos tulee koskemaan kaikkia kenttiä, haluttiin tai ei. Menestyvä toiminta edellyttää että tarjonta vastaa kysyntää. SImple.

 • Antero K. says:

  ”””Lohja kuuluu auttamatta näivettyviin maakuntakenttiin ja paikkakunta on muutenkin slummi, jonne varakkaat ei muuta.””” Pitää 100% paikkaansa. Pienosakkaille Peuramaalla sanoisin, että pitäkää oikeuksistanne eli nykytlasta huolta. Älkää päästäkö näitä”sijoittajagryndereitä” teitä kusettamaan. Pitäkää huoli, että jatkossakin osakkeillanne on arvo edulliselle pelaamiselle ja kaikki maksavat kiltisti vastikkeensa. Ei tämän toimivan systeemin tarvitse muuttua. Ei osakkeella tarvitse olla myyntiarvoa. Te olette ne hankkineet pelaamista varten. Pelatkaa ja haistattakaa muille paskat!

 • osakas says:

  Lohja sikseen. Mutta onko niin, että vain varakkaat pelaavat Peuriksella? Mä pelaan, enkä ole mitenkään varakas. Mistä sä muuten ton grynderiargumentit löysit tai miten siihen pääsit?

 • Kari K says:

  Kuten jo toisissakin kommenteissa on tullut esille, niin en ymmärrä, että aiheeseen otetaan todella vahva kanta ennekuin on kuultu varsinaista esitystä. Itse haluan kuulla koko esityksen ennen lopullisen kannan muodostamista. Uskoakseni osake on osake, omistaako sitten yhden tai enemmän. Uskoisin kummassakin tapauksessa, että omistajan intressi on osakkeen arvon turvaaminen ja positiivinen kehitys. Toiseksi tulee selkeästi erottaa osakkeenomistajan ja jäsenen intressit. On ollut nähtävissä, että usealla golfkentällä osakkeenomistajat ovat joutunet osakkeettomien jäsenten tai ry:n kulujen kustannusten maksumiehiksi. Eihän tällä ehdotuksella ja osakkeenomistajien edulla ole mitään tekemistä ry:n kanssa. Jos hankkeen johdosta ry:t pitää yhdistää niin se on aivan irrallinen rationalisointi tästä asiasta ja osakkeenomistajan edusta.

 • Laatta-Jaakko says:

  Tämä on mielenkiintoinen case. Totta tosiaan. Onko Peuramaan talvipuoli tässä myös mukana juonimassa. Vai meneekö kaikki aika painitrikoot päällä? Vitsi vitsi.

 • Kari K says:

  Laatta Jaakolle Eikös tuo Ski, jos tarkoitat Peuramaan rinnettä ole pelkästään vuokralla. Käsitykseni mukaan aiempi hallitus viisaasti osti nuo Skin maat joskus kymmenen vuotta sitten ja ne ovat vain vuokralla. Näin ollen heillä ei kaiketi ole paljoa tekemistä asian suhteen. Mites tuo Vihti liittyy asiaan?

 • Lasse N. says:

  Hakisiko LaattaJaska seuraavaa yhteyttä: Alko-pikkujoulu-enmaksataksi-paini-250tonttua-peuramaa-alko Piiri sulkeutuu tältä osin. On kylläkin kaukaa haettu!

 • esimerkkinä says:

  Miten käy kun ei ole pakkovastiketta. Olen ymmärtänyt, että ovat todella pulassa tällä hetkellä, koska heillä ei ole pakkovastiketta kuten muilla kentillä! Mutta ei kai esimerkit vieressäkään saa suomalaisia ymmärtämään – kuten aikoinaan sanottiin – kaikki sudenkuopat on itse käytävä läpi ennen kuin uskotaan! Kentät tehtiin aikoinaan pakkovastikkeille, jotta on varaa ylläpitää kentänhoitoa, mikä nyt on muuttunut Peuramaalla ja Hirsalassa tästä?

 • pakko vastikkeesta! says:

  Pelaavat pienosakkaathan tykkäävät tästä, koska pitää talouden kunnossa ja business-miehet kurissa – kaikki toimi heille! Suuret osakkeenomistajat vihaavat tätä – kerran joutuvat maksamaan (mutta miksi sitten ostivat osakkeet?). He yrittävät tästä eroon – omaa etuaan ajaen – yhtiön edusta välittämättä! Tämä on aivan normaali vastakkain asettelu. Ja usein toki isot omistajat ylipuhuvat ja manipuloivat pienosakkaita!

 • Rauski says:

  Finderin tietojen mukaan liikevaihto Vihdissä on mennyt kuin lehmänhäntä alaspäin ja enää yksi palkattu henkilö. Kulta-aika taisi olla 2012. Liikevaihto pudonnut melkein 300.000€ parissa vuodessa. Tappio näyttää vielä kuitenkin aika pieneltä vain -50k€. Eihän nuo kuitenkaan kaikkea kerro.

 • . says:

  Mikä on pääomistajien oikea tarkoitusperä tässä kaikessa hämmentämisessä, mihin he oikeasti pyrkivät? Aluksi oli vastiikkeettomuus, nyt fuusio – mutta nämä vain alkuehdotuksia, jotka vievät johonkin tiettyyn maaliin. Selvittäkää nyt mikä tämä heidän maalinsa on? Koska jokuhan se on, eivät olisi muuten ostaneet tuota osakepottia. Vastaus, että pelaavat golffia ei toimi, joku taka-ajatushan heillä tuohon on (ja siis taloudellinen). Tämä kannattaa heiltä selvittää, mikä se on!

 • Vihdistä! says:

  Ja kuulemma tänä vuonna tippuu 250 000 euroa lisää – kovia sunnia ja tiputuksia – koska heillä ei ole vastiketta! Eli kuten aikoinaan kirjoitit, ei kenttää voi green fee myynnin ja vuokrapelioikeuksien varaan rakentaa. Nyt oli huono sää tänä kesänä! Toivottavasti tämä Peuramaalla tajutaan ja otetaan mallia – vain hullut voivat ehdottaa toimivalle golfyhteisölle, että luopukaa vastikkeista vapaaehtoisesti (ainakaan kahden sijoittajan toiveesta, ei tähän miinaan kannata mennä). Kentälle, seuralle ja kentän kunnolle käy muuten kalpaten kun rahat ei riitä. Kyllä sinä Rauski tämän fiksuna golf-ihmisenä ymmärrät! Olkaa nyt varuillanne!

 • Tumppi says:

  Vastikkeen poistaminen siirtää yhtiön ”taloyhtiömallista” suoraan liiketoimintaan. Koko olemassa olon luonne muuttuu tällöin ja mukaan tulevat myös liike-elämän riskit.Huonot kesät, huonot ajat yms. Mutta suurempana kysymyksenä vielä – mitä tapahtuisi rahoitusvastikkeelle, jolla tehdään jälleeninvestointeja? Poistuisiko myös rahoitusvastike?

 • Pienosakas says:

  Peuramaan sijainti on loistava, viheriöt huippu kunnossa ja samalla vastike on jopa keinotekoisen alhainen jonka johdosta pelioikeuksien vuokra on tällä hetkellä kannattavaa. Pakkovastikkeen poisto ei tule olemaan riski Peuramaalle mutta uskoisen sen nostavan vastiketta jonkin verran. Pelioikeuksien vuokra nousi reippaasti ja tästähän monet vuokrapelaajat eivät pidä jonka johdosta kaikkia pelioikeuksia ei olisi edes pakko vuokrata eteenpäin. Kokonaistulot nousisi ja väljyyttä saataisiin Peuramaalle lisään. Osakkeen arvo luonnollisesti saisi samalla uutta nostetta.

 • Tuuppari says:

  Vihdillä on hyvä paketti; laskettelutoiminta näyttää olevan erittäin kannattavaa hyvinä talvina (mitenköhän Peuramaalla; pyörittääkö rinteitä ulkopuolinen vuokralainen?). Golf-puolella kilpailu on varmasti kiristynyt; kaukojäsenistä on nykyään kova kilpailu, viimeisin tulokas Vantaan Golfpuisto ja alkukevään, loppusyksyn sekä (talven) golffriikeistä kilpailee yhä useampi kenttä esim. Hanko.

 • Pois says:

  Kaikki vaan puhuvat täällä Peuramaasta – miten Hirsala? Ja mikä on Hirsalalaisten mielipide tähän?

 • Make says:

  Itsekin imetin, miten Hirsalalaiset suhtautuvat tähän? Joku jo aiemmin mietti, että jatkava seura täytyy sitten olla Hirsala. Mutta miten tämä vaikuttaa Hirsalalaisten vastikkeen suuruuteen?

 • Ari Makkonen says:

  Olen varma että osakkaat tyrmäävät hankkeen. Molemmissa yhtiöissä on yksi nimi joka yhdistää ja liikemiesten tavoitehan aina on voiton maksimointi. Tilannehan on se että golf ei houkuttele uusia nuoria lajin pariin sen kalleuden vuoksi ja nykyiset pelaajat ovat näitä kiukkuisia eläkeläisiä jotka marisevat kaikesta. Jos omistat osakkeen ja jälkikasvu ei halua pelata niin mitä teet. Osa porukasta suostuu mihin tahansa järjestelyyn päästäkseen tästä maksuvelvollisuudesta eroon ja tähän saumaan sijoittajat nyt iskevät.

 • Mielenkiintoista says:

  Eiköhän ensin kuunnella mistä kokonaisuudessa on kysymys ennenkuin tyrmätään mitään. Itse olen sitä mieltä, että nykymeininki ei voi kauaa enää jatkua. Niinpä menen paikalle kuuntelemaan.

 • Rauski says:

  Toivottavasti Peuramaalla ja Hirsalassa ymmärretään että kenttä ja sen kunto on kaiken perusta josta maksetaan vastiketta. Erilaiset joustavat pelaamisen muodot kun nyt ihan oikeasti laskee siihen käytettävän rahan määrää merkittävästi, kokemusta on eräälltä toiselata kentältä, jossa konkurssi ei ollut kaukana, nyt niistä on siellä luovuttu ja näyttää vähän paremmalata kuulopuheiden mukaan. Joustavat pelaamisen mahdollisuudet taas johtaa siihen että ei ole varaa pitää kenttää kunnossa ja/tai pätevälle henkilökunnalle ei ole varaa maksaa oikeidenmukaista palkaa. Silloin he lähtevät muualle. Samalla se johtaa siihen että myös pelioikeutta käyttävät vähenevät ja sen jälkeen alkaakin kilpajuoksu kuka saa omistajilta pelioikeuden halvimmalla, siis omistajalle tappiota. Ns uudet pelaamisen muodot, kuten taitaa olla nyt myös Vihdissä käynyt johtavat erittäin vaikeisiin taloudellisiin ongelmiin. Ei tarvita kuin yksi huono vuosi niin peli on käytännössä menetetty. Siihen ei voi kukaan vaikuttaa, ei edes suuromistajat. Pitää ymmärtää, että vastike maksetaan mahdollisuudesta pelata hyvinhoidetulla ja hyväkuntoisella kentällä. Pelasit sitten 1 tai 100 kierrosta vuodesta. Se pelaamisen määrä kun on itsestä kiinni, ei kierroshinta ole kentänkannalta tulokriteeri. Ns. pakkovastike on kentän ja sen kunnon kannalta 95% kentistä ainut tapa selvitä kunnialla läpi. Siitä ei ole syytä luopua. Toivottavasti tämä ymmärretään vaikka kuinka vaaditaan erilaisia pelaamisen muotoja, ne vaatimukset kun eivät kenttien hoitoa ja kuntoa paranna.

 • JT says:

  Jospa pysähdytään hetkeksi miettimään miksi golf on Suomessa ja maailmalla vaikeuksissa. Yksinkertainen syy on aika jonka golfkierros vie. Ongelma ei ole se että 18 reikää vie neljältä pelaajalta 3 tuntia ja 50 minuuttia (kuten säännöt suosittelee). Ongelma on se että on useita pelaajia jotka haluavat viettää vapaa-aikansa seurustellen kentällä eikä klubi talolla. Jospa laitettaisiin kaikki paukut hitaan pelaamisen estämiseen, niin voitaisiin tehdä golffista taas haluttu ja toivottu vapaa-aika.

 • Hirsalan jäsen says:

  Toivottavasti oikeasti ymmärretään, ettei nyt tuhota kahta hyvää golf-yhteisöä omaa ahneuttaan. Hirsala on parantunut viime vuosina paljon ja ilman pakkovastiketta, ei tämä kenttäyhtiö toimisi ikinä – ei ikinä! Vastike on kallis, mutta niin ovat puitteetkin hyvät. Me osakkeenomistajat olemme pääsääntöisesti tyytyväisiä! Niin miksi nyt tarvitaan muutosta? Ja jotain ihme fuusiota kenttäyhtiön kanssa joka ei ole meidän kaltainen? Ainoa yhdistä tekijä ovat nämä liikemiehet! Tämä on kyllä ihmeellinen asia. Juttelin tästä useiden Hirsalalaisten osakkeenomistajien kanssa ja ainakaan me emme tätä tule hyväksymään. Mutta Hirsalassa valtahan ei ole meillä – vaan pääosakkailla – eli ei meidän mielipiteellä tässä ole väliä – herrat päättävät Toivottavasti Peuramaalla, missä toistaiseksi valta pienosakkailla tajutaan tämän ehdotuksen päättömyys ja äänestetään nurin! Muuten tässä käy tosi ohraisesti molemmille. On hurskastelua väittää että golf-yhtiö toimii normaalisti ilman vastikkeita! Sitten ajaudutaan vuosittaiseen sään vaatimiin vaihteluihin. Talouden vaihteluihin yms. Eli ei kukaan voi oikeasti väittää selvinpäin, etteikö tässä olisi riskiä! Markkinaehtoisessa toiminnassa on aina riski taloyhtiöön verrattuna. Joka muuta väittää – valehtelee ja rankasti! Eiköhän tässä nyt jo ole tullut esiin tiettyjen henkilöiden henk.koht. intressi – joka menee ohi pienosakkaiden – turha jauhaa muuta kenenkään….. Sokeakin näkee ja kuurokin kuulee!

 • Immu says:

  Mitä sitten jos jollain oli rahaa ostaa nuo Peuramaan osakkeet. Tottakai ne ajaa omia etuja sen jälkeen! Mitä muutakaan? Luuletteko että ne huvikseen ne osti. Toki niiden intressi on tehdä niillä rahaa – mitä muutakaan? Tämä on just niin suomalaista kateutta tulla tähän väliin jotain itkemään – tottakai nämä herrat tekevät mitä haluavat ja turha tässä nyt muitten on itkeä! Toki heillä on oikeus tienata osakkeilla, kerran maksoivatkin niistä. Valta ja menestys kuuluu rahoittajille, ei kellekään pienille pikku omistajille! Eihän ne tätä hommaa muutenkaan rahota, vaan pelaavat!

 • . says:

  Hyvä kommentti Suomessa kateus ei lopu! Tuota ihmettelin itsekin. On tämä niin kateellisten maa rikkaita golfkentän omistajia kohtaan. Että jos joku taho panostaa isoja rahoja kenttään, niin toki heillä on oikeus vaatia siitä myös tuottoa itselleen! Eihän tässä porukan kirjottelussa ole mitään tolkkua täällä! On aivan relevanttia että ehdottavat fuusiota – jotta saavat kenttiin sijoittamalleen isolle rahamäärälle myös jotain vastinetta! Vai luuletteko, että nämä herrat vaan tekevät teille kenttiä missä pelata ja sitten eivät vaadi mitään vastinetta teiltä siitä?

 • Seppo S. says:

  Ihmetyttää tää itku. Tulee mieleen vaan että onkohan näillä valittajilla osaketta lainkaan. On päivän selvää ettei kukaan osta 25% osakkeista, maksaakseen niistä vastikkeet ja vuokratakseen pelioikeudet ale-hintaan eteenpäin.

 • OP Kirkkonummi says:

  On päivän selvää – että OP ei toiminut kuin nämä – eli oli virhe myydä näille!

 • OP möi says:

  Miksiköhän OP möi? Varmaan siksi, että sen toimenkuvaan ei kuulu kannattaa lokkien golfharrastusta.

 • Kaksi taistelua voittanut Soturi says:

  Meidän pienosakkaiden on oltava vahvoja ja taisteltava kaikin keinoin parin grynderin valtausyritystä vastaan! Pakkovastikkeet on meille jatkossakin ainoa oikea malli selviytymiseen! Edes kuolema ei lopeta tulovirtausta rakkaalle Peuramaallemme! Olkaamme vahvoja ja vastustakaamme tätä paholaisen yritystä puuttua pelaamiseemme! Liitosta ja SGKY:stä emme saa apua, OLKAAMME YHDESSÄ VOITOKKAITA TAISTELUSSA!

 • Velkavankeus says:

  Golf-osake voi tyhjentää kuolinpesän Julkaistu 26.01.2012 – 09:48. Päivitetty 07.10.2015 – 18:04 Golf-osakkeesta voi olla mahdotonta päästä eroon edes lahjoittamalla osake. Golfosakkeeseen liittyvät pakolliset maksut pitää kuitenkin maksaa jopa ulosoton uhalla. Kuningaskuluttajan sähköpostiin tupsahti joulun alla hätähuuto golfkentän laidalta. Kiva golf-harrastus oli muuttunut velkavankeudeksi. Ongelman juuri on siinä, että golfari osti aikanaan golfosakkeen Gumbölen kentältä Espoosta. Osakkaalle kentän käyttö voi olla edullista, jos kierroksia kertyy riittävästi. Nyt pelaaja on kuitenkin vaikeuksissa osakkeeseen liittyvien pakollisten maksujen takia. Yhden pelioikeuden sisältävästä A-osakkeesta pitäisi maksaa tänä vuonna rahoitusvastiketta 990 euroa ja hoitovastiketta 750 euroa, yhteensä siis 1740 euroa. Summa tietää ongelmia, koska golfari on jo muistakin syistä rahapulassa. Isot laajennusvelat Gumböle Golf Oy:n mukaan isot vuosimaksut juontavat juurensa laajennusinvestointiin, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Petteri Ojanen kertoo, että laajentamiskuluja oli tarkoitus kuitata pois myymällä uusia osakkeita. Osakekauppa ei kuitenkaan sujunut toivotusti. Lisäksi rakentamiskulut nousivat. Lopputuloksena tästä laajennusvelat rysähtivät suuressa määrin vanhojen osakkaiden niskaan. Yhtä A-osaketta kohti velkaa on nyt noin 15 000 euroa, jos velkaa ei ole maksettu pois. Isot velat tarkoittavat isoa rahoitusvastiketta. Jotkut Gumbölen osakkaat ovat joutuneet jopa ulosottoon, kun eivät ole selvinneet pakollisista maksuista. Mitä pitäisi tehdä, jos haluaa osakkeesta eroon? – Ei siinä paljon vaihtoehtoja ole, se pitäisi yrittää myydä, sanoo puheenjohtaja Ojanen. Ja tässä tullaankin varsinaiseen ongelmaan. Kauppa ei nimittäin käy. Eräs Gumbölen osakas on yrittänyt kaupitella jättivelkaista osakettaan jo yli kolme vuotta, mutta nollatuloksella. Osaketta ei ole kukaan suostunut ottamaan vastaan edes yhden euron lahjahinnalla. Osakkeeseen liittyvät jättivelat ja isot maksut näyttävät närästävän ostajia. Taustalla vaikuttaa myös golf-osakkeiden yleinen markkinatilanne: hinnat ovat tulleet alas ryminällä ja monella muullakin kentällä osakkeesta on vaikea päästä eroon. Hinnat alas Netin myyntipalstoilla on monia esimerkkejä siitä, kuinka golf-osakkeesta ollaan valmiita luopumaan käytännössä ilmaiseksi tai jopa ostopalkkio maksamalla. Tässä golfpiste.comin tarjontaa: Golfimatran osake myynnissä kympillä. Kerigolfin osake eurolla. Nordgolfin osake hintaan euro, mutta saat 350 euroa allekirjoituspalkkiota kun otat sen! Monella kentällä jopa usean kuukauden myyntiponnistus pilkkahinnalla ei ole tuottanut tulosta. On tosin niitäkin kenttiä, joiden osakkeista pääsee helposti eroon jopa kohtuuhintaan. Golf-osakkeiden hintaromahduksen syyksi on arvuuteltu muun muassa sitä, että pelaamaan pääsee nykyään helposti ilman osakkeenomistustakin. Kurssiromahdusta on selitelty myös kenttien ylitarjonnalla ja yleisellä taloustaantumalla. Ei keinoa päästä eroon Ongelma on kuitenkin se, että osakkeeseen liittyy yleensä pakollisia maksuja, jotka pitää maksaa, pelasitpa tai et. Ja jotta maksuista pääsee eroon, pitäisi osakkeestakin päästä eroon – mutta varmaa keinoa tähän ei ole. –

 • Koomikko says:

  Lukemalla edellisen postauksen nauroin maha kippurassa hyväuskoisille hölmöille. Ovatko osakkeenomistajat tosiaan noin tyhmiä? Näköjään ovat. Onneksi Markku saa halpuuttamalla pelaamista GoGolfin kanssa osakekaupan taas virkeäksi. Itse en pelaa noilla halpiskentillä vaan tykkään maksaa vähintään 60€/ kierros, koska se on ainoa oikea tapa tukea lajiamme.

 • Tuleva perikunnan perustaja says:

  Tuleva perikuntani ei omista golfosaketta. Pidän siitä huolen.

 • Markku Ignatius says:

  Ei yllätys, että joku kaivoi tuon Gumbölen casen esimerkkinä toimialan yhdestä suurimmista haasteista – osakkeiden hintojen nollalinjasta. Sen kanssa Gumböle ei valitettavasti ole yksin. Ns. hämärämiehiä pyörii usean golfyhtiön osakkeiden ympärillä. Elämme ison murroksen aikaa, jonka kautta ratkeaa pitkässä juoksussa koko toimialan tulevaisuus olosuhteiden kannalta. Meidän strategiamme on maksaa tehdyt investoinnit omalla tavallamme, jonka osakkaat itse päättävät. Osana sitä strategiaa otamme mukaan myös osakekantaamme pohjautuen Gumbölestä kiinnostuneita kausipelioikeutettuja sekä seuraamme uusia jäseniä pelaamaan sekä Gumbölessä että viidellä muulla Uudenmaan kentällä. Toteutamme strategiaa, jonka tavoitteena on ylläpitää elävää ja aktiivista golfklubia ja tarjoamme golfia erilaisissa annoskoissa ja paketeissa, pelasi sitten vaikka joka päivä tai vain muutaman kierroksen vuodessa. Gumbölen ”prime time” green fee oli tällä kaudella tuo koominen 60 € ja voimme sillä hinnalla tarjota kierroksen ”koomikolle” myös v. 2016. Muille hinnat vahvistetaan ennen seuraavan kauden alkua. Ps. Vitsejä siedämme kyllä ja onneksi ruttoa ei sentään ole ainakaan meidän jäsenkunnassa esiintynyt. Laajemmassa mittakaavassa en tällä foorumilla halua lähteä Gumbölestä vääntämään, koska täällä siitä ei ole isompaa hyötyä. Yhteystietoni löytyvät kotisivuiltamme, jos jotakin oikeasti aihe kiinnostaa.

 • Helppoa says:

  Nimemerkille velkavankeus. Osakkeesta pääsee eroon kun ”myyt” sen jollekin laitapuolen kulkijalle muutamalla kossulla, ei muuta kun nimet papereihin. Muista varmistaa että spurgu on ”oikeustoimikelpoinen”. Myös erikoistuneita firmoja on olemassa.

 • Martti Oksanen says:

  Kyllä nyt pääomistajat ja sijoittajat ovat liikkeellä vain oma etu mielessä. Sotasuunnitelma on tehty ja harhaanjohtamalla yritetään ”myydä” idea pienosakkaille. OLKAA TARKKANA!

 • KOP on paras pankki says:

  ”Miksiköhän OP möi? Varmaan siksi, että sen toimenkuvaan ei kuulu kannattaa lokkien golfharrastusta” Olen samaa mieltä, että pienosakkaat ovat yli 30 kierrosta kaudessa pelatessaan kenttää kuormittavia lokkeja.

 • Klubituuppari says:

  Tuli vain sellainen mieleen, kun sehän tiedetään että Hirsala tekee tappiota – ja rumasti, mutta olisi ihan mielenkiintoista kuulla näiltä Peuramaan jäseniltä, että mikä ”hyvä Peuramaan taloustilanne”? (http://www.finder.fi/Golfkenttiä/Peuramaa Golf/KIRKKONUMMI/taloustiedot/333467). Nuhaan tulee joka vuosi? Tappion määräkin vielä nousee. Lisäksi käyttökate on todella, todella pieni… Valitettava fakta on se, että yksi 51-tien varrella olevista seuroista tulee menemään nurin, ellei jotain tällaista fuusiota ym. ratkaisua keksitä. Sarfvik ei mene nurin, Pickala tekee jopa voittoa jäljelle jää Hirsala ja Peuramaa. Asiakaskunnasta johtuen Hirsalasta saattaa löytyä rouvia ja herroja jotka laittaa kättä taskuun ja pitää seuran olemassa. Ja nyt, ei millään pahalla, Peuramaa on todennäköisin paikka missä viimeinen sammuttaa valot parin vuoden sisällä… Ellei jotain rohkeaa ideaa keksitä. Niin ja onhan tuo Kurk myös aika lailla siinä ja siinä että pelataanko siellä vielä 2020.

 • Klubituuppari says:

  Oho, mä heräsin ja kesäki on ohi

 • Reservin Upseeri says:

  Konkurssi ei ole mahdollinen vaihtoehto Peuramaalla. Tämän takia on luotu pakkovastikeomistaminen. Osakkeilla on maksaja hamaan tappiin saakka. Jos kulut nousevat, vastike nousee. Jos maksajat vähenevät ”hävittämisen” kautta, loput osakkaat maksavat. Loistava keksintö ja pelaaminen on aina mahdollista. Huraa, huraa, huraa!

 • Keijo K. says:

  Heti joku on tekemässä vähän hilloa, aina on joku läski valittamassa.

 • Velkavankeus says:

  Perikuntamme jäsenistä kukaan ei pelaa joten meille kelpaa kaikki ne vaihtoehdot jossa pakkovastikkeesta päästään eroon kun osake on arvoton. Emme ole ongelmamme kanssa yksin joten odotamme mielenkiinnolla minkä tarjouksen rahamiehet tekevät. Sivusta kun seuraa keskustelua niin en ihmettele yhtään miksi lajin pariin ei tule nuoria kun koko pelaaminen näyttää keskittyvän siihen että syyllistetään niitä jotka haluavat pelata ilman osakkeen omistusta ja samalla unohdetaan ne jotka syystä tai toisesta eivät haluakaan pelata vaan vuokraavat oikeuden tai vaihtavat sen lippuihin. Markkinatalous toimii ja maksettava hinta pelaamisesta on aina oikea.

 • Kapu says:

  Olet aivan pella ja kirjoitat aivan höpöjä. Peuramaa on vahvin yhtiö hankotien varressa! Katso nyt muiden yhtiöiden velkaa ja vastikkeita – olet täysi pelle! On edesvastuutonta kirjotella tollasta paskaa! Onneksi kukaan ei usko sun propagandaa! Ja mikään kenttä ei mene nurin…onhan sellä maksajia! Hirsala voi huonoiten yli 2 miljoonan velalla ja tehnyt miinusta viimeisen 3 vuoden aikana 600 000 euroa ja miinustahti vaan kasvaa!!!!

 • Porkkala says:

  Perikunnalle tiedoksi. Peuramaan osakkeesta pääsee eroon, laittakaa osake myytiin tarpeeksi halvalla, niin ei tarvitse valittaa.

 • Älkää olko niin negatiivisia says:

  Samaa mieltä Keijo K:n kanssa. Hirmu negatiivisia ihmisiä täällä. Jos konsulttiyhtiökin suosittelee yhdistymistä.

 • Klubituuppari says:

  Kuten sanoin Kapu: Olisi mukava kuulla ihan FAKTAA millä perusteella Peuramaalla on ”vahva talous”? Se etä tuntuu siltä, tai että henkilökunta on tosi kivaa, tai että sinulla on kyseisen seuran osake, ei tarkoita sitä että talous olisi vahva… Ennen kuin otat kantaa talouteen, kannattaa ottaa kirjanpidon realiteeteista selvää. Jos vastiketta pitää nostaa 100% 6 vuoden aikana, jos käyttökate ei riitä kattamaan kentänhoidon kuluja ja tappiota tulee joka vuosi, niin miten se talous on vahva? Onko siellä nyt joku pankkitili missä lepää miljoonia? Katso nyt hyvä mies sitä tulosta viimeiset kuusi vuotta… Penninlatia ei jää Peuramaan taskuun – päinvastoin. On edesvastuutonta huudella että ”talous on vahvassa kunnossa” kun asia on täysin päinvastainen. Ihan matematiikan ja kirjanpidon avulla pystyt toteamaan saman. Ja kyllä, golfyhtiö voi tehdä konkurssin. Ja kuten aiemmin sanoin: Hirsala tekee todella rumasti tappiota (tästä olen kanssasi täysin samaa mieltä). Itse en voi kuin ihmetellä miten sitä seuraa pyöritetään.

 • Rauski says:

  Mikä tahansa suuromistaja on kentän ja sen hoidon kannalta ongelmallinen varsinkin yhtiössä kun yhtiökokous päättää vastikemaksut. Heidän on esim Peuramaan kaltaisessa yhtiössä saatava vuotuinen vastike niin edulliseksi että saavat varmasti vuokrattua pelioikeudet pois, kilpailijoihin nähden, ettei tule tappiota. Tämä taas johtaa ehkäpä liialliseen niukutteen kentänhoidon oslta, toisaalta vuokralle laittaneet muut omistajat voivat olla tyytyväisiä saamaansa pieneen voittoon. Siinä on vaarana pitklää tähtäimellä, että kenttä menee niin huonoon kuntoon ettei niitä enää saa vuokrattua kuin osan ja senkin tappiolla. Ei ole olemassa tuohon mitään yksiselitteistä helppoa ratkaisua. Pakkovastike on kentän kannalta ehdottomasti parasta mitä on keksitty vaihtelevissa ilmasto-olosuhteissa.

 • Urpo Rantalainen says:

  ##Pakkovastike on kentän kannalta ehdottomasti parasta mitä on keksitty vaihtelevissa ilmasto-olosuhteissa## Rauski, olet ytimessä ja kunnioitan sinua tältä osin suuresti. Toivottavasti pienosakkaat pysyvät tiukkoina ja pistävät suurosakkaat (hämärät bisnesmiehet) kuriin ja ruotuun!

 • Innokas says:

  Kopio Forumin puolelle tekemästäni tekstistä: Noista Hirsalan ’faktoista’ hieman. Kannattaisi perehtyä faktoihin eikä laukoa omia olettamuksiaan totuuksina. Tuosta mainitsemastasi lainasta yli puolet oli osakekohtaista rahastovastikelainaa. Eli lainaa, joka on kohdistettu osakkeisiin. Kunkin osakkaan piti maksaa oma osansa tuosta lainasta pois viimeistään elokuussa 2015. Osa on maksanut jo aikaisemmin. Varsinaista lainaa osakeyhtiöllä on noin 800k. Eli laina ei ole kasvanut vaan sitä on lyhennetty vuosittain. Rahoitusteoriankin mukaan yrityksen johto aloittaa rahoitustarpeen keräämisen vieraan pääomanehtoisella rahoituksella eli lainalla. Eli mielestäni Hirsalassa on toimittu oikein ja suunnitelmallisesti. Tärkeää on se, että liiketoiminnan kassavirta on positiivinen investointienkin jälkeen. Tuo mainitsemasi tappio Hirsalassa tulee suunnitelman mukaisista poistoista. Voisitko perustella tuon väitteesi vaikeuksissaolosta? Voisitko asiaan selkeästi syvällisesti perehtyneenä myös kertoa meille mistä Peuramaan tappiot ovat peräisin? 2012 -94k, 2013 -140k ja 2014 -159k. Hirsalan kaltaista taloudenpitoa poistojen kanssa (=firma ei maksa veroja)?

 • Klubituuppari says:

  Jos katsoo Hirsalan taloustietoja (http://www.finder.fi/Golfkenttiä/Hirsala Golf Oy/JORVAS/taloustiedot/334304) on vaikea ymmärtää miten firmaa nyt suunnitellusti johdetaan hyvin? Vuodesta 2010 on liikevaihto hiukan sulanut (olkoonkin että 2013 – 2014 se vähän nousi) n. 10%. Tappio on kasvanut aika tasaisesti joka vuosi. Liikevoittoprosentti huonontunut n. 10 prosenttiyksikköä lähes vuosittain. En nyt ehkä Oy:n johtajille bonuksia yritysmaailmassa lähtisi maksamaan? Tuo viimeinen lukema kun vuoden jälkeen on se tulos, ei ”positiivinen kassavirta” kauheasti auta? Koska johonkinhan rahat menevät – vaikka sitä jostain myös tulisi? Viime kädessä fakta on se, että viimeiset neljä nuotta tappiota on kertynyt 630.000? Jossain vaiheessa, jollain tavalla nuo pitää ”kuitata” – eikö totta? Jos nyt leikitellään ”fuusioajatuksella”, niin kylmästi laskemalla yhteen ja unohtamalla mahd. synergiaedut, päällekkäisyyksien poistot ja se, että näin saavuttamiseen ei kulu yhtään ylimääräistä rahaa, niin Peura-Hirsala (?) Golf Oy olisi liikevaihdoltaan (viimeisillä luvuilla): 2,4milj., jolla saadaan tulokseksi: tappiota 440.000. Jos nyt verrataan (oikeasti) ”vahvaan” ythiöön tässä lähellä, niin Pickala Golf on kooltaan yksin suht samaa kokoa. Liikevaihtoa n. 2,6milj. ja sillä saavat aikaan voittoa 57.000 (edeltävänä vuonna 2,4milj. ja voittoa 117.000). Ja totta, Pickalakin teki tappiota 2011 ja 2012, mutta sitä ennen 2010 voittoa 356.000. Itse pitäisin tätä sellaisena ”hyvänä taloudenpitona”. Näyttää ihan ”normaalilta” osakeyhtiöltä? Voitoilla investoidaan -> seuraa tappiollinen / tappiollisia vuosia. Tosin, niin että tappiot ovat vähemmän kuin niitä edeltäneet voitot. Ja aika pian yhtiö on taas tuottamassa voittoa. Ja minua kyllä kiinnostaa kovasti Peuramaan tappiot. Niitä kun kukaan ei osaa missään selittää? Ythiö on kuitenkin jo ”vanha” ja ihan ”kasvukipuja” ei kai enää pitäisi olla? Ja tosiaan se, että käyttökate = golfyhtiöissä käytännössä rahamäärä mikä jää ylläpitoon ja kentänhoitoon / kk – on Peuramaalla liiam pieni kentän ylläpitoon.

 • kirjanpitäjä says:

  Kyllähän tilinpäätöksessä saadaan kaikki näyttämään just sellaiselle kun halutaan Kaksinkertainen kirjanpito ja yksinkertaiset tilintarkastajat on monen yhtiön toiminnan kulmakivi. Poistoilla saa jokaisen golfkentän tappiolliseksi..

 • Dcomp says:

  Hei Uuden yhtiön konkurssi varma. Ei ole mallia jossa 60-70% yhtiövastikkeissa katoaa budjetista ja löytyisi korvaava rahoitus. UUSI yhtiö kantaa riskin että vuokraa osakkeita 900-1000eur Suomen ylitarjotulle markkinalle? Kaikki 5, 10 pelioikuden ostajat ovat tappiollisia eivätkä täytä aukkoa. Peruramaan vastike ylös, jolloin vuokraaminen muuttuu kannattomaksi. Osakkeet muuttuvat, ”ei peliosakkeiksi” jotka ei maksa vastiketta. Uusi yhtiö saisi Peuramaata vuokrattua 700-850 ulos?? Hirsalassa, jo passiiviset osakkeet muuttuu ns. ei pelaavaksi osakkeiksi jotka eivät maksa yhtiövastiketta. UUsi yhtiö ei millään saa näitä vuokrattua ulos. Muut jotka ovat jo pitkään havitellut vaihtaa kenttää (20%)? Saavat ”free” option olla maksamatta vastiketta ja pelata muualla.

 • Perfect Putt says:

  Harvoin niin monet ovat niin suuressa kiitollisuudenvelassa niin harvoille

 • Maria Matkaleena says:

  Miksi SGKY ja Liitto on hiljaa tästä osakkeenomistajien ja seurojen päälle hyökkäyksestä? Tämä juttu HAISEE PAHASTI!

 • HAASTE says:

  Tyry & Co eikö olisi paikallaan tehdä juttu jossa puretaan näitä ikuisia kysymyksiä pelaamisen kustannuksista? Matkailu- ym turhaa kyllä lehtenne pursuaa mutta ei kotimaisten kenttien yhteenvetoa jonka pätevä lehtimies osaa tehdä. Laskekaa vaikka 20 kentän tilanne niin että saamme vertailevaa tietoa miten kenttää hoidetaan. Vertailkaa ainakin liikevaihto / työntekijä, käyttökate/ työntekijä jne ja tietysti vastike / osakas. Pelatun kierroksen hinnankin saa ja muuta mielenkiintoista jos on vain halua. Me pelaajina/maksajina ( myös teidän palkkanne ) haluamme tämän tiedon. Loppuu tuo alatyylinen keskustelu kun on faktaa pöydässä.

 • Muutos says:

  Peurislaisena ajattelen asiaa (ennenkuin saan tietää mistä on kyse) toisella tavalla. Mielestäni on hullua ajatella, että on olemassa vain nykyiset tavat pelata. Nehän ovat osakkeenomistus, pelioikeuden vuokraus, osakkuus jossain ja pelaaminen peliipuilla, tai sitten pelaaminen sillä ainoalla kortilla josta kentätä ovat kiinostuneet = luottokortti. Mä näen tulevaisuuden niin, että kannattaa ja pitää myydä asiakkaille sellaisia pelioikeuksia ja tapoja pelata, joita he haluavat ostaa. Niinpä tuotteistusta pitää kehittää siten, että on olemassa erilaisia tapoja pelata. Niitä voi olla vaikka millaisia, esimerkiksi, aamupäiväpelioikeus, iltaoikeus (klo 17.00 jälkeen) viikonloppupelioikeus, kuukauden pelioikeus, loma-ajan pelioikeus, viikon pelioikeus jne.jne. vaikka sun mitä. Kyse on vain siitä, että niitä kehitetään ja markkinoidaan. Tämä siksi, että läheskään kaikkia ei kiinnosta palate klubikisoja ja mitälie toureja. Riittää että saa pelata kavereiden kanssa järkevällä tavalla. Mielenkiintoista nähdä miten Vantaan uusi kenttä tuotteistetaan. Siitä tämä väistämätön muutos tulee vain kiihtymään. Samalla uumoilen suuria vaikeuksia Vihtiin ja muutamaan muuhun paikkaan, jotka aiemmin ovat tehneet toisella tavalla (syy sijainti)

 • Dcomp says:

  Tämä ei tule ikinä taloudellisesti onnistumaan? Tässä ylitarjonnan tilassa, saada enemmän vastiketta kuin nykyinen kuluihin perustuva Osakevastike? Vielä muka osinkoa jaettavissa kun 30-40% vastikkeista maksamatta? Lindroos teki aivan vastaavan yrityksen maaomistajille asemakaavasta Långvik, kertomalla 75% on jo hyväksynyt. Kun kokous pidettiin, 99,7% esitys hylättiin. ?? Tämä haisee niin pahasti hänen oman omistuksen ja Peuramaan maan kaavoittamisesta muuhun käyttöön

 • Maatmuuhunkäyttöön says:

  1. Peuramaalle yritettiin ensin vastikkeenpoistoa. Ei onnistunut nykyisellä yhtiöjärjestyksellä. 2. Nyt yritetään muuttaa yhtiöjärjestys fuusion avulla. 3. Vastikkeenpoiston jälkeen kurjistetaan olosuhteet, ostetaan pienomistajat pois ja lopetetaan golfinpeluu mahdollisesti kokonaan. 4. Liikemiehet ovat saaneet satoja hehtaareita arvokasta maata pilkkahintaan.

 • Heikki - Peuramaalla vuokralla 5 kautta says:

  Jos nykyisellä vuokrapelioikeuden hinnalla noin 500-600 € / v. sais pelata myös Hirsalassa, niin mikäpä siinä ! Mutta, jos ja kun ko. hinta nousee tonniin niin – bye bye – Peuramaa ! Sitten siirrytään muualle , voi nuo 50% osakkeenomistajista, jotka vuokraa pois osakkeensa, sitten ihmetellä ens kaudella mihin vuolrapelioikeus- markkina hyytyi !