11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Barack Obaman lomakenttä on luomukenttä

Vasuri Barack Obama ehtii harvoin kentälle, mutta lomalla maistuu luomugolf.

Apilat raffeissa ovat raivostuttavia. Pallot hukkuvat sitkeään ja syvään hevosten herkkuun, puna-apilaan. Apila ei ole varsinainen rikkaruoho, mutta monet golfkierrokset se on pilannut.

Monien amerikkalaisten, kuten presidentti Barack Obaman, suosimalla lomasaarella Martha’s Vineyardilla olevalla Vineyard Golf Clubilla rikkaruohot eivät ole punainen vaate. Vineyard Golf Club on nimittäin luomukenttä. Obama pelasi kentällä kahdesti viime vuonna. Tämänvuotisesta lomavisiitistä ei ole vielä tietoa.
New York Timesin mukaan Vineyard on Yhdysvaltain ainut luomukenttä. Kahdeksanvuotiaalla kentällä ei käytetä synteettisiä ravinteita, myrkkyjä tai muita kemiallisia aineita.
Lunnonmukaisen golfkentänhoidon testinä toimineella kentällä rikkaruohoja on hävitetty kiehuvalla vedellä, hometta on poistettu saippualla (ilmeisesti luomusaippualla) ja tuholaisia on torjuttu madoilla.
Kentän henkilöstökustannukset ovat tavallista kenttää korkeammat. Säästöjä syntyy, kun lannotteisiin tai myrkkyihin ei tarvitse käyttää rahaa. Isompaa henkilöstöä tarvitaan muun muassa aamuisin, kun vajaan 30 hehtaarin kenttäala käydään läpi ”piiskalla”, jolla aamukaste pyyhitään ruohonkorsilta. Näin estetään homeen kasvu. Henkilökuntaa tarvittiin myös, kun hyönteisiä myrkyttömältä kentältä metsästäneet pesukarhut ja haisunäädät piti pyydystää yksitellen ja siirtää muualle.
Kuten luomuruoka, on luomugolfkin melkoisen kallista. Yksityisen kentän jäsenyys maksaa 350 000 dollaria ja vuosimaksu on 12 000 dollaria. Tosin Martha’s Vineyardin 125 kiintiöjäsentä pääsevät pelaamaan 725 dollarin vuosimaksulla. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje