Aihe: Lahden Golf Oy ostaa Cooken? - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Lahden Golf Oy ostaa Cooken?

Etusivu Foorumit Yleistä Lahden Golf Oy ostaa Cooken?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 128)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1326897 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Lahden Golf Oy on tehnyt ehdollisen tarjouksen Vierumäen Cooken kentästä ja se on kaiketi hyväksytty. Lahden seudulle muodostumassa hieno combo. Alkaako tästä Lahden Golfin nousu Suomen kärkikentiksi??
  Kaksi hienoa kenttää lyhyen välimatkan päässä toisistaan.
  MITÄ ajatuksia tämä herättää muissa?

  #1326898 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Riippuu siitä miten tuotteistavat combon. Ei tuo kauppa vielä nosta mitään minnekään. Omaa paremman ostivat sitten. Seurataan katseella.

  #1326926 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  @rainer2 mikä se toinen viittamasi hieno kenttä on?

  #1326927 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mikään ei kaiketi muutu välittömästi: edelleen 2 kenttää 20 min etäisyydellä toisistaan. Tuskin Lahden Golfin pelaajat pääsevät noin vain ilmeiseksi Cookelle pelaamaan – sillä ei rahoiteta Cooken ylläpitoa. Eli olennaista lienee se, minkälaisia pelimahdollisuuksia pystytään kehittämään ja keksitäänkö jotain sellaista, mitä ei yhteistyösopimuksella olisi mahdollista. Jos Lahden Golf on ollut ruuhkainen, niin Vierumäen molemmat kentät sitäkin enemmän. En tiedä miten tuo järjestely tuo lisää pelimahdollisuuksia Lahden Golfin osakkaille, kun Cooke on muutoinkin täynnä.

  Vierumäen kummallisuus on mielestäni aina ollut kaksi eri kenttää, joilla eri omistajat. Tämä ei sitä tilannetta muuta miksikään ja olisi luonnollista, jos Cooke olisi yhdistynyt Classicin kanssa – ehkä se on seuraava vaihe.

  #1326928 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Klubituupparille vastaus: Mestarin lisäksi Cooke. Cooke on Suomen parhaimmistoa. Käy myös pelaamassa Mestari kenttä.

  LG:n pelaajan tulevat kaiketi saamaan saavat etua green feen osalta ja osakemerkinnässä.

  #1326943 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pelkästään hyvä juttu jos/kun Lahden kaikki osakkaat hyväksyvät investoinnin.
  – ja lisäksi jos Lahden yhtiöltä löytyy vapaata pääomaa sijoitettavaksi Cook’een

  Sellainen ei kuulosta kovin hyvältä että Lahden osakkaat (tai esim. vähemmistö osakkaista) sidottaisiin uuteen velkaan (velkavastikkeisiin uuden kentän hankinnan ja ylläppidon vuoksi) ei välttämättä ole hyvä asia.
  – tuskinpa kaikki LG:n osakkaat edes haluavat pelata Cooke’lla ja/tai osallistua sen kustannuksiin.

  Sekin särähtää hieman kun puhutaan alennuksista GF-hintoihin ja halvemmasta pääomamerkinnästä…samalla kun oletetaan että saadaan edullisesti laadukkaat faciliteetit.
  – kentän hankinta ja sen pitäminen laadukkaana vaatii aina riittävästi taloudellista panostusta.
  – kahden kentän osakkuus edellyttää sitoutumista kahden kentän kustannusten kattamiseen.

  Se että LG:n tai minkä tahansa kentän osakkaat ostavat itselleen osakkeen Cook’sta on kaikin puolin ok.
  – jos Cooke saa vaikkapa 800 uutta hoitovastikkeita maksavaa osakasta niin se on varmasti hyvä vaihtoehdto mm. lahtelaisille harrastajille.
  – tuollaisella osakasmäärällä velattoman kentän hoito ja ylläpito onnistuu kohtuullisella kausimaksulla.

  Mielenkiintoista nähdä mikä tulee Cooken velattoman osakkeen hinnaksi ja kuinka paljon osakkeita saadaan myytyä pelaajille?
  – toki silläkin on merkityksensä mitä yhtiöjärjestyksessä sanotaan velvoitteista, vastuista ja osakkaan oikeuksista.
  – kannattaa kopsata ne tänne niin osataan kyllä kertoa mihin potentiaalisen osakkeen ostajan kannattaa kiinnittää huomiota.

  #1326946 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Klubituuppariile vastaus: Mestarin lisäksi Cooke. Cooke on Suomen parhaimmistoa.

  Niin on. Mestari puolestaan ei ole. Peruskenttä ja sellaisena hyvä. Nuo kaksi kuitenkin ovat pikkaisen eri sarjan kenttiä.

  #1326948 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ihan hyvä pointti, että kun Forumilla on yksimielisesti hehkutettu, että golfosakkeen ostaminen on järjetön ajatus, kun gf:llä tai vuokraamalla pääsee paljon helpommalla.

  Kun Lahden Golf (lue: LG:n osakkaat) ostavat kasapäin 20 km päässä olevan kentän osakkeita, se onkin aivan loistava mahdollisuus ja molemmat kentät kukoistavat tämän jälkeen. Onko realistista toivoa, että LG:n osakkeenomistajat massoittain hankkivat Cooken osakkeita (varsinkin kun hintapyynnöt pörssssä ovat 0 € niin hyvätkään %-alennukset eivät kauheasti piristä).

  Mutta toivotaan parasta ja ensi vuonna golfbuumi jatkuu entistä kiivaampana

  #1326955 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Toivottavasti Lahden golf voi tuoda Vierumäkeen ammattimaista johtamista.

  Cooken kenttä pärjäisi pelkillä GF-lipuilla (sarja GF:llä), jos hinnat asetetaan järkevästi.

  #1326958 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Suurella mielenkiinnolla täällä Lahden seudulla odotetaan mitä uusia mahdollisuuksia kyseinen kauppa voisi tuoda mukanaan.
  Itse olen pelannut golfia vasta muutamia vuosia ja kovin mielelläni näkisin markkinoilla esim. sellaisen pelipakettituotteen, jossa vuosittaiseen pelioikeusmaksuun/vastikkeeseen liitettävällä kohtuullisella lisämaksulla voisi pelata rajattomasti tietyillä lähialueen kentillä; esim. Lahden seudulla Asikkalan Kanavagolfissa, Hollolan Messilässä, Lahden Mestarilla ja Kisällillä, sekä Vierumäen Cookella ja Classicilla. Olen pelikavereiden kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta siinä ymmärryksessä, että en ole tämän toiveeni kanssa yksin.
  Toki positiivisena asiana on todettava, että pienimuotoisesti harjoitettuna tähän on jo osakkeen omistajalla mahdollisuus nytkin, mutta ainoastaan rajoitetuilla ehdoilla ja pelimahdollisuuksilla. Pienetkin yhteiset askeleet vievät asiaa eteenpäin, hyvä niin!

  Meitä uuden sukupolven golfareita (ja varmasti osaa kokeneempiakin pallonlyöjiä) kiinnostaa kovasti hakea kohtuullisella lisäkustannuksella hienoja kokemuksia ja elämyksiä muualtakin kuin pelata säännöllisesti päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen sitä omaa rakasta kotikenttäämme.
  Sellaisen mielikuvan olen valitettavasti saanut, että eri golfyhteisöt ovat omissa kehitysponnisteluissaan pääosin ennemminkin mustasukkaisesti linnoittautuneet omiin poteroihinsa, kuin ennakkoluulottomasti etsineet yhteistuumin uusia tuotteita markkinoitavaksi niin nykyisille kuin uusille potentiaalisille harrastajille koko golfbisnestä kasvattamaan ja edistämään.
  Todettakoon, että en ole minkään golfyhteisön sisäpiirissä sen päättävissä elimissä ja olen vain mielissäni jos saamani nihkeä yhteistyömielikuva ei arkitodellisuudessa vastaakaan todellisuutta!?

  Toivottavasti tämä kauppa omalta osaltaan avaisi toteutuessaan myös uusia yhteistyökuvioita koko seutukunnan golfyhteisöille ja vaikkapa esimerkkinä valtakunnallisestikin sen sijaan, että kilpailtaisiin vain entistä pontevammin sitä naapuriseuraa vastaan.
  Aiempaan kommenttiketjuun vielä sen verran tarkennusta omiin kokemuksiini pohjaten, että Lahden Mestarilla kentän käyttöaste oli tosiaankin kova koko kesän. Sen sijaan Vierumäen golfresortin molempien kenttien yhtenä ongelmana on ollut koko olemassaolon aikana se, että viikonloppuisin ja kiihkeimmällä loma-ajalla, etenkin primetime-aikaan, varauksia tulee kyllä kiitettävästi, mutta ihan koko kesälle ja viikon hiljaisemmille ajoille ei pelaajia ole toivotusti riittänyt.
  Tämä lienee sijaintinsa ja väestöpohjansa johdosta niitä Vierumäen molempien kenttien suurimpia haasteita jatkossakin oli omistajatausta tulevaisuudessa sitten mikä tahansa.
  Positiivisia ja yhteistyöhakuisia Uuden Vuoden toivotuksia kaikille Suomen golfyhteisöille!

  #1326962 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Spurs56: Meitä uuden sukupolven golfareita (ja varmasti osaa kokeneempiakin pallonlyöjiä) kiinnostaa kovasti hakea kohtuullisella lisäkustannuksella hienoja kokemuksia ja elämyksiä muualtakin kuin pelata säännöllisesti päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen sitä omaa rakasta kotikenttäämme.

  Tämä on juuri sellaista golf-palvelua mihin pitää pyrkiä. Toki meillä useimmilla on se oma tuttu kotikenttä joka on valikoitunut jokaisen omista mieltymyksistä johtuen. Esimerkiksi hyvän sijaintinsa, tuttujen pelikavereiden, helposti saatavien lähtöaikojen, kustannusten jne. perusteella.
  – silti suurin osa haluaa vierailla enemmän ja vähemmän myös muilla kentillä.

  Yksi hyvä vaihtoehto on ollut SGKY:n kultakortti joka tarjoaa Suomessa ehkä parhaan (ja varmasti myös edullisen) vaihtoehdon jos siihen löytyy mahdollisuus kotikentän osakkuuden ohella.

  Itse olen jonkin verran verkostoitunut eri kentillä osakkeita omistavien ystävien kautta mikä antaa myös mahdollisuuksia varsin edullisiin vastavuoroisiin vierailuihin.
  – yleisesti ottaen osakkuus/osakkaana pelaaminen tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia parhaisiin peliaikoihin sekä edullisiin kustannuksiin.
  – tämä johtunee varmastikin siitä että meillä Suomessa suurin osa kentistä (varsinkin ne parhaat) on rakennettu ensisijaisesti osakkaiden ja heidän lähipiirinsä sekä osakkaan vieraiden käyttöön.
  – lisäksi joissain tapauksissa parhaat prime-time ajat ovat pelkästään osakkaiden varattavissa.

  Mutta, mikä sitten on kohtuullinen hinta golf-harrastukselle. Siihenkin löytyy varmasti monia mielipiteitä.
  – mielestäni Suomessa tulisi hyväksyä se että meillä pohjolassa on lähtökohtaisesti mahdollista harrastaa (laadukkaasti) vain 5-6 kukautta vuodessa. Siis, käytännössä touko-syyskuun välisenä aikana.
  – siksi voinee pitää luonnollisena että meillä harrastaminen on (ehkä tuplasti) kalliimpaa kuin ns. lämpimissä maissa.
  – toisaalta en usko että Suomessa kentän hoito ja ylläpito voisi olla halvempaa kuin etelässä.

  Itse pidän kohtuullisena (jopa kansainvälisesti verrattuna) jos/kun itse kenttään kohdistuva kustannus jää alle 50 €/kierros/kausi.
  – eli 40 kierrosta saisi maksaa enintään n. 2000,-/kausi (em. kustannus voisi kattaa hoitovastikkeet jopa 2-3 kentälle)
  – toki lisäksi tulee lisäksi erilaisia oheis-, matka- ja välinekuluja jne.
  – jos pelaa enemmän niin luonnollisesti kierroskohtainen kustannus halpenee.
  – verrattuna gf-pelaamiseen aktiivisesti harrastava osakas pelaa 50% edullisemmin (=puoleen hintaan).

  En tiedä mitä maksaa hoitovastike/osake Lahden mestarikentällä (ehkä 800-900 €/kausi)
  – ei liene syytä olettaa että Cooke:n kausivastike olisi juurikaan tuota halvempi.
  – varsinkin jos ajatellaan että kentänhoidon tulisi olla jopa parempaa kuin Mestarilla.

  Sanoisin että jos Cooke:n pelioikeuden (=vastikkeet yhteensä) saa alle 1000€/kausi niin Lahdessa asuva voisi ehkä harkita osakkeen hankintaa.
  – toki riippuu siitäkin mitä itse osake maksaa..hankintahinta on hyvä diskontata jollakin aikavälillä (esim. 20 vuotta?)
  – toisaalta ainakin itse välttelisin sitoutumista pitkäaikaisiin yhtiövelkoihin

  Vertailun vuoksi voisi todeta että pääkaupunkiseudulta löytyy useita varsin laadukkaita ja vakavaraisia 2-kentän golfyhtiöitä joissa kausivastikkeet ovat kahden puolen 1000€/kausi. Se tarjoaa jo erittäin edullisen mahdollisuuden golfharrastukselle.
  – näissä osakkeen varsinainen hankintahinta vaihtelee luokkaa 2.000-20.000 välillä..

  Mutta, mikä on edullista ja toisaalta laadukasta..nämä ovat monellakin tavalla suhteellisia käsitteitä.
  – eikä tämä koske pelkästään golfharrastusta.

  #1326966 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tämähän voisi toimia myös niin että Lahden Golfin osakkaat saavat vastiketta vastaan vapaan pelioikeuden myös Cookelle, ja lisäksi yhtiö myy erilaisia pelioikeustuotteita kolmelle kentälleen. Tällöin osakkeeseen perustuva pelioikeus olisi houkutteleva, koska näitä olisi tarjolla vain nykyinen määrä + nykyiset Cooken osakkaat joita lienee noin 100?

  #1326977 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ehkä ei kannata pidättää hengitystä kohtuuhintaista yhteistuotetta Lahden seudulle odotellessa. Itse jos siellä asuisin vuokraisin/ostaisin pelioikeuden Vierumäeltä ja ostaisin nipun edullisia pelilippuja Messilään. Mestarin jättäisin suosiolla väliin, eipä sinne edullisesti oikein pääsekkään. Ei mikään suosikki muutenkaan. Kanavaankaan ei saa enää lippuja, muutama kerta kesässä riittää tuttujen kanssa.

  – siksi voinee pitää luonnollisena että meillä harrastaminen on (ehkä tuplasti) kalliimpaa kuin ns. lämpimissä maissa.

  Tämä ei aukea mulle mitenkään. Toisaalta ei Espanjan/Portugalin pelioikeudet mitenkään edullisia ole ainakaan turistille. Paikallisista en tiedä.

  #1326978 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Möllikkä: Tämä ei aukea mulle mitenkään. Toisaalta ei Espanjan/Portugalin pelioikeudet mitenkään edullisia ole ainakaan turistille. Paikallisista en tiedä.

  Käytännön tasolla tilanne varmaan vaihtelee..mutta ympäri vuoden kestävä pelikausi tarjoaa ainakin teoriassa mahdollisuuden myydä enemmän pelikierroksia/kausi. Kustannusten pysyessä kuitenkin suurin piirtein samana.
  – näin kentän hoito-, ym. kustannukset tulisi katettua edullisemmalla GF:llä/kierros.

  Etelän maissa kausi kestää ympäri vuoden.. Meillä puolestaan on luukut kiinni 6-7 kuukautta vuodesta.
  – periaatteessa kenttäyhtiö saa GF-tuloja vain silloin kun myydään kierroksia.

  Toki Suomen tilannetta tasottaa se että meillä suuri osa kentistä on pelaajien itsensä omistamia osakeyhtiöitä.
  – hoitovastike maksetaan kausikohtaisesti ja se kattaa tietysti suurimman osan koko vuoden kustannuksista.
  – siis niillä kentillä joilla vastikkeita maksavia osakkaita on esim. 800-1000/18-reikää.
  – toki tällaisella osakasmäärällä kentän kapasiteetti täyttyy varsinkin parhaina peliaikoina
  – samalla kenttäyhtiö voi hinnoitella vieraspelaajien gf:n sopivalle tasolle.

  Mutta niillä kentillä joiden talous perustuu gf-myyntiin tilanne on lyhyen pelikauden vuoksi haastavampi.
  – kesän aikana pitää kerätä tuotot joilla päästään myös talven ylitse.
  – eräissä tapauksissa jopa niinkin että osakkaat ikäänkuin joutuvat maksumiehiksi ja kustantavat osan gf-pelaamisesta.

  #1326979 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ehkä talvella kulutkin on aika pienet, kenttä on lumen alla eikä hoitoa tarvitse. Kausihenkilökunta on pois ja lomiakin pidetään.

  Suomen kentillä osakkaat pelaa ja pyritään nollatulokseen. Etelän mailla usein perhe omistaa kenttiä ja pyrkii tekemään maksimitulosta. Hinnoittelu ei tosiaan perustu siihen että saadaan omat pois. Joten vertailu ei oikein toimi mun mielestä.

  Joku idea tuossa ostossa on, varmaan selviää kesään mennessä. Takkulassa taitaa olla pitkä vuokrasopimus. Ehkä siitä ei hankkiuduta eroon.

  #1326980 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mutta, mikä sitten on kohtuullinen hinta golf-harrastukselle. Siihenkin löytyy varmasti monia mielipiteitä.
  – mielestäni Suomessa tulisi hyväksyä se että meillä pohjolassa on lähtökohtaisesti mahdollista harrastaa (laadukkaasti) vain 5-6 kukautta vuodessa. Siis, käytännössä touko-syyskuun välisenä aikana.
  – siksi voinee pitää luonnollisena että meillä harrastaminen on (ehkä tuplasti) kalliimpaa kuin ns. lämpimissä maissa.
  – toisaalta en usko että Suomessa kentän hoito ja ylläpito voisi olla halvempaa kuin etelässä.

  Aika monta mutua tai trumpismia taisi sisältyä tuohon tajunnanvirtaan:
  – Suomessa voi pelata yleensä vain reilu puoli vuotta, mutta toisaalta kesäaikaan myös työpäivän jälkeen tai ennen, joten golfiin käytettävissä olevat tunnit ovat varmaan samaa tasoa kuin etelämpänä. Lisäksi on hyvä muistaa, että myös kesän kuumuus estää monissa maissa golfin peluun – esim toissa kesänä Välimeren maissa oli pitkin kesää lähes 40 astetta auringossa
  – kulut eivät varmaankaan ole samat, koska meillä kesäaikaan henkilökuntaa on 2-4 kertaisesti (ravintola mukaanlukien varmaan 5-6 kertaisesti) verrattuna talviaikaan ja lisäksi vakituiset pitävät lomia golfkauden ulkopuolella. Jos kenttää hoidetaan ja pidetään auki ympäri vuoden, kulut ovat varmuudella suuremmat
  – tulot voivat pidemmän pelikauden johdosta olla gf-myynnistä johtuen suuremmat, mutta miten se vaikuttaa kausipelioikeuteen on aika monimutkainen yhtälö – en lähtisi gloffaren tavoin noin suoraviivaiseen arvaukseen

  #1326984 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Cooken kenttä on lomailijoiden/loma-asukkaiden. Jos liittyy kultakortti, niin häviää merkittävä osa tuloissa tai sitten rajoituksia yleisille loma-ajoille.
  Viikko, viikonloppupaketit olisivat kentälle tuottoisempia, kuten etelässä.
  Kentän kuormitus olisi myös vähäisempi, joten kierrosajat pysyisivät lähempänä nejää tuntia kuin viittä.

  Jos kentän ruoho olisi parempi, niin kenttä olisi Suomen parhammistoa.

  Jos kentästä tulee Lahden golfin maalaiskenttä (esim. 150 euron lisäpanostuksella normaaliin pelioikeuteen), niin kentälle voi rakentaa lisää loma-asuntoja muutaman vuoden päästä.

  Cooken kehityksen esteenä on ollut ex-urheilutähdet, jotka ovat johtaneet Vierumäkeä hyvin erikoisesti.

  #1326987 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Cooken liikevaihto on ollut noin 700k ja sillä on juurijuuri katettu juoksevat kulut (= käyttökate niukasti plussalla 2019).

  Yrityskaupassa tulisi olla synergiaa, jotta 1+1>2… siis taloudellisesti tai laadullisesti. Jos yhtiöt/kentät toimivat paremmin erikseen, ei yrityskaupassa ole mitään järkeä.

  Cooke on tehostanut kustannuksiaan edellisvuosina, jolloin käyttökate on saatu plussalle. Kun juoksevat kulut ovat olleet 650k, on vaikea keksiä, mistä voisi enää tiristää. Ottaen huomioon Vierumäen 2 kenttäyhtiötä, varmaan konepuolella yms on tehty mitä tehtävissä on.

  Jäljelle jää siis mahdollisuus kaupan myötä tulojen kasvattaminen. Kenttä on kuitenkin pelikauden aika täynnä, joten gf-tulojen kasvattaminen voi olla vaikeaa muuten kuin gf-hinnan nostaminen. Jos Lahden Golfin tavoitteena on tarjota omille osakkaille ale-hintaista pelaamista ja toisaalta kulut pitäisi kattaa, tarkoittaa se väistämättä täyden kentän tilanteessa hintojen korotuksia muille. Toisin sanoen Vierumäen loma-asukkaat tai satunnaiset vieraat joutuvat maksamaan pelaamisestaan aikaisempaa enemmän tai vastikkeet nousevat yleisesti (jolloin LG voi tarjota alennuksia omalle porukalle).

  Tässä noin yleisellä tasolla arvauksia. Varmaan joku paremmin perillä oleva ”sisäpiiriläinen” tietää todelliset syyt kaupalle ja sen perustelut. Kuulolla ollaan.

  #1327007 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Putti-Possu: Jos Lahden Golfin tavoitteena on tarjota omille osakkaille ale-hintaista pelaamista ja toisaalta kulut pitäisi kattaa, tarkoittaa se väistämättä täyden kentän tilanteessa hintojen korotuksia muille.

  Olen samaa mieltä Putti-Possun kanssa.

  Lisään vielä sen etten usko Cooke-kentän tipahtavan, kuin taivaasta, ilmaiseksi Lahden Golf Oy:lle.
  – vaikka itse kenttäinfralle ei laskisi euroakaan niin kyllä siihen joutuu jnkun euron investoimaan ns. ”riihikuivaa”..
  – jo pelkästään vajaan sadan hehtaarin maa-alue (kentän ohella erinomaista tonttimaata) huippuluokan urheilu-/virkistysmahdollisuuksien läheisyydessä on arvokas kokonaisuus.
  – toki joku ystävällinen sielu voi sen lahjoittaa Lahden Golf Oy:n osakkaille, mutta jää nähtäväksi käykö näin onnellisesti?

  Jos tuollaista aluetta lähtisi oikein rahalla ostamaan niin puhuttaneen varmasti usemman miljoonan arvoisesta kokonaisuudesta.
  – joku kiinteistökauppias voisi tehdä paremman arvion?
  – onhan siinä lähellä hyviä vertailukohteita, chaletteja ja huviloita vaikka kuinka paljon.
  – asiaa helpottaisi kovasti jos alueelle, siis kentän ympärille, saisi kaavoittaa vaikka 100 kpl chalet-tontteja
  hintaan á 100 k€/tontti.

  Vaikka olettaisimme että noin 800 osakasta haluaisi sitoutua ko. kentän (ja maa-alueen) hankintaan voisi karkeasti arvioida että kyseessä olisi n. 10.000 €/osake suuruinen investointi (siis 8 miljoonaa yhteensä).Tai jotain tuohon suuntaan.
  – ehkä se kelpaisi Vierumäen konkurssiperälle.

  #1327023 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuka näistä tietää.. jos tietää niin ei kerro. Mistä Lahden Golfilla on rahaa investointiin. Velkaako ottaa, osakkaat varmaan tykkää sitten. Pakko kai niiden on jotain etua saada.

  Bensa miljardööri rakentaa Vierumäelle uuden hotellin vaikka entinen on tyhjä kun ei kauppa käynyt. Joku idea siinäkin on.

  #1327038 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Möllikkä: Mistä Lahden Golfilla on rahaa investointiin. Velkaako ottaa, osakkaat varmaan tykkää sitten. Pakko kai niiden on jotain etua saada.

  Niin, mistä sitä rahaa riittää golfyhtiöllä?

  Voisin kertoa useampiakin esimerkkejä kuinka hyvät kauppamiehet (lue grynderit) ovat saaneet parikolmesataa aktiivista golfharrastajaa innostumaan omasta kenttähankkeestaan.
  – ja heti kun on saatu esim. 300 osaketta (esim. 300 x 10.000 € = 3 miljoonaa €) myytyä, sama grynderi on juossut pankkiin tekemään lisävelkaa toiset 3 miljoonaa..

  Arvatkaapa huviksenne ketkä ovat joutuneet maksumiehiksi ko. uuden lainam psalta?
  – vastaus löytyy ko. OY:n yhtiöjärjestyksestä. Siinä määritellään päätöksenteossa tarvittavat osakesarjojen äänimäärät, osakesarjoihin liittyvät velvollisuudet, vastuut jne.
  – tottakai grynderi on kertonut huolestuneille osakkaille että uuden velan maksajiksi löytyy ja tulee uusia osakkeenostajia. Mutta, niinkin ikävästi on eräissä projekteissa käynyt ettei uusia osakkeenostajia olekaan löytynyt/saatu.
  – siis, kysyn vaan kuka/ketkä avat siinä tilanteessa joutuneet ko. lainan lyhentäjiksi?

  Sellaistakin on sattunut että (äänivaltaisen osakesarjan omistajat = grynderit) on ryhdytty laajentamaan golfyhtiön liiketoimintaa ottamalla tutusta pankista lisävelkaa jo entisestäänkin suurimmaksi osaksi velalla rakennetun kentän osakkaiden maksettavaksi.
  – lisävelalla grynderit päättivät (juuri niiden äänivaltaisten osakkeiden päätöksellä) rakentaa chaletteja ja huoneistoja golfvieraille vuokrattavaksi ja osin myytäväksikin.
  – pelaavien osakkeenomistajien harmiksi kyseinen liiketoiminta eriytettiin kuitenkin toiselle yhtiölle..käytännössä vain lainojen maksu jäi osakkaiden hoidettavaksi..tavoiteltuja (vai olikohan edes tavoiteltu?) tuottoja ei riittänytkään palautumaan investoinnin tehneelle golfyhtiölle.

  En viitsi kertoa tarkemmin mitkä yhtiöt tai ”liikemiehet” ovat olleet em. esimerkkien taustoilla. Enkä edes tunne kaikkia tapauksia ja niiden yksityiskohtia jne. Ovat lisäksi toisenkäden tietoa, osakkeita omistaneilta ystäviltä kuultua. Toki näihin liittyy kaikenlaista muutakin. En usko että kaikki osakkaat olivat tyytyväisiä mm. Hill Siden konkurssin tapahtumista..
  – mutta en missään tapauksessa väitä enkä edes vihjaile että Cooke’en liittyvissä hankkeessa olisi kysymys tällaisesta..

  Toivottavasti kaikki uudet kenttähankkeet sekä liiketoiminnat etenee mahdollisimman avoimesti ja muutenkin mallikkaasti.
  – sanoisin että sellaista toivoo jatkossa koko golftoimiala.
  – varsinkin kun harrastajamäärät ovat kasvussa ja jatkossa tarvitaan uusia hankkeita.

  Toisekseen Cooken ja Vierumäen tilanteen järjestelyt kiinnostaa laajempaakin asiaskuntaa kuin Lahden Golf Oy:n osakkaita. Kenttien sijainti on hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lisäksi alueella on paljon muutakin kiinnostavaa harrastusmahdollsuutta.

  Ei pärjää Cooke eikä mikään muukaan kenttä Suomessa pelkillä gf-tuloilla. Se nyt vaan ei ole mahdollista, esimerkkejä on vaikka kuinka. Lisää tulossa.

  KL1

  Ei pärjää Cooke eikä mikään muukaan kenttä Suomessa pelkillä gf-tuloilla. Se nyt vaan ei ole mahdollista, esimerkkejä on vaikka kuinka. Lisää tulossa.

  Mistä ja milloin?

  Mitä Lahden Golf päätti eilen yhtiökokouksessaan aiheesta?

  Hallituksen esitys (osakkeiden osto ja rahoitus) hyväksyttiin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 128)
Vastaa aiheeseen: Lahden Golf Oy ostaa Cooken?

Etusivu Foorumit Yleistä Lahden Golf Oy ostaa Cooken?