23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Tigerin takinkääntö hämmentää

Tiger Woods on tottunut kulkemaan omia polkujaan, pitämään salamyhkäisyyden verhoa mediaan ja golfia seuraavaan suureen yleisöön.

Woods ilmoitti loppukesästä palaavansa kisakentille nimeten tulevan viikonlopun The Safeway Openin, Turkish Airlines Openin sekä oman Hero Challengensa  ensimmäisiksi näyttämöiksi ”sikäli mikäli valmistelut etenevät suunnitellusti.”

Projekti näytti etenevän kohden comebackia Woodsin vahvistettua perjantaina osanottonsa torstaina käynnistyvään Safeway Openiin. Woodsin kanssa pelannut Jesper Parnevik vakuutti Woodsin olevan ”samassa lyönnissä” kuin vuosituhannen taitteessa.

Ilmoitus vetäytymisestä tuli kuitenkin maanantaina. Perusteluksi Woods antoi sen, että ei vielä kokenut olevansa valmis kisaamaan maailman parhaiden kanssa. Selän ja fysiikan puolelta hän ilmoitti kaiken olevan ok, siis vähintään samalla tasolla kuin perjantaina, jolloin vahvistus osanotosta annettiin.

Tigerin meriselitys on kilpailuun ilmoittautuneelle ja sen markkinoinnin kasvoina toimineelle pelaajalle kovin erikoinen, lähes ainutlaatuinen, jopa itsekäs.

Woodsin henkiystävä Notah Begay III myönsi julkisesti hämmästyneensä Tigerin takinkäännöstä. Hänen käsityksensä syistä avaa hieman ikkunaa siihen osaseen pelistä, jonka asiantuntijatkin uskovat olevan Woodsin korvien välissä jarruna.

”…Luulen, että ongelma on ”feel-lyönneissä. Niihin täytyy olla hyvä tatsi, eikä Tigerilla välttämättä ole ollut riittävästi aikaa valmistaa pelinsä tätä osa-aluetta”, Begay III avautui medialle viitaten keskusteluihinsa Woodsin kanssa.

Selitys on järkeenkäypä, silti Woodsin paniikki kisaviikon maanantaina on merkillistä ja valitettavaa.

Woodsin jipsi chipeissä nousi seinäksi eteen hänen peleissään useaan otteeseen vuosina 2014-2015.

Tigerin entisen valmentajan Hank Haneyn erittäin mielenkiintoinen artikkeli Tigerin jipsistä löytyy täältä.

Jipsi eri muodoissaan on hidastanut tai kaatanut monia legendoja etenkin lähipelin osalta. Ben Hogan, Bernhard Langer, Johnny Miller ja Seve Ballesteros ovat tästä tunnetuimpia esimerkkejä. Vaikka Woods on kyennyt jipsin iskiessä päälle kentällä hillitsemään itsensä, tunnekuohu sisällä on ollut valtava, eikä hän luonnollisesti halua ensiesiintymisessään kokea näitä skokeeraavia tuntemuksia.

Jos harjoituksissa orastava jipsi on syynä Tigerin äkkijarrutukseen, on ennusteen antaminen menestyksekkäälle paluulle entistäkin vaikeampaa.

Vai oliko Safeway Openiin ja Turkin kisaan ilmoittautuminen osittain markkinointikikka Tigerin omaan Hero Challengeen liittyen, jossa pelaaminen jäi annettujen tietojen valossa voimaan?

Woodsin poisjäänti aiheutti valtavan pettymyksen USA:ssa, paikalle häntä varten saapunut media ja suuri yleisö kokevat olevansa ainakin osittain sumutuksen tai itsekkyyden uhreja.

Ja me muut lajia seuraavat pettyneitä, sillä Tiger Woodsin paluu kisakentille on edelleen toteutuessaan melkoinen tapahtuma.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)