20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Sytytkö golfkilpailuista?

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Innostuin viime kesänä kilpailemaan golfissa, kun rohkenin kokeilemaan, vaikka laji oli minulle vielä suhteellisen uusi. Golfissa kun voi kilpailla minkä tasoisena vain.

Aloitin naisille suunnatusta rennosta 9-reiän kisasta. Jännitti todella kovasti, enkä olisi varmasti osallistunut ilman yllytystä. Näin jälkeenpäin tuntuu hieman huvittavalta miten paljon jännitin. Mitä jännitettävää siinä oikeastaan on? Se, että epäonnistuu muiden edessä? Se ei olisi mitään uutta golfkierroksella varmaan kenellekään meistä.

Ensimmäiset kilpailuni menivät jännityksestä huolimatta hyvin ja pelasin edellinen toistaiseksi parhaan ysini siellä. Oli aika hieno tunne, kun olin ylittänyt itseni osallistumalla kisoihin ja pärjäsin vielä voittaen draiverin. Nyt olen erittäin tyytyväinen, että rohkenin kokeilemaan, sillä minulle aukesi ihan uusi kiehtova ulottuvuus lajin parissa.

Anna Golf Tour Nokia River Golfissa

Sinun ei tarvitse olla mestarigolfari, tietää kaikkia sääntökoukeroita tai olla kilpaillut aikaisemmin, jotta voit osallistua. Golfkilpailuja on kaiken tasoisille ja laji on täydellinen, jos haluat edes vähän kokeilla miltä kilpaileminen tuntuu. Missä muussa lajissa voi mennä minkä tasoisena vain kisoihin ja pärjätä parhaimpia vastaan? Golfissa kilpailet itseäsi vastaan, sillä suurin osa kisoista on pistebogey-pelejä ja kerrytät pisteitä omaan tasoosi nähden jokaiselta väylältä. Mikäli olet arka ja mietityttää, niin onneksi pelimuotoja on erilaisia ja voit kokeilla kilpailemista vaikka ensiksi yhdessä kaverin kanssa osallistumalla scrambleen tai muuhun vastaavaan ”hyvänmielen pelimuotoon”.

Suosittelen sydämestäni kokeilemaan, jos mielen sopukoissa on pienintäkään kiinnostusta. Parhaimmassa tapauksessa tuot kotiin jonkun kivan palkinnon tai vähintään giveaway-pöydästä pientä kivaa. Kisapäivät ovat yleensä mukavia tapahtumia, joissa on rento tunnelma ja muita samanhenkisiä golfareita.

Mionetto-erikoisväylällä tarjolla kuohuvaa ja tapaksia (Anna Golf Tour Nokia River Golf)

Tänä kesänä yksi tavoitteistani on kilpailla enemmän ja viikon kohokohdaksi on jo muodostunut oman seuran viikkokisat Peuramaalla. Tämän lisäksi tavoitteena on kiertää muita kisoja kesän mittaan ja tulen varmasti jossain vaiheessa päivittämään niistä kuulumisia blogiin. Anna Golf Tourilla saan olla järjestäjän roolissa ja pääsen toteuttamaan kisaelämyksiä muille. Anna Golf Touria on järjestetty jo useita vuosia ja siitä on kasvanut halutuin naisten kiertue. Osakilpailut ovat lähes aina loppuunmyyty, joten tapahtumissa on hieno tunnelma ja kisahuuma.

Palkintopöydän antimet (Anna Golf Tour Nokia River Golf)

Anna Golf Tourin lisäksi muita pelkästään naisille tarkoitettuja kisoja on mm. GoGolfin rento GoGolf Goddess, jota itsekin kävin kokeilemassa Kanavagolfissa. Golfliiton Ladytoimikunta järjestää puolestaan Gloria Cuppia, jossa vastakkain asettuvat Itä-Suomen ja Länsi-Suomen joukkueet. Erittäin kiinnostava kiertue on myös Naisten Pankin hyväntekeväisyysgolfkiertue Naisten Pankki Open, jossa kerätään hyväntekeväisyyspottia. Voit siis tehdä myös hyvää osallistumalla golfkisoihin! Naisten pankkiin voivat osallistua sekä naiset, että miehet. Naisten pankki pelataan pari-scramblena.

Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia kilpailemisesta ja kilpailuista! Milloin menit ensimmäisiin kisoihisi? Mitä mieltä olet golfkisoista? Minkälaisia golfkisoja pitäisi olla enemmän/vähemmän? Mikä on parasta golfkisoissa?

x

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • LuuViis says:

    Aloitin golfin 2015 heinäkuussa ja viime vuonna pelasin ensimmäisen kisani. Kyseessä oli oman seuran viikkokilpailu, johon sitten uskaltauduin mukaan. Ennen kisaa jännitti mukavasti ja huomasin, että olin kaivannut sitä tunnetta, olinhan pelannut pääsarjatasolla kahdessakin eri palloilulajissa. Kisa sytytti minun pelin ihan uudelle tasolle, mitä olin pelaillut. Voitin kisan ja nälkähän kasvaa syödessä, joten ei muuta kun ilmoittautumaan Suomen viikkokisa finaaliin ja kohti uusia haasteita.
    Se mitä toivoisin enemmän on se, että olisi myös kiertue tyylisiä kisoja myös vähän isompi tasoituksellisille pelaajille. Toteutukseltaan esimerkiksi sellaisia, joissa olisi kymmenkunta alueellista kisaa (jotta matkakustannukset eivät nousisi kohtuuttomiksi), joista voisi kerätä pisteitä ja laskentaan tulisi joku osa kisoista (aina kun ei ole mahdollista osallistua). Ne muutamat kisat mihin olen osallistunut on ollut onnistuneita järjestelyiltään ja mikä parasta, ilmapiiriltään kannustavia.