18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Kauden avaus Algarvessa

Golf Tailors tarjosi tänä keväänä unelmamahdollisuuden lähteä suorilla lennoilla golfarin paratiisiin, Algarveen. Suoria reittilentoja ei ole tarjolla Helsingistä Faron lentokentälle Algarvessa, joten päätimme käyttää tilaisuuden hyväksi. Portugali kuuluu muutenkin lempimaihini, joten oli mahtavaa päästä starttaamaan kausi Algarvesta, jossa en ole aikaisemmin käynyt.

Tällä kertaa lomamme oli pyhitetty vain golfille ja tarkoituksena oli golfata niin paljon kuin mahdollista. Päätimme turvautua tarjolla olleeseen all inclusive –hotelliin. Normaalisti en ole all inclusive-pakettien suuri ystävä, mutta nyt halusimme varmistaa ettei kierrosten jälkeen tarvitse lähteä nälkäisenä haahuilemaan kaupungille  etsimään sopivaa ravintolaa tai pahimmassa tapauksessa kaatua hotellin sängylle väsyneenä syömään kaupasta ostettuja eväitä. Nimimerkillä niinkin on käynyt….

Asuimme NAU-hotellissa, joka on suuri hotellikompleksi Albufeiran lähellä, noin 50 km päässä Faron lentokentältä. NAU:lle kuuluu kolme golfkenttää Salgados, Morgados sekä Alamos, joilla saimme pelata rajattomasti viiden päivän ajan. Hotellimme vieressä sijaitsi Salgados-kenttä ja noin 20 minuutin ajomatkan päässä Morgados ja Alamos. Tämän lisäksi kävimme yhtenä päivänä tutustumassa Espiche Golf -kenttään n. 50 kilometrin päässä Lagosissa. Otimme viikoksi vuokra-auton, joka helpotti liikkumistamme omien aikataulujen mukaan kentille ja takaisin.

Hotellihuoneesta oli kauniit näkymät golfkentälle, merelle ja läheiseen kylään

Hotelliaamiaisia on jo ikävä

Vaikka Algarvessa paistaa aurinko noin 300 päivää vuodesta, niin kohdallemme osui valitettavasti erittäin sateinen ja tuulinen viikko. Pari päivää ennen saapumistamme alueella oli jopa riepotellut iso tornado. Oli kuitenkin ihana karistaa lumet kannoilta ja päästä korkkaamaan kausi talven jälkeen, vaikka kentät ja keli eivät vielä näyttäneet parhaita puoliaan.

Olosuhteet ensimmäiselle kierrokselle olivat haastavat. Salgadoksen useat vesiesteet ja kova tuuli tarjosivat kaikki mahdollisuudet suureen katastrofiin, mutta ensimmäinen kierros yllätti ja sujui paremmin kuin pelkäsin. Talven treenaaminen tuntui helpottavan kauden aloitusta, vaikka lähipeli oli aika kateissa ja etenkin puttigriinillä oli aluksi vaikea löytää tuntumaa. Pelit kulkivat seuraavana päivänä vielä paremmin ja tein jopa parhaan lyöntitulokseni (90) tähän mennessä. Loppuviikon peli ailahteli ja loppua kohden alkoi tuntua myös väsymystä kropassa. Pelasimme yhteensä 9 kierrosta kuuteen päivään, joten lopussa määrä taisi korvata laadun… Kierroksista oli kuitenkin helppo nauttia ja tuntea kevään lähestyminen.

Salgados-kenttä ilta-auringossa

Hotellin spassa rentoutumista pelipäivän päätteeksi

Lyhyesti kentistä, jotka pelasimme:

SALGADOS

 • Kaunis kenttä meren äärellä
 • Täysin flätti
 • Paljon palmuja ja vesiesteitä
 • Kentältä voi bongata pikkuisia kilpikonnia!

ALAMOS

 • Kapeahkot väylät
 • Vaihtelevat maisemat vuoristosta, maatiloihin ja järviin
 • Melko mäkinen ja haastava

MORGADOS

 • Kiva layout, joka tarjoaa mahdollisuudet onnistumisiin
 • Etuysi ja takaysi hyvin erilaiset
 • Miinusta, että kentän laidalla kasvaviin houkutteleviin appelsiinipuihin ei nälkäinen golfari ylettänyt

ESPICHE GOLF

Kirsikkana kakun päällä saimme kutsun pelaamaan Espiche –kentälle, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä. Espischen klubitalo oli yksi upeimpia, joita olen nähnyt. Klubitalo ja kenttä sijaitsi luonnonsuojelualueella korkealla, josta oli aavat näkymät. Klubitalo oli rakennettu luonnonkivistä ja se sulautui upeasti luontoon ja maisemaan, kuten kumpuileva kenttäkin. Alueelle suunnitellaan myös klubitalon tyylistä boutique-hotellia. Voin vaan kuvitella miten upeat maisemat klubilta tai tulevasta hotellista on auringonlaskua ihaillen. Espichen -kenttä oli tosin hyvin haastava, sillä väylät olivat erittäin kapeat ja kaltevat. Eipä auttanut, että oma peli oli ihan kateissa saman päivänä. Väylät olivat kallellaan, joten väyläosumakaan ei aina auttanut, sillä pallo valui helposti väylän reunaan. Kenttä kuitenkin tuo sopivaa haastetta pelaajille, joilla on pienempi händäri.

 • Upeat maisemat luonnonsuojelualueelle
 • Mieletön klubitalo
 • Haastava kenttä, sillä  kapeat ja kaltevat väylät
 • Erinomainen palvelu

Klubitalo näkyy komeana kentältä

Espiche Golfin klubitalo

Viikko jätti kihelmöivän tunteen tulevasta kaudesta, sillä alkuviikosta peli kulki  ja lyönti tuntui paremmalta kuin koskaan. Nyt on kuitenkin hyvä vetäytyä vielä hetkeksi harjoittelemaan ja odottelemaan lumien sulamista. Joko olet arvannut milloin kentät aukeavat Suomessa? Itse veikkaan, että etelä-Suomessa päästään ensimmäisen kerran pelaamaan viheriöille tasan kuukauden kuluttua.

 

 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje