16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Golfkansan odottama ylösnousemus

Viime syksyisen Ryder Cup -ottelun aikana USA:n joukkue yllätti eräänä iltana varakapteeninsa Tiger Woodsin avaamalla samanaikaisesti takkinsa joiden alta paljastuneissa punaisissa  t-paidoissa luki, vähän vasta valitun presidentin linjaa myötäilevä teksti: Make Tiger Woods Great Again! Ele oli kaunis ja kannustava, mutta ei aivan pyyteetön. Kaikki nykyhuiput tietävät, että aina kun Tiger pelaa, tuplaantuvat TV:n katsojaluvut, täysin riippumatta siitä miten hänen pelinsä sujuu. TV näyttelee ratkaisevan tärkeää osaa PGA Tourin rahoituksessa ja pian tehtävän uuden monivuotisen sopimuksen loppusummassa joko on tai sieltä puuttuu, yleensä hyvin merkittävä, ”Tiger effect.” PGA Tourin vasta aloittanut uusi komissaari Jay Monahan ainakin toivoo uralleen hyvää alkua eli kaikkien aikojen karismaattisimman pelaajansa onnistumista paluussaan. Tiger pistäytyi loppuvuonna eräässä pienemmässä tapahtumassa ja sen kisan pari hyvää kierrosta saivat hänet lopulta lähtemään tositoimiin.

Tässä vaiheessa Tiger on ilmoittautunut neljään eri kilpailuun, joista ensimmäinen pelataan hänen San Diegossa sijaitsevalla lempikentällään, nimeltä Torrey  Pines. Siellä hän on voittanut kaikkiaan 8 kertaa ja myös viimeisimmän major -voittonsa. (US Open/2008) Heti seuraavalla viikolla hän lentää Dubaissa käytävään Euroopan Tourin kilpailuun, jossa hän oli takavuosina tuttu vieras. Yhden väliviikon jälkeen hän on taas Kaliforniassa pitkät perinteet omaavassa kilpailussa Los Angelesissa. Neljänteen kisaansa – Honda Classic – hän osallistuu nykyisillä kotikulmillaan Floridassa. Mastersista ei vielä ole ollut puhetta, mutta kisan nelinkertainen voittaja sähköistäisi senkin, viime vuosina vähän vaisuksi taantuneen majorin.

Puhuin yllä vähän karismasta jota on hieman vaikea analysoida. Sitä vaan joko on tai ei ole. Olin joskus vuosituhannen vaihteessa eräässä täpötäydessä ja vilkkaan puheensorinan täyttämässä ravintolassa Kööpenhaminassa. Yhtäkkiä kaikki häly loppuu kuin veitsellä leikaten. Illan kunniavieras Tiger Woods on astunut sisälle saliin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje