5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Viimeisen Buick Openin pystiin kaiverrettiin Tiger Woodsin nimi

Kerma maistuu! Vuonna 2006 Tiger nappasi uransa 50:nnen voiton PGA Tourilla Buick openista. © Getty Images

Punapaita tuotti jälleen tulosta ja Woods kahmaisi nimiinsä kauden neljännen voiton. Uralla voittoja on jo 69.  &copy Getty ImagesTiger Woodsin tie viimeisessä Buick Openissa kulki uran pahimmasta puttisekoilusta turnausvoittoon. Woods puttasi näet ensimmäisellä kierroksella 32 kertaa ja hän sanoi tuon olleen ”kamalinta puttaamista urallani”. Woods suuttui niin, että jätti kierroksen jälkeisen harjoittelun väliin. Sisuuntuminen tuotti tulosta, ja Woods saavutti uransa 69:nnen voiton PGA Tourilla. Viimeiselle kierrokselle Woodsilla oli kahden lyönnin etumatka. Neljäs kierros oli hallittua ja Woods teki kierroksellaan kolme biridietä eikä bogiakaan. Woods vältti bogikarikon 13:nnella reiälläkin, jossa hän oli avauksensa jälkeen osittain puun takana. Reikä on par-5 ja Woods päätti lähteä griinille. Hän löi matalan, rajusti fadea ottavan spoon-lyönnin, joka jäi pari metriä liian lyhyeksi ja loiskahti griinin edessä olevaan veteen. Woods kuitenkin hallitsi dropin jälkeen wedgensä täydellisesti ja sai pallon metriin reiästä. Tuloksensa par. Toista sijaa Woodsin jälkeen jakoivat Roland Thatcher, Greg Chalmers ja John Senden. Päivän parhaan kierrostuloksen pelannut Thatcher käväisi johdossa yhdessä Woodsin kanssa, mutta jäi lopulta toiseksi. Kisan paras eurooppalainen oli 37:nnettä sijaa jakanut englantilainen Greg Owen. Viikonlopun Buick Open oli Woodsin 11:s startti polvikuntoutuksen jälkeen. Tilillä on neljä voittoa, karsiutuminen, ja yhdeksän sijoitusta 10 parhaan joukkoon. Kaksi viikkoa sitten Woods karsiutui British Openissa. ”Ei se auta. Siitä on päästävä joka kerta yli. Sitä voittaa turnauksen ja missaa cutin, mutta seuraavana viikonloppuna se ei enää merkitse mitään, koska kyseessä on aina aivan uusi turnaus”, Woods sanoi kisan jälkeen. Sunnuntai oli kahden aikakauden päätös. Buick Open pelattiin viimeistä kertaa ainakin Warwick Hillsin kentällä. Woodsin voittoon päättyi myös epäilyksen aika. Maailmanlistan ykkönen on tullut takaisin, eikä polvileikkaus ole rampaannuttanut Woodsia. Neljä voittoa tällä kaudella on tuplasti enemmän kuin kellään muulla. Woods johtaa rahalistaa ja FedEx –cupia. Ehkä tilastoista tärkeimmässä, kierroskeskiarvossa Woodsin 68,37 lyönnin keskiarvo puhuu parhaiten miehen kovasta kunnosta. Kakkosena oleva Steve Stricker on melko tarkalleen lyönnin perässä. Woods pelaa ensi viikonloppunakin World Golf Championshipsin Bridgestone Invitationalissa, joka on kauden rahakkaimpia kisoja PGA Tourilla. Seuraavana viikonloppuna pelataan PGA Championships, joka on Woodsin viimeinen mahdollisuus voittaa major vuonna 2009.

Tiger Woods nousi johtoon Buick Openissa

Yeah! Yli kymmenen metrinen putti 17:nnellä reiällä on uponnut ja Woods otti kisan jaetun johtoapaikan.  &copy Getty ImagesTiger Woods näyttää kaapin paikkaa muille Buick Openissa. Woods pelasi kolmannen kierroksensa seitsemän alle parin ja siirtyi lyönnin johtoon ennen Micheal Letzigiä. Woods on kokonaistilanteessa 17 alle parin, vaikka pelasi ensimmäisen kierroksensa vain yksi alle parin. Woodsin lauantain kierros ei ollut toisen kierroksen kaltaista birdieilottelua, mutta ainakin herran putteri käy kierros kierrokselta kuumemmaksi. Ensimmäisen kierroksensa Woods pelasi yksi alle parin, tuolloi hän puttasi peräti 32 kertaa. Toisella kierroksella Woods puttasi 27 kertaa ja lauantain kierroksellaan 26 kertaa. Woods ei ollut omaan esitykseensä kovinkaan tyytyväinen. ”Pelin ideana on saada palloja reikään, siinä minä onnistuin. Mutta palloani en hallinnut. Sain muutamia hyviä paikkoja, jotka hyödynsin”, Woods mietiskeli kierroksensa jälkeen. Vaikkei Woods osunut kuin viiteen väylään lauantain kierroksellaan, teki hän silti kahdeksan birdietä ja yhden bogin. Letzig on siis lyönnin maailmanlistan ykköstä jäljessä ennen neljättä kierrosta. Letzig teki kierroksellaan seitsemän birdietä, bogin ja tuplabogin viimeiselle reiälle. Woods ja Letzig johtivat kisaa yhdessä vielä viimeisellä reiällä, mutta griinibunkkerin kautta syntynyt tuplabogi tiputti Letzigin Woodsin perään. Kahden kierroksen jälkeen kisaa johtanut australialainen John Senden pelasi lauantaina vain yksi alle parin ja tipahti kaksi lyöntiä Woodsin perään. Senden aloitti kierroksensa vahvasti ja teki heti ensimmäiselle reiälle eaglen. Vauhti ei kuitenkaan jatkunut, vaan kolmannelle kierroksella hän teki vain kaksi birdietä. Lisäksi korttia rumensivat kaksi bogia. Kisan paras eurooppalainen on Greg Owen, joka on ainoa viikonlopun kierroksille päässyt vanhan mantereen mies. Owen jakaa kolmen kierroksen jälkeen 29:nnetta sijaa. Woods oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 95, cut-rajan väärällä puolella ja kaukana kärjestä. Toisella kierroksellaan Woods nousi 90 sijaa ja lauantaina hän nousi muutaman sijan johtopaikalle. Sunnuntainen finaalikierros ei lupaile lyönnin päässä olevalle Letzigille suuriakaan mahdollisuuksia voittoon. Kun Woods on pitänyt kärkisijaa yksinään nimissään kolmen kierroksen jälkeen, on hän voittanut 36:sta turnauksesta 35. Ainoan kerran voitto on mennyt sivu suun vuonna 1996. Silloin pelattiin Woodsin kolmatta turnausta ammattilaisena PGA Tourilla.

Steve Loweryn putteri kylmeni PGA Tourilla

John Senden nappasi Buick Openissa piikkipaikan kahden kierroksen jälkeen.  &copy Getty ImagesBuick Openia ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Steve Lowery tippui tuloslistalla kauas kärjestä. Ensimmäisen kierroksensa tulokseen 63 pelannut Lowery aloitti perjantaina kierroksensa jälleen hyvin birdiellä. Ensimmäisen reiän birdien jälkeen hanat kuitenkin sulkeutuivat ja loppukierroksellansa Lowery sai aikaiseksi vain kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Lowery otti toisella kierroksellaan yhdeksän puttia enemmän kuin ensimmäisellä. Tiger Woods aloitti perjantaina hurjan nousun 95:nneltä paikalta. Toisen kierroksensa 10:nneltä reiältä aloittanut Woods oli kierrostaan jo seitsemän alle parin seitsemän ensimmäisen pelaamansa reiän jälkeen. Woods teki kierroksellaan vielä kolme birdietä ja yhden bogin. Kierrostuloksella 63 heltisi kahden päivän jälkeen 5:s tila tuloslistalla. Woodsin kierrostulos 63 oli perjantain paras Warqick Hillsin kentällä. ”Eilen en lyönyt rautojani kovinkaan lähelle, enkä ainakaan putannut hyvin. Tänään sain rautani kulkemaan ja putit uppoamaa, vaikka otinkin 18:nnella reiällä kolme puttia”, Woods kertoi kierroksensa jälkeen. Kisaa johtaa kahden kierroksen jälkeen australialainen John Senden, joka on yhteistuloksessa 14 alle parin. Senden on tehnyt kahden kierroksen aikana vain yhden bogin. Parin lyönnin päässä Sendenistä on Micheal Letzig. Perjantain mielenkiintoisimman kierroksen pelasi John Daly, joka aloitti päivänsä tuplaparilla. Etuyhdeksikön Daly pelasi 15 yli parin, tulokseen 51. Takaysillä Daly sai pelistään paremman otteen. Viimeiset yhdeksän reikää Daly pelasi yksi yli parin. Ensimmäisen kierroksensa Daly pelasi neljä yli parin ja toisen kierroksensa 16 yli parin. Yhteistuloksella 20 yli parin Daly sijoittui tuloslistalla hännänhuipuksi.

Kiertuejyr&#228, Steve Lowery johtaa PGA Tourilla

Steve Lowerylla on tältä kaudelta vain kaksi sijoittumista 25. parhaan joukkoon.  &copy Getty ImagesBuick Openissa pehmeät griinit olivat pelaajien mieleen. Peräti 12 pelaajaa pelasi ensimmäisen kierroksensa kuusi tai enemmän alle parin. Parhaan kierroksen torstaina pelasi Steve Lowery, joka tarvitsi kierrokseensa 63 lyöntiä. Lowery aloitti kierroksensa 10:nneltä reiältä. Ensimmäiset yhdeksän reikää hän pelasi kaksi alle parin. Viimeisellä yhdeksällä reiällään Lowery sai isomman vaihteen silmään ja nuiji kentän etuyhdeksikön 29:llä lyönnillä. Kierroksellaan Lowery tarvitsi putteriaan vain 24 kertaa. Yhtä hyvin torstaina ei putannut Tiger Woods. Hän käytti putteriaan ensimmäisellä kierroksella 32 kertaa. Woods pelasi ensimmäisen kierroksensa yksi alle parin ja jakaa 95:nnettä sijaa. Pari lyöntiä paremmin kierroksensa pelasi Kevin Na, joka teki torstaina kolme birdietä ja 15 paria. Na jakaa tuloksellaan kolme alle parin 44:nnettä sijaa. Australialaiset ovat mieltyneet Warvick Hillsin kenttään, sillä ensimmäsillä 24:lla jaetulla sijalla on peräti kahdeksan australialaista. Parhaana John Senden, joka on lyönnin perässä Lowerya. Viime viikolla ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla napannut australialainen Nathan Green jakaa torstain jälkeen sijaa 44. Monissa kisoissa parhaana eurooppalaisena tuloslistoilla nähtyä englantilaista Greg Owenia tituleerataan taas torstain kierroksen parhaaksi euroksi. Owen pelasi torstaina neljä alle parin ja jakaa 24:nnetta sijaa. Steve Lowery on todellinen PGA Tour –konkari. Hänen ensimmäinen kokonainen kautensa PGA Tourilla on vuodelta 1988. Miehen uran parhaita hetkiä oli vuosi 1994, kun hän oli rahalistalla 12:s. Lowery voitti viime vuonna AT&T:n Pebble Beachissa.

Nouseeko Tiger Woods karsiutumisen j&#228,lkeen voittoon?

Atlantin takana pelataan viikonloppuna Buick Open Michiganissa. Tälle viikonlopulle on toiveissa parempaa säätä kuin viime viikonloppuna Kandassa. Silloin kisa venyi viiden päivän mittaiseksi. Sade sotki viime viikonloppna myös Kevin Nan vahvasti alkaneen turnauksen. Na löi ensimmäisellä kierroksella taululle loistavat lukemat 63. Kierros kierrokselta Na kuitenkin valui tulosluettelossa ja oli lopulta neljän kierroksen jälkeen jaetulla 53. sijalla. Sijoitus viime viikonloppuna ei anna koko kuvaa Nan vireestä tällä kaudella. PGA Tourin rahalistalla Na on sijalla 20. Sinällään sijoitus ei ole ihmeellinen, mutta Na ei ole tällä kaudella voittanut kisaakaan PGA Tourilla. Tarkemmin ottaen korealaissyntyisellä Nalla ei ole yhtään voittoa PGA Tourilta. Tältä kaudelta hänellä on kasassa seitsemän sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Vaikkei Na ole yhtäkään kisaa tällä kaudella voittanut, on hän silti elämänsä vireessä. Na ei ole kisan suurimpia ennakkosuosikkeja. Ylivoimaisesti vahvin tilastojen valossa on Tiger Woods. Tiger on voittanut Buick openin kahdesti (vuosina 2002 ja 2006) ja ollut kahdesti toinen (vuosina 2003 ja 2005). Voitto Buick Openissa vuonna 2006 oli Tigerin 50:s PGA Tourilla. Pari viikkoa sitten Tiger ei pelannut kummoista peliä British openissa. Tuloksena oli kahden kierroksen jälkeen karsiutuminen. Se oli vasta hänen uransa toinen karsiutuminen majorissa. ”Täytyy vain saada kierroksista ehjempiä. Toivottavasti onnistun Buick openissa”, hän totesi ennen viikonlopun kisaa. Tältä kaudelta Tigerilla on kolme voittoa ja viisi muuta sijoittumista kymmenen parhaan joukkoon. Tilasto on häkellyttävä, sillä hän on startannut tällä kaudella vain kymmeneen kisaan. Nalla on kasassa seitsemän sijoittumista kymmenen sakkiin. Se on toisiksi eniten PGA Tourilla tällä kaudella. Vahvempi on ollut ainoastaan Tiger Woods.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje