18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tulokas Jiyai Shin voitti LPGA:lla

Minea Blomqvist kesäkuun puolivälissä McDonald´s LPGA Championshipissä. © Getty Images

Jiyai Shinin sormet näyttävät kauden voittoja: kaksi.  &copy Getty ImagesMinea Blomqvist (70-74-77-71) pelasi viimeisen kierroksensa yhden alle parin. Viimeisellä kierroksella Blomqvistin korttiin merkittiin neljä birdietä ja kolme bogia. Espoolainen ei sijoituksellaan paranna mahdollisuuksiaan Euroopan Solheim Cup –joukkueeseen. Seuraavissa kisoissa on todella menestyttävä, jotta paikka joukkueeseen aukeaisi. Jiyai Shin (65-68-67-71) hyytyi neljännellä kierroksellaan kolmeen aikaisempaan verrattuna. Viimeisellä kierroksella Shin teki neljä birdietä ja kolme bogia. Silti voitto lohkesi reilun tuntuisesti. Kristy McPherson (67-69-76-66) kiri toiseksi pelaamalla viimeisen kierroksen kuusi alle parin. Hän jäi seitsemän lyöntiä eteläkorealaisesta Shinsta. McPherson teki kierroksellaan viisi birdietä, eaglen ja kaksi bogia. Voitollaan Shin nousee LPGA:n rahalistan kärkeen. Voitto Wegmans LPGA –kisassa oli Shin toinen tällä kaudella.

Minea Blomqvistilla synkk&#228, lauantai LPGA:lla

Morgan Pressel on sunnuntaina lähes mahdottoman edessä. Johto on karannut jo neljän lyönnin päähän.  &copy Getty ImagesMinea Blomqvist ei tehnyt kierroksellaan birdien birdietä. Korttiin kirjattiin kaksi tuplabogia ja yksi bogi, lopputuloksena viisi yli parin. Blomqvist on tehnyt turnauksessa vain kahdeksan birdietä. Yhteistuloksessa Blomqvist on viisi yli parin ja tuloslistalla sijoitus on tipahtanut 70. sijalle. Wegman LPGA –kisaa dominoi Jiyai Shin, joka pelasi kolmannen kierroksensa tulokseen 67. Hän johtaa kisaa lopullisen tuntuisesti neljällä lyönnillä ennen viimeistä kierrosta. Shin taituroi kierroksellaan kuusi birdietä ja yhden bogin. Bogeja Shin on tehnyt kisan kolmen ensimmäisen kierroksen aikana vain kaksi! Birdejä on syntynyt 18 kappaletta. -Pelini on viimeisinä viikkoina ollut epätasaista. Joka viikko tavoitteenani on ollut päästä 10 parhaan joukkoon turnauksissa. Mutta tällä viikolla olen todella hyvä, nyt on hyvä mahdollisuus voittaa, Shin sanoi kolmannen kierroksen jälkeen. Kisassa toisena on Morgan Pressel. Lähes yhtä varmasti kuin Maa kiertää Aurinkoa, voittaa Shin viikonlopun LPGA-kisan. Eteläkorealainen pelaa tulokaskauttaan Yhdysvalloissa, mutta on voittanut vierailevana tähtenä kiertueella kolmesti viime vuonna. Maailmanlistalla Shin on noussut neljänneksi.

Minea Blomqvist p&#228,&#228,si viikonlopun kierroksille LPGA:lla

Saksalainen Sandra Gal olisi todellinen yllätysvoittaja viikonlopun kisassa.  &copy Getty ImagesMinea Blomqvist teki toisella kierroksellaan kolme birdietä ja viisi bogia. Yhteistuloksessa Blomqvist on parissa. Hän on kahden kierroksen jälkeen jaetulla 49. sijalla ja on pääsemässä viikonlopun kierroksille, vaikka toinen kierros keskeytyi huonon sään vuoksi. Kärki on karannut espoolaiselta Blomqvistilta jo 11 lyönnin päähän. Etelä-korealainen Jiyai Shin pelasi toisen kierroksensa neljä alle parin ja johtaa kisaa kolmella lyönnillä. Shinin perässä tulevan Morgan Presselin kierros on vielä tosin kesken. Pelaamatta jäi neljä reikää, joten kaula piikkipaikkaan voi vielä kutistua. Ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtanut Sandra Gal pelasi toisen kierroksensa yksi yli parin ja tippui tuloslistalla kolmanneksi. Saksalaisen Galin ensimmäisen kierroksen tulos 64 on edelleen turnauksen paras kierros. Gal ei ole voittanut LPGA:lla koskaan. Paras sijoitus on jaettu viides sija, joten nousu takaisin voittotaistoon ja turnauksen voittaminen olisivat todellisia yllätyksiä.

Blomqvistilla lupaava alku LPGA:lla

Jiyai Shin havittelee neljättä voittoaan LPGA Tourilla.  &copy Getty Images Kierrostuloksellaan kaksi alle parin Minea Blomqvist jakaa sijaa 23 Wegmans LPGA –kisassa New Yorkin osavaltiossa. Kisaa johtaa tässä vaihdeessa Sandra Gal, joka pelasi ensimmäisen kierroksensa tulokseen 64. Hän teki viisi birdietä peräkkäin rei ´ille 11-15. Saksalainen Gal pelaa toista kauttaan LPGA Tourilla ja on sijoittunut puolentoista vuoden aikana kerran 10 parhaan joukkoon LPGA:lla. Kaudella 2009 LPGA:lla liittynyt Jiyay Shin on toisena, vain lyönnin Galia perässä. Nuori 21-vuotias Shin voi olla kova luu tulevana viikonloppuna, sillä hän on sensaatiomaisesti voittanut jo kolmesti LPGA:lla viime vuonna, jolloin hän ei ollut edes kiertueen virallinen jäsen. Viikonlopun kisa on paikka, josta voi metsästää itselleen vielä paikan heinäkuussa pelattavaan U.S. Openiin. Voitolla tästä turnauksesta lohkeaisi tiiaika majorissa. Osalla pelaajista ensimmäinen kierros jäi kesken pimeyden vuoksi. Iltapäivän ukkoset viivästyttivät peliä sen verran, että pimeys ehti laskeutua, ennen kuin kaikki pelaajat ehtivät pelata kierroksensa loppuun.

Minea Blomqvistilla selk&#228, vasten sein&#228,&#228,

Minea Blomqvist varmasti mielii mukaan Euroopan Solheim cup -joukkueeseen, ja hänen on jo tulevan viikonlopun LPGA-kisassa sijoituttava korkealle. Torstaina alkava Wegmans LPGA –turnaus pelataan New Yorkin osavaltiossa. Mukaan Solheim cupiin mahtuu 13 pelaajaa joukkuetta kohden. Euroopan joukkueeseen viisi valitaan Solheim cup -pisteiden kautta ja lisäksi neljä parasta maailmanlistan kärjestä. Loput valinnat tehdään villeillä korteilla. Maailmanlistalla Blomqvist on tällä hetkellä sijalla 71. Maailmanlistalla Blomqvistin pitäisi nousta huomattavasti, jotta mahdollisuuksia kisajoukkueeseen olisi. Solheim cupiin on enää 53 päivää. Tällä kaudella Blomqvist on selvittänyt cutin seitsemän kertaa LPGA:lla ja startteja taskussa on yhdeksän. Paras sijoitus on jaettu 26:s. Blomqvist puttaa edelleen loistavasti, mutta griineihin hän ei osu. Blomqvist on LPGA:n 10 parhaan puttaajaan joukossa. Toisaalta, jos griineihin ei osu, ja pääsee chippamaan griinin kantista, niin yleensä selviää vähemmillä puteilla. Kierroskeskiarvokin Blomqvistilla on kohtuullinen 72,7, jolla lohkeaa tilastoista 66 sija. Jostain Blomqvistin peli kuitenkin takkuaa: tulosta ei ole tullut toivotulla tavalla. Mikään pelin osa-alue ei kuitenkaan näytä erityisen heikolta. Ehjiä viikonloppuja tällä kaudella ei ole tullut, yksi tai kaksi hyvää kierrosta ei kanna kymmenen kärkeen. Torstai on toivoa täynnä ja Blomqvistilla on edessään uusi mahdollisuus uudessa turnauksessa. Mahdollisuuksia Solheim cupiin vielä on, mutta armonpaikat vähenevät viikonloppu kerrallaan. Wegmans LPGA –turnauksen voitti viime vuonna eteläkorealainen Eun-Hee Ji. Ennakkosuosikkien joukossa kisassa ovat Natalie Gulbis ja Anna Nordqvist.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje