23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Tiger Woods jatkaa voittokulkuaan Bay Hillissa?

Voitolla Tiger Woods nousisi Ben Hoganin rinnalle PGA Tourin ykköstilojen määrässä ( Hogan 64) © Getty Images

Tiger Woods varmisti perjantaina varsin odotetusti osanottonsa Bay Hillin osakilpailuun joka sai viimevuonna viralliseksi nimekseen Arnold Palmer Invitational. Woods voitti kilpailun neljästi peräkkäin (2000-)2003), vastaavasti kaudella 2007 Tiger jäi 22:ksi. Woods on ollut vastustamattomassa vireessä British Openin jälkeen, tuossa kisassa hän oli 12:s. Saldo on murskaava, seitsemän voittoa ja yksi kakkostila syyskuun alusta, tuolloin edellä oli Phil Mickelson. Tämänvuotiset esitykset PGA Tourilla ovat jättäneet muut varmasti voimattomuuden tunteeseen. Buick Invitationalin hän voitti kahdeksalla lyönnillä, reikäpelimestaruuden kahden kierroksen finaalisa Stewart Cink kukistui luvuin 8/7. Muistaa sopii kyllä sekin, että avauskierroksella Woods oli viisi reikää ennen loppua kolme down J.B.Holmesia vastaan, lisäksi Aaron Baddeley vei hänet uusintareiílle… Bay Hillin kisassa mestari kohtaa lähes kaikki nimekkäimmät haastajansa. Mickelson, Ernie Els ja Vijay Singh ovat lisäksi kukin voittaneet kertaalleen tämän kisan, joten odotettavissa voi olla myös ”titaanien taisto”. Montylla on omat faninsa Skotlannissa. USA:ssa menestys kentällä ja yleisön kanssa on ollut heikompaa... &copy Getty ImagesEurooppalaisten menestystarina Bay Hillissa on lyhyt, Greg Owen on ollut kakkonen. Ensimmäistä eurojen voittoa ovat vakavimmin tavoittelemasa mm. Lee Westwood, Luke Donald, Sergio Garcia sekä World Rankingilla nousua tavoitteleva Colin Montgomerie. Monty on 59:s, paikkaa Mastersiin ei vielä ole ja aika käy vähiin. Alunperin skotin piti lähteä Koreaan samanaikaisesti pidettävään kisaan, mutta Orlandossa on enemmän pisteitä tarjolla. Selvää on kyllä sekin, että vastus on monta luokkaa kovempaa, Monty tarvinnee sijoituksen kuuden joukkoon päästäkseen rajan oikealle puolelle. Viimeisenä mahdollisuutena on World Tourin CA Championships seuraavalla viikolla, siinä Woodsilla on puolustettavanaan kolmen ykköstilan putki.