26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tammer-Golfin kohtalo selviää ensi maanantaina – lähtö Ruotulasta todennäköinen

Tammer-Golf, 2021 kuva Tammer-Golf

Tammer-Golfin tavoite säilyttää golfkenttä Ruotulassa tuskin tulee toteutumaan.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee ja linjaa tulevana maanantaina 13.6. Alasjärven länsipuolisen alueen maankäyttöä. Kokousta on valmisteltu yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa, joihin lukeutuu myös Tammer-Golf.

Tampereen kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kaupunginhallitukselle tullaan esittämään Tammer-Golfin siirtymistä Nurmi-Sorilan alueelle 2020-luvun loppupuolella.

Nurmi-Sorila sijaitsee Näsijärven rannalla noin 12 kilometrin päässä Tampereen keskustasta koilliseen Jyväskylään johtavan valtatie 9:n pohjoispuolella. Nykyiseltä Ruotulan kentältä alueelle on matkaa linnuntietä reilut pari kilometriä.

Yhteistyöryhmässä Tammer-Golfia edusti Ari Nikkilä. Hänen mukaansa seuran ensisijainen tavoite on ollut turvata golfin pelaaminen ja sen kasvun mahdollisuudet Tampereella pysymällä Ruotulassa sen keskeisen sijainnin ja yli 50 vuoden aikana investoitujen olosuhteiden vuoksi.

”Yhteistyöryhmässä päätetyistä vaihtoehdoista ei kummassakaan toteudu Tammer-Golfin ensisijainen vaihtoehto, mutta seura ymmärtää kuitenkin kaupungin tavoitteet niin maankäytön kuin talouden näkökulmasta, jotka kohdistuvat asumisen ja raitiotien mahdollisuuksien edistämiseen”, Nikkilä kertoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Nikkilän mukaan Tammer-Golf on valmis siirtymään Nurmi-Sorilan alueelle, mikäli siirtoon liittyvät epävarmuustekijät kuten maanhankinta, rahoitus sekä aikataulutus toteutuvat hyväksyttävällä tavalla.

”Vaihtoehtoinen maa-alue Nurmi-Sorilan alueella tarjoaisi kaupungille uuden Nokia Areenaan verrattavan ylpeyden aiheen, jossa tulevaisuudessa voitaisiin järjestää myös kansainvälisiä golf-kilpailuja ja ennen kaikkea saada Tammer-Golfin tarjoamat puitteet päivitettyä nykyajan vaatimusten tasolle”, Nikkilä sanoo.

Tammer-Golfin toiminnanjohtaja Markku Ignatius ei ole yllättynyt siitä, että paine kaavoittaa Ruotulaan runsaasti asuinneliöitä tulee todennäköisesti ajamaan Tammer-Golfin ulos alueelta. Voimassaoleva vuokrasopimus on päättymässä vuoteen 2029, mutta raitiotien rakentamisen on määrä alkaa jo vuonna 2025.

Ignatius ei pidä siirtymistä Nurmi-Sorilaan yksin huonona asiana.

”Kentälle osoitettava alue on enimmäkseen peltomaata, osa kaupungin ja osa yksityisten omistamaa. Maastona se on helposti golfkentäksi muokattavaa ja tilaa riittää sen verran, että kentälle voidaan rakentaa nykyaikaisella tavalla ja riittävän väljästi”, hän näkee.

”Rahoitusmalli on tietenkin kysymysmerkki. Yksin seurapohjaisena tätä ei varmasti voida rahoittaa, mutta varmaankin malli, jossa ovat mukana kaupunki, seura ja mahdolliset rakennuttajat, on realistinen vaihtoehto. Onnistuessaan se tarjoaa todellisen huippumahdollisuuden erinomaiselle golfkentälle”, Ignatius sanoo.

Lue seuraavaksi: Uudistuva Tammer-Golf haluaa koko kaupungin kentäksi – Ilonen Design tekee masterplanin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • tepli says:

  Miksi kaupungin (=veronmaksajat) pitäisi olla rahoittamassa Ry:n kentän kustannuksia? Miksi Ruotulaan tulevien uusien asuntojen rakennuttajien pitäisi olla rahoittamassa Ry:n kentän kustannuksia? Rakennuttajilta vaadittava mukaantulo Ry:n kustannuksiin nostaa uusien asuntojen hintoja – pitääkö Suomessa yhä sietää tällaisia koplauksia ja kynnyksiä?

 • Sergio says:

  Olisiko perusteluna kenties nykyiseen kenttään vuosikymmenien aikana tehdyt investoinnit? Vaikka vuokramaalla ollaankin, niin kohtuullista lienee sopia kompensaatiosta. Asuntorakentamisella tienaa kaupunki sekä rakennusliike, pitäisikö golfkentän vain pakata kimpsunsa ja lähteä rakentamaan uutta kenttää tyhjästä?

 • Tiiboxi says:

  Kaupungin osakkuus uudessa hankkeessa on täysin perusteltua. Tampereen seudulla on huutava pula laadukkaasta kentästä. Pirkkala on aivan täynnä ja Nokia River golfin taso putoaa vuosi vuodelta silmissä. Tammerin uudelle kentälle ei tule olemaan vaikea saada jäseniä/osakkaita.

 • Jani2 says:

  Miten omakotitalot/kerrostalot/yritykset vuokramailla, sopimus päättyy, niin häipykää?

  Mitä itse kenttään tulee niin jos häätö tulee niin uuden rakentaminen pitäisi saada käyntiin heti, vanhan kunnostukseen tuskin kannattaa euroja laittaa.

  Ja kyllähän tuosta pitää saada erittäin reilu korvaus jos vuokrasopimus päättyy aikaisemmin tuon raitiolinjan rakennuksen takia.

 • Tiiboxi says:

  Haaste lienee se, että TG:n vuokrasopimus on päättymässä jo vuonna 2029. He siis pystyvät myymään vain muutaman vuoden sopimuksestaan, joten siitä ei kovin suurta summaa välttämättä saa.

 • Sergio says:

  Vain täydellinen hölmö tekee vuokrasopimuksia ilman optiota jatkosopimuksesta, varsinkin kun investoi isolla rahalla vuokraamalleen maalle. Tuntematta tilannetta veikkaan, että TG:lla oli vipuvartta neuvotteluissa.