16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Talviharjoittelusta varmuutta kesää varten

Season Golfin toimitusjohtaja Pelle Klinberg on seurannut harjoitushalleissaan jo pian 15 vuotta Astrid Fromin harjoittelua.

Eläkkeellä oleva Astrid From on poikkeuksellisen aktiivinen harjoittelija, etenkin talvisin. Siinä missä moni harrastaja unohtaa syksyllä mailansa moneksi kuukaudeksi autotalliin, aloittaa From talviharjoittelun heti kenttien mentyä kiinni. Fromin löytää talvella useita kertoja viikossa Espoon Suomenojalla sijaitsevasta Season Golfin hallista. Aktiivinen harjoittelu on tuonut Astrid Fromin peliin erityisesti varmuutta. ”Itseluottamukseni on kasvanut harjoittelun myötä. Keväällä on mukavampaa aloittaa pelaaminen, kun ei ole pitkää taukoa takana”, kertoo From, jonka tasoitus on 20,9. Hänellä on nyt menossa toinen vuosi seuransa seniorinaisten ryhmässä, joka harjoittelee aktiivisesti yhdessä läpi vuoden. Aikaisemmin ryhmää opetti Timo Karvinen, syksyllä puikkoihin siirtyi kilpauransa lopettanut Riikka Hakkarainen. Talven aikana olisi itse kunkin hyvä mennä pron tunnille, sillä silloin on oikea aika tehdä svingiin suurimmat muutokset. ”Viime talvena Timo korjasi aika paljon svingiäni, ihan kuin olisin aloittanut alusta. Mutta kävin harjoittelemassa paljon ja opinkin uuden tyylin”, kertoo Nordcenterissä pelaava From. Alkukesällä peli oli hieman tahmeaa, mutta vähitellen muutokset alkoivat tuottaa tulosta. Kesäisin From pelaa noin 50 kierrosta. Myös silloin hän harjoittelee säännöllisesti, ja ajaa kesäpaikaltaan kentälle usein vain harjoittelemaan. ”Ja aina ennen kierrosta lyön kopallisen palloja. En ymmärrä miten voi lähteä kierrokselle kylmiltään.” From on tavoitteellinen myös kesällä ja osallistuu usein seuransa kilpailuihin. ”Se on hauskaa ja siitä saa lisää haastetta peliin. Pelaan usein paremmin kilpailuissa kun harjoituskierroksilla, koska osaan olla hyvin vaativa itseäni kohtaan.”

My&#246,s kuntosaliharjoittelu parantaa peli&#228,

Tänä syksynä Riikka Hakkarainen on korjannut muutamia asioita Fromin lyönnissä. Tavoitteena on saada talven aikana lisää pituutta lyöntiin. From on ottanut tavoitteen tosissaan, ja käy ahkerasti hallissa. Pelillisen tavoitteen lisäksi 66-vuotias From kokee, että pallon lyöminen tuo hyvää liikuntaa ylävartalolle. Lisäksi hän käy kuntosalilla ja jumpassa. Astrid Fromin mielestä jokaisen golfarin kannattaisi harjoitella myös talvella. Hän aloitti itse talviharjoittelun jo vuonna 1993 Koffin vanhassa, vaatimattomassa hallissa Kivenlahdessa ja on siitä asti harrastanut golfia ympärivuotisesti. ”Jos haluaa saada pelinsä kuntoon ja kehittyä, pitää olla valmis käyttämään siihen aikaa ja rahaa”, toteaa From.

Season Golf, Espoo

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje