16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Talviharjoittelun kasvanut suosio rohkaisi laittamaan oman golfhallin pystyyn – PeGo Garden aukeaa ensi vuoden alussa

Havainnekuva PeGo Gardenista.

Uusimpien teknologisten välineiden avulla voidaan mennä entistä syvemmälle golfarin svingiin.

PeGo Golf Schoolin toimitusjohtaja Juha-Pekka Peltomäki on halunnut oman golfhallin ”varmaan jo kymmenen vuoden ajan”. Peltomäen toiveet toteutuvat talvella 2023, kun PeGo Garden avaa ovensa Vantaalla. Hallin tarkempi sijainti on niin sanotusti Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän taskussa.

Muutaman vuoden kestänyt projekti tulee siis hiljalleen päätökseensä. Ilmaista lystiä golfhallin rakentaminen ei ole.

”En viitsi mennä tarkempiin summiin, mutta 1250 neliön kiinteän hallin rakentaminen kustantaa paljon. Jos asiakkaat käyvät meillä samanlaiseen tahtiin kuin tähänkin mennessä, niin me pärjätään kyllä”, Peltomäki toteaa.

Talviharjoittelun kasvanut suosio ainakin PeGossa toimi nimenomaan kannustavana potkuna uuden harjoittelupaikan rakentamisessa. Kursseilla kävijöiden vuotuinen 15 prosentin kasvu osoittaa, että golfarit haluavat panostaa pelaamiseensa ympäri vuoden.

”Talvikurssit ovat olleet meillä suosittu tuote. Saimme rohkaisua siihen, että tarvitsemme oman hallin. Muiden pitämät hallit jäivät meidän tarpeisiin pieniksi, kun emme saaneet sieltä riittävästi paikkoja. Väliaikaisesti vuokraamamme tilat Martinlaaksossa ovat myös auttamatta liian pienet.”

Viihteellisyys on tullut viime vuosina ennen muuta golfin talvipelaamiseen. Peltomäki ymmärtää tämän aspektin, mutta PeGo Gardenissa lähestymistapa on lähempänä perinteistä harjoittelua teknologiaan yhdistettynä.

”Viihdekeskukseen verrattuna haluamme ennemminkin luoda eritasoisille golfareille hyvä kehittymisen ympäristö. Panostamme siihen, että pelaajilla on oikeasti mahdollisuus kehittyä. Se ei tule olemaan niinkään sellaista hohtokeilausmeininkiä.”

PeGo Gardeniin tulee seitsemän simulaattoripaikkaa, lähipelialue ja 12-15 lyöntipaikkaa, joissa pääsee myös lyömään jonkin teknisen apuvälineen kanssa. Näiden lisäksi palveluihin kuuluvat pieni ”fysiikkanurkkaus” ja pro shop, jonka kautta mailojen fittaus on mahdollista.

Teknisten apuvälineiden kehittyminen on muuttanut Peltomäen mielestä talviharjoittelua merkittävästi.

”Suomessa on halleja, joissa haetaan maksimilyöntimatkaa, eli jotain 30-40 metrin lyöntejä. Sellaistahan ei enää tarvita, koska ei pelaaja saa siitä tarkkaa tietoa, mitä lyönnissä oikeasti tapahtui. Nykyään laitteilla saa hyvää dataa, joten halleja pystytään rakentamaan pienempään tilaan.”

Vuosikymmeniä takaperin golfin talviharjoittelu tapahtui milloin missäkin kellarin nurkassa, johon oli kyhätty jonkinlainen häkki, missä palloja lyötiin. Peltomäki muistaa edelleen kirkkaasti ne ajat, kun hän harjoitteli talvella Myyrmäen jäähalliin väsätyssä lyöntipaikassa.

Ero noihin päiviin on valtava. Lämpimät ja viihtyisät golfhallit uusimmalla tekniikalla varustettuna mahdollistavat talviharjoittelun todella paljon paremmin kuin joskus ennen.

”Nykyään peliä pystyy kehittämään huimasti enemmän verrattuna menneisiin päiviin. Dataa ja palautetta saa koko ajan. Mitä olemme asiakkailta kuulleet, niin he pitävät tästä myös.”

”Haastattelen paljon meidän asiakkaita ja nyt he kokevat, että on jotain järkeä käydä lyömässä, kun saa palautteen datan muodossa. Joskus ennen näin ei ole ollut.”

Varsinkin koronavuosina golfin pariin valui paljon uusia pelaajia. Peltomäki huomauttaa, että tämä tuorein sukupolvi ei ole muunlaista talviharjoitteluympäristöä nähnytkään. Heidän normaali on siten hioa lyöntiään analysaattoreissa.

Dataan ja numeroihin jää helposti koukkuun, mikä varmasti osaltaan myötävaikuttaa lyöntianalysaattoreiden suosiota.

”Lukujen valossa pääsee niin syvälle svingiin kuin haluaa mennä. Silti niihin laitteiden antamiin numeroihin ei saa rakastua. Se, että jonkin laitteen antamat numerot ovat kunnossa, on eri asia kuin pelata hyvin golfia”, Peltomäki muistuttaa.

”Nuo laitteet ovat mielestäni myös vieneet golfopetuksen tasoa eteenpäin. He, jotka ovat opetelleet niitä käyttämään, ovat myös kehittyneet.”

PeGon vetonaulana on golfkoulu ja uusi golfhalli vie opetusympäristön uudelle tasolle. Peltomäellä on yksinkertainen visio, millä erottua kilpailijoistaan.

”Koitetaan tehdä hallista toimivampi kuin muilla.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje