[11][17]

Suomelle tappio kakkosflightin jumbofinaalissa

Kakkosflightiin. Henri Satamaltakin olisi vaadittu keskiviikkona hieman lisärutistusta.

Alunperin Italiassa sijoille 1-8 eli ykkösflightiin tähdännyt joukkue jäi tavoitteestaan lyöntipeliosuudella kolme lyöntiä pudoten jatkossa kamppailemaan sijoista 9-16. Melko kokenut joukkueemme ei kuitenkaan saavuttanut kakkosflightin otteluissa yhtään voittoa. Tappiot Portugalille ja Walesille saivat lauantaina jatkoa, kun Belgia kepitti flightin jumbofinaalissa suomalaiset pistein 3-2. Suomi hävisi nelinpelinsä belgialaisille, mutta Janne Kasken ja Kalle Samoojan kaksi seuraavaa reikäpeliä toivat pisteet kotiin. Kaksi jälkimmäistä ja voiton kannalta ratkaisevat matsit maajoukkueemme kuitenkin hävisi. Sijalle 16 jääneen Suomen yhdistelmän menestys oli Torinossa huonoin miesten EM-joukkuekilpailuissa vuosikausiin. Kisaviikkoa ei voikaan kuvata lopulta kuin yhdellä sanalla – pettymys. Synninpäästöt kakkosflightin otteluista saavat kuitenkin Janne Kaske, joka voitti kaikki kolme matsiaan Portugalia, Walesia ja Belgiaa vastaan, sekä selvästi parhaiten meikäläisistä lyöntipeliosuudella pelannut Kalle Samooja. Kalle voitti kolmesta reikäpeliottelustaan kaksi ja ansaitsee kisaviikostaan Jannen tavoin kiitettävän arvosanan. Belgia-Suomi: 3-2 Hugues Joannes / Xavier Feyaerts – Tuomas Pollari / Mikael Salminen 3/2 Pierre Relecom – Janne Kaske 2/1 (Kaske voitti) Patrick Hanauer – Kalle Samooja 20th (Samooja voitti) Cristopher Mivis – Henri Satama 3/1 Francois Verheyen – Immu Korvenmaa 22nd Marko Kuivasaari

Suomen pelit jatkuivat mollivoittoisesti EM-Torinossa.

Ottelu sijoista 13-16 Walesia vastaan ei tarjonnut aihetta suurempiin riemunkiljahduksiin. Tällä kertaa Suomen joukkue pystyi jo tosin parempaan esitykseen kuin Portugalia vastaan 4-1 päättyneessä ottelussa. <a href=Janne Kaske voitti Suomen toisen pisteen Walesilta perjantaina."> Walesin 3-2 voittoon päättynyt ottelu oli tilanteessa 2-2, kun kentällä oli vielä yksi ottelupari. Siinä kuitenkin Walesin Ben Westgate pystyi kallistamaan ratkaisevan pisteen omalle joukkueelleen lukemin 1/0 Mikael Salmista vastaan, ja näin Suomi pelaa kakkosflightin jumbofinaalissa lauantaina Belgiaa vastaan. Suomen pisteet Walesia vastaan voittivat Kalle Samooja sekä Janne Kaske. Wales-Suomi: 3-2 Ben Enoch / Zachariah Gould – Henri Satama / Tuomas Pollari 1/0 Nigel Edwards – Kalle Samooja 2/1 (Samooja voitti) Rhys Enoch – Janne Kaske 4/2 (Kaske voitti) Craig Evans – Immu Korvenmaa 19:s reikä Ben Westgate – Mikael Salminen 1/0 Marko Kuivasaari

Suomi h&#228,visi Portugalille Torinon EM-kilpailuissa

Lyöntipeliosuudessa selvästi Suomen taakse jäänyt Portugali ei jättänyt torstaina jossittelun sijaa maajoukkueellemme. Päivän ainoan pisteen toi Janne Kaske, joka voitti Nuno Henriquesin lukemin 1/0. Ykkösflightista putoaminen oli joukkueelle todennäköisesti sen verran karvas paikka, että todellista taistelumieltä ei enää Portugalia vastaan löytynyt. Seuraavan ottelunsa Suomi pelaa tänään Walesin kanssa, jossa ratkaistaan sijoja 13-15. Portugali-Suomi: 4-1 Manuel Violas / Tiago Rodrigues – Mikael Salminen / Immu Korvenmaa 2/1 Pedro Figueiredo – Kalle Samooja 1/0 Nuno Henriques -Janne Kaske 1/0 (Kaske voitti) Ricardo Melo Gouveia – Henri Satama 5/3 Josè Maria Joia – Tuomas Pollari 1/0 Marko Kuivasaari

Suomi kakkosflightiin Italian EM-kilpailuissa

Lyöntipeliosuudessa laskettiin kuusimiehisen joukkueen päivän viisi parasta lyöntipelitulosta molempina päivinä. Avauspäivän jälkeen Suomi jakoi vielä kahdeksatta sijaa Walesin kanssa, mutta toisena kilpailupäivänä tahti hiipui hieman. Kapteeni Kimmo Yli-Jaskarin ja valmentaja Pasi Purhosen luotsaaman joukkueen ehdoton tavoite oli päästä kahdeksan parhaan joukkoon eli ykkösflightiin lyöntipeliosuuden jälkeen, mutta tavoitteesta jäätiin tällä kertaa kolme lyöntiä. Sillä heltisi kymmenes sija 20 joukkueen turnauksessa. Suhteellisen kokeneen joukkueen tehtävänä on nyt parantaa kahden edellisen EM-joukkuekilpailun sijoitusta, jolloin yhdistelmämme on ollut molemmilla kerroilla 15:s. Suomi jatkaa torstaina matsiosuuksiin sijoilta 9-16. Lyöntipeliosuuden voitti selvästi Skotlanti, tuloksella -22. Ruotsi ja Saksa jäivät skoteille viisi lyöntiä. Kymmenenneksi sijoittuneen Suomen joukkueen yhteistulos oli +5. Parhaan henkilökohtaisen tuloksen pelasi Skotlannin Wallace Booth, 69+65 (-10). Suomen joukkueesta ykköseksi nousi 19:nneksi sijoittunut Kalle Samooja tuloksellaan 69+71 (-4). Euroopan Amatöörien joukkuemestaruuskilpailut, miehet. Royal Park Golf & Country Club, Torino. 1. Skotlanti, -22 2. Ruotsi, -17 3. Saksa, -17 4. Englanti, -15 5. Italia, -12 6. Espanja, -11 7. Irlanti, -1 8. Ranska, +2 9. Hollanti, +5 10. Suomi, +5 Suomen joukkueen tulokset: Henri Satama, 70+74 Kalle Samooja, 69+71 Immu Korvenmaa, 77+72 Tuomas Pollari, 70+76 Mikael Salminen, 78+79 Janne Kaske, 71+75