18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

St. Laurence Golf valmistautuu suureen haasteeseen

St. Laurence Golf on kahden 18-reikäisen kentän upean kokonaisuus. SK Golf Challenge pelataan kesäkuussa Kalkki-Petteri ja Pyhä Laurin yhdistelmäkentällä.

Kilpailun päätös huipentuu klubin läheisyyteen, Kalkki-Petterin 18 reiälle. Kuva vuoden 2007 Junnujen joukkue-SM-kisoista. ”Kaikki tapahtui todella nopeasti”, Ingnatius kertoo. Viime vuonna kun Suomen PGA ja golfliitto alkoivat kysellä tapahtuman järjestämishalukkuutta, kahdeksan kenttää ilmoitti kiinnostuksensa. Ryhmässä tietenkin oli St. Laurence, jolle päätös tuli hieman yllättäen. ”Lähdettiin mukaan sillä mielellä, että tottakai olisi hienoa järjestää näin suuri tapahtuma. Hieman tuli shokkina, kun maaliskuussa saimme ilmoituksen asiasta. Tuolloin piti heti aloittaa kaikki suunnittelut. Ensimmäinen kysely oli, että kolmen vuoden sisällä tapahtuma järjestettäisiin, ja optimaalisin meille olisi ollut pari vuotta myöhemmin. Tuolloin olisi ollut enemmän aikaa valmisteluihin, mutta meidän ei tarvinut miettiä kauan päätöstä asiasta.” Suuren projektin mukana tulee paljon vastuuta. Maaliskuussa, kun lopullinen päätös tuli Ingnatiukselle, alkoi samantien ideointi. Vaikka kauteen oli vielä aikaa, kaikki järjestelyt piti miettiä uudelleen. ”Talven jälkeen kentät voi olla millaisessa kunnossa tahansa. Täytyi tehdä nopeasti ratkaisut, että mihin väyliin panostetaan enemmän kuin toisiin. Nyt on kaikki leikkuujärjestelyt ja lannoitus mennyt uusiksi tämän kentän suhteen, jota kilpailussa pelataan. Tilanne on tällä hetkellä todella hyvä. Vähän saisi vettä tulla ja lämpimiä ilmoja, että kentän raffit kasvaisivat vaadittuun pituuteen. Meillä kävi golfliiton kenttäkonsultti Kristiina Laukkanen tarkistamassa kenttää, ja hyvässä mallissa kaikki on.”

Yhdistelm&#228,kentt&#228, toimii

Lohjalla on kaksi 18-väyläistä kenttää. Kisaa ei kuitenkaan pelata Kalkki Petterillä tai Pyhä Laurilla, vaan näiden yhdistetyllä kokonaisuudella. ”Ajatus kenttien yhdistämisestä lähti Teemu Tyryltä golfpisteen yhdestä blogista. Yhtenä yönä sitten heräsin miettimään, että meillä on mahdollista tehdä tämä ratkaisu hyvin pienellä vaivalla. Tuolloin saamme toimivan kokonaisuuden, jossa kaikki tapahtuma saadaan keskitettyä rauhallisiin paikkoihin clubin lähelle. Ajatus alkoi ihastuttaa entistä enemmän ja nyt tämä päätös on tehty. Meillä on kierroksen aloitus ja lopetus aivan clubin terassin lähellä, josta on upea mahdollisuus seurata kilpailua.” St. Laurence järjesti kentällään 1997 golfin SM-kilpailut. Tuolloin vapaaehtoisten asenne oli loistava ja heidän löytäminen helppoa. Aina kaikki eivät voi pitää kisan järjestämisestä, vaan haluavat itse olla kentällä joka päivä, mutta innostusta on riittänyt hyvin. ”Vielä tietenkin tarvitsemme lisää vapaaehtoisia. Haku alkoi maaliskuussa kentän omassa lehdessä. Tavoite olisi saada 100 avustajaa. Me saisimme vedettyä kisan läpi noin 40 henkilöllä per päivä, mutta enemmän tarvitaan, kun pitää saada vuoroja järjestettyä, ettei tule liian pitkiä päiviä. Optimi määrä hommaan on 120 vapaaehtoista avustajaa. Lisäksi olemme aloittaneet caddien rekrytoinnin muista seuroista kilpailun ajaksi.” Sään armoilla ollaan aina Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty! Kuulostaa erittäin tutulta lauseelta, mutta tämä on tosiasia. Ingnatiuksen on täytynyt kuvitella kaikki mahdolliset hyvät ja huonot asiat, joita kilpailun järjestäminen voi tuoda tullessaan. Toimitusjohtaja Markku Ignatius esitteli toukokuun sateisena päivänä kenttäänsä. ”Pikkuisen onnea tarvitaan, että keli suosisi meitä ja saataisiin pelata hienossa kesäisessä säässä. Jos kilpailuviikonloppuna sataa, se vaikeuttaa tietenkin. Silloin on vaarana aikataulussa pysyminen. Kaikkeen pitää vain osata varautua. Jos Ilosen Mikko tulee pelaamaan, niin meillä voi olla tuhansia katsojia täällä. Kilpailu on meille ja myös katsojille ainutlaatuinen tilaisuus. Vuoden 2004 jälkeen taas saadaan Suomeen todellista huippugolfia, jota pääsee ilmaiseksi katsomaan.” ”Emme hakeneet tätä rahan takia. Jos kilpailu antaa ihmisille kiinnostuksen tulla katsomaan mikä St. Laurence on ja kuinka lähellä pääkaupunkia huippukuntoinen 36 reikäinen kenttä on, niin olemme onnistuneet hyvin.” Hyvillä fiiliksillä Ingnatius odottaa St. Laurence kentän kesän huipentumaa. ”Olo on levollinen. Olemme aikaisemminkin järjestäneen tapahtumia, joten tiedämme pystyvämme tähän.” Jussi-Pekka Alho Kirjoittaja opiskelee urheilujournalismia ja on Golfpisteessä viiden viikon työharjoittelussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje