27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sophie Giquel voitti, Minea Blomqvist 12:s Portugalissa

Minea Blomqvist voi saavuttaa suoran paikan British Openiin sijoittumalla viiden joukkoon Portugalissa © Getty Images

Annika Sörenstamin manttelinperijättäreksi povattu Louise Stahle johtaa Portugalissa.Portugalin mestaruuskilpailut päättyivät ranskalaisjuhliin. 24-vuotias Sophie Giquel teki kahdella viimeisellä reiällä birdiet ja ohitti päätöskierroksella pitkään johtaneen Louise Stahlen lopulta kahdella lyönnillä ansaiten 30.000 euroa. Giquel sai myös paikan Evian Mastersiin ja nousi Solheim Cup-pisteissä neljänneksi. Kausi on ollut hänelle varsin hyvä. Syyskuun 14:s päivä Giquelin pitäisi viettä hääjuhliaan, samana päivänä käynnistyy Solheim Cup. Giquelin tuleva mies Axel oli kauden 2005 alkuvaiheilla Minea Blomqvistin caddienä, mutta kemiat eivät kohdanneet ja yhteistyö jäi muutaman viikon mittaiseksi. Minea Blomqvist aloitti kierroksen hyvin, neljän reiän jälkeen hän oli yhden alle ja jopa kärkitiloista taisteleminen näytti varsin mahdolliselta. Bogeysuma käynnistyi viidenneltä, 11:n reiän aikana niitä kertyi yhteensä kuusi. Yhteistulos 69-72-77 jätti Minean kymmenen lyönnin päähän voittajasta 12:ksi. Rahaa tilitetään hieman reilut 3000 euroa, rahalistalla Blomqvist on 32:s ( vajaat 27.000 euroa) pelaamiensa kolmen kisan jälkeen. Paikka British Openiin jäi kuuden lyönnin päähän, neljäs sija yksinään olisi tuonut oikeuden osallistua St.Andrewsissa pidettävään kilpailuun. Nyt edessä ovat karsinnat. Suomalaisten päivä oli vaisu, Hanna-Leena Salonen selvitti tuulisissa oloissa kierroksen 77 lyönillä ja oli 53:s, Kaisa Ruuttilalla oli peräti 79 lyöntiä, sijaluku 58:s.

Minea Blomqvist nelj&#228, ly&#246,nti&#228, k&#228,rjest&#228, Portugalissa

Annika Sörenstamin manttelinperijättäreksi povattu Louise Stahle johtaa Portugalissa.Minea Blomqvistilla on sunnuntaina hyvä mahdollisuus varmistaa suora paikka British Openiin. Sijoitus 5-6 joukkoon riitänee nostamaan hänet rahalistalla 25:n ensimmäisen joukkoon joka varmistaisi sisäänpääsyn kauden päättävään Majoriin. Hän on Portugalin avoimissa mestaruuskisoissa ennen päätöspäivää kuudentena yhteistuloksellaan -3( 69-72). Kilpailu on Bloqvistille vasta kauden kolmas ET:lla, kaksi ensimmäistä Australiassa tuottivat sijaluvut kolmas ja 33:s. Kaisa Ruuttila (71-75) on sijaluvulla 31:s, Hanna-Leena Salonen (76-71) 35:s. Neljä lyöntiä Minean edellä ykköstilaa jakamassa ovat Louise Stahle, Joanne Mills, Sophie Giquel, sekä Jade Schaeffer. Mills on näistä ainoa jolla on toistaiseksi voittokokemusta ET:lta, sunnuntaipäivän tapahtumat muuttanevat kärkipään sijoituksia vielä melkoisesti, neljän lyönnin kiinnisaaminen ei ole suinkaan mahdoton tehtävä. 22-vuotias Stahle on Blomqvistin hyvä ystävä, Giquelin tuleva aviomies ja caddie toimi hetken aikaa Minnin mailapoikana kauden 2005 alkuvaiheilla, mutta yhteistyö ei toiminut odotetusti. Sunnuntaina Blomqvist pelaa yhdessä Australian Leah Hartin ja Walesin Eleanor Pilgrimin kanssa kello 12.50.

Minea Blomqvist hakee uutta nousua Portugalin kilpailusta

Portugalin mestaruuskilpailu tuli naisten Euroopan Tourin ohjelmistoon kesken kauden, samanaikaisesti ilmoitettiin Unkarin kilpailun jäävän tältä vuodelta pois. Suomesta Algarveen matkusti nelikko Minea Blomqvist, Jenni Kuosa, Hanna-Leena Salonen, Kaisa Ruuttila joilla kaikilla on ollut pelillisesti vastatuulta viimeisten kuukausien aikana. Minea Blomqvistille kisa on ET:lla uran 36:s ja kuluvan kauden kolmas. USA:ssa kolhiintunutta itseluottamusta Minni on paikkaillut harjoittelemalla parin viikon ajan kotimaassa Timo Rauhalan ohjauksessa. Apuna on myös ollut uusi suomainen, USA:ssa asuva caddie joka saa tulikasteensa seuraavissa kahdesssa kisassa Portugalissa sekä Englannissa. Gramacho Golf Clubilla on mukana taas 126 pelaajatarta, ET:n tämänvuotisista voittajista mm. Linda Wessberg, Rebecca Hudson sekä Bettina Hauert. Ennakkoasetelmissa Blomqvist lukeutuu suosikkeihin. Kisalla on tavallista suurempi merkitys, sillä viikonlopun jälkeen rahalistalla 25:n joukossa olevat saavat suoran kutsun British Openiin joka pelataan St.Andrewsissa. Vuoden 2004 Openissa Blomqvist oli komeasti kahdeksas pelaten kolmannen kierroksen tulokseen 62. Kaudella 2005 hän oli 39:s, viimevuonna taival päättyi kierrostulosten 78-76 jälkeen kahteen kierrokseen. Blomqvist ( 23.402 euroa) on rahalistalla 34:s, oletettavasti rajan oikealle puolelle nouseminen vaatisi sijoittumista viiden ensimmäisen joukkoon. Euroopan Tourin urallaan Blomqvist on pelannut 34 kilpailua ja sijoittunut niissä yhdeksän kertaa kymmenen joukkoon. Portugalissa pelataan vain kolme kierrosta, joten suuriin erheisiin ei ole varaa. Blomqvsit osallistuu myös English Openiin seuraavalla viikolla. Ursula Wikström ja Ranskassa sairastunut Riikka Hakkarainen jättävät Portugalin kisan väliin.

Naisten Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje